به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، محمدجعفر عظمایی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی، ظهر امروز (18 اردیبهشت) در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان، با بیان اینکه آذربایجان شرقی جایگاه هفتم کشوری در صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: مجموع ارزش دلاری صادرات این استان در سال 91 بیش از 2.1 میلیارد دلار که نسبت به سال 90 رشد 4درصدی داشته است.
وی عمده بازارهای هدف صادراتی استان را به کشورهای ترکیه، عراق، ارمنستان، آذربایجان، روسیه، افغانستان، گرجستان و اوکراین عنوان کرد و گفت: این میزان صادرات از طریق کل گمرکات کشور به مقصد 85 کشور مختلف بوده است.
وی افزود: صادرات غیرنفتی تولیدات استان با وجود کاهش صادرات در کل کشور از رشد مثبت 32 درصد برخوردار بوده است؛ این درحالی است که در اغلب استانها همچون اصفهان، خراسان و خوزستان شاهد کاهش چشمگیری در تولیدات صادراتی بودیم.
عظمایی ادامه داد: با وجود ممنوعیت و محدویتهای ایجاد شده در صادرات گروه های کالایی پتروشیمی، شیمیایی و موادغذایی و با وجود اینکه آذربایجانشرقی بیشترین سهم را در صادرات این گروههای کالایی دارد، استان توانسته است جایگاه و مزیت صادراتی خود را در کشور حفظ کند.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، بر اساس آمار گمرکات استان در سال 1391 از گمرکات آذربایجان شرقی 852.4 میلیون دلار کالا به وزن 784 هزار و 809 تن به خارج از کشور صادر شده است که از رشد 26.6 درصدی در ارزش کالا های صادراتی نسبت به سال 1390 برخوردار است.
عظمایی، در خصوص ترکیب کالاهای صادراتی استان یادآور شد: به لحاظ صنعتی بودن آذربایجان شرقی، بخش عمده کالاهای صادراتی کالاهای صنعتی به ارزش 787میلیون دلار با سهم 37 درصد است.
وی ادامه داد: کالاهای کشاورزی به ارزش 245.2 میلیون دلار و با سهم 11.5 درصد، فرش و صنایع دستی با ارزش 211.6 میلیون دلار با سهم 10 درصد و صادرات محصولات مس سونگون استان از گمرکات کشور به ارزش 244.5 میلیون دلار با سهم حدود 11.5 درصد کل ترکیب صادراتی استان را تشکیل می دهد.
همچنین در این جلسه، عضو انجمن صادرکنندگان صنایع غذایی کشور، از معطل ماندن ماشین آلات وارداتی مورد نیاز واحدهای تولیدی استان در گمرکات استان انتقاد کرد و خواستار رسیدگی مسئولان به این مشکل شد.
یونس ژائله، تاخیر در ترخیص قطعات ماشین آلات کارخانه ها از گمرک را در شرایط کنونی را موجب صدمه به بخش صنعت و تولید دانست و گفت: ما با وجود شکستن تحریم ها و مشکلات فراوان توانسته ایم که این قطعات را به گمرک برسانیم، ولی با دستورالعمل های جدید گمرکی و مشکل در ایجاد ال سی، هنوز نتوانسته ایم قطعات را از گمرک خارج و وارد استان کنیم.
مدیرعامل گروه صنایع غذایی شیرین عسل، این مشکل را مربوط به تمام نقاط کشور اعلام کرد و افزود: بانک مرکزی و اداره گمرک باید با حذف پیچیدگی های اداری، هرچه زودتر این مشکل را حل کنند تا سرمایه تولیدکنندگان در گمرک معطل نماند.
پایان پیام/
نظر شما