محمد پرحلم، معاون فرهنگی حوزه هنری گیلان، در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه تاریخ شفاهی یکی از مهمترین ابزارهای ثبت و مستند سازی ارزشهای انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: فرصت کمی برای جمعآوری تاریخ شفاهی باقی مانده چون هر اندازه از دوران دفاع مقدس فاصله بگیریم دسترسی به شواهد کمتر میشود.
پرحلم، افزود: تاریخ شفاهی و انتشار دستاوردهای آن میتواند انگیزههای خوبی را برای کسانی که در دفاع مقدس حضور داشتند و تاکنون صحبت نکردهاند، به جهات مختلف ایجاد کند.
وی با اشاره به برنامههای حوزه در گرامیداشت سوم خرداد، تصریح کرد: به مناسبت پاسداشت فتح خرمشهر، کتاب و فیلم" دونس نقطه صفر مرزی" چهارم خرداد در حوزه هنری رونمایی میشود.
پرحلم ادامه داد: همچنین در این روز سایر کتابهای تاریخ شفاهی استان به صورت نمادین به نمایش گذاشته میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه حوزه هنری در این راستا کتب مختلفی را در دست اجرا دارد، افزود: کتابهای "قدم زدن روی شب"خاطرات آزاده تقی حسین پور به نویسندگی محمد یحیایی، "چهار موزاییک 20×20" خاطرات آزاده حسین حقنیا به نویسندگی میلاد فتاحی، "خانه هزار فرسنگ دور بود" خاطرات محمد نعمتی به نویسندگی رزیتا رجایی، از دیگر کتابهای درانتظار چاپ استان در این زمینه است.
پرحلم تصریح کرد:" به خاطر پدرم" خاطرات رضا مرادی به نویسندگی محمد علیزاده،"کتیبه ای بر آسمان" خاطرات آزاده خلبان اکبر صیاد بورانی نوشته میر عماد الدین فیاضی و" آقا کلاه آهنیتو به من می دی "خاطرات رزمنده غلامرضا هدایتی به نویسندگی محمد علیزاده از دیگر کتب تاریخ شفاه یاستاناست که در سال جاری انتشار مییابد.
گفتنی است، "دونس نقطه صفر مرزی" عنوان کتاب خاطرات محمد اکبری از رزمندگان و آزادگان دوران دفاع مقدس است که از سن 14سالگی در جبهههای حق علیه باطل حضور داشته است، این کتاب در 350 صفحه توسط انتشارات سوره مهر به همت واحد ادبیات پایداری حوزه هنری گیلان منتشر شد. از ویژگیهای منحصر به فرد این کتاب پرداختن به خاطرات آزادهای است که به دست نیروهای عراقی اسیر نشده و در واقع توسط گروه ضد انقلاب کومله در اردوگاهی در خاک عراق به سر برده و از این حیث اتفاقات و خاطرات آن متفاوت و منحصر به فرد است. محمد اکبری پس از 2 سال و اندی اسارت در سال 1363 آزاد شد و به ایران بازگشت.
پایان پیام/
نظر شما