دشمنان اسلام در اندیشه ایجاد جنگ مذهبی هستند

آیت الله اراکی با اشاره به توطئه های دشمنان اسلام برای ایجاد جنگ مذهبی، تاکید کرد: کمیته صلح جهان اسلام می تواند در کاهش مشکلات جهان اسلام موثر باشد.

به گزارش خبرنگار شبستان، آیت الله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست مطبوعاتی با موضوع تشکیل کمیته صلح جهان اسلام در جمع خبرنگاران در مجمع جهانی تقریب برگزار شد گفت: امروز منطقه و جهان اسلام در شرایط حساسی به سر می برد و مساله خطر جنگ مذهبی و اختلافات مذهبی از مسایل حساس منطقه است؛ دشمن جامعه اسلامی که صهیونیست و استکبار جهانی پشتیبان اوست سرمایه گذاری گسترده ای برای ایجاد جنگ مذهبی و فرقه ای در بین جوامع اسلامی انجام داده است.

اراکی افزود: امروز بیشترین تلاش و تکیه دشمنان برای ایجاد جنگ مذهبی و برافروختن ان بین گروه و مذاهب و فرق اسلامی ما از همه دلسوزان و مصلحان و اندیشمندان و دانشمندان و اصحاب رسانه و اصحاب بانفوذ در جامعه اسلامی درخواست می کنیم که در برابر توطئه های دشمنان متحد شده و ان را خنثی کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب تاکید کرد: امروز وظیفه رهبران سیاسی و مذهبی جوامع اسلامی جلوگیری از گروه جنگ مذهبی و فرقه ای اتفاقات و خونریزی های که امروز در جوامع مذهبی به دست هر کسی و با هر انگیزه ای که رخ می دهد از توطئه های دشمنان است.

وی با اشاره به انفجار اخیر در شهر ریحانلی ترکیه و کشته شدن 50 شهروند ترک گفت: ما انفجار ترکیه را کاملاً محکوم می کنیم و معتقدیم دست صهیونیسم در پشت این حادثه و نظیر این حوادث دیده می شود کسی که از خونریزی های کشورهای اسلامی همچون سوریه، افغانستان، عراق، ترکیه نفع می برد تنها صهیونیست ها و پشتیبانان انها بوده اند.

آیت الله اراکی از همه رهبران جوامع اسلامی خواست تا دست در دست هم دهند و در اندیشه اتحاد جوامع اسلامی باشند.

اراکی همچنین افزود: ما از رهبران بانفوذ دینی می خواهیم در ایجاد وحدت تلاش کنند چرا که با اتحاد می توان امنیت را در کشورهای اسلامی حاکم کرد و در زمینه های اقتصادی اجتماعی و علمی در این کشورها تقویت کرد. اگر نیروهای کشورهای اسلامی با هم پیوند بخورند می توانیم در عرصه های علمی اقتصادی و سایر عرصه ها قدرت اول جهان باشیم.

دبیرکل مجمع جهانی با دعوت از همه رهبران مذهبی، سیاسی در راستای تلاش برای ایجاد وحدت گفت: از علمای الاظهر و علمای همه کشورهای اسلامی دیگر درخواست می کنیم در رابطه با مساله ایجاد امت واحده اسلامی بیاندیشند و تلاشهای خود را در این راستا تقویت کنند.

اراکی ادامه داد: با توجه به پیشنهادی که در بیست و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی انجام گرفت قرار است در روز پنج شنبه این هفته اولین جلسه کمیته صلح اسلامی در بیروت پایتخت لبنان برگزار شود در این کمیته علمای شیعه و سنی جهان و شخصیت های بانفوذ عضو هستند در این جلسه اساسنامه کمیته صلح و برنامه کاری ان تصویب می شود.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب خاطرنشان کرد: ما امیدواریم در نزدیک کردن مذاهب و گروههای مختلف اسلامی این کمیته کمک کنند و با تماس با طرفهای متخاصم و طرفهای متخارج بتوانند اختلافهای طرفهای دیگر را کم و دیدگاههای را نزدیک و مشترکاتشان را تذکر دهند.

وی ادامه داد: با همکاری همه رهبران و اندیشمندان و شخصیت های بانفوذ این کمیته صلح بتواند گامی موفق به منظور تقسیط مشکلات بردارد و در نزدیک کردن دیدگاهها کمک کند.

اراکی با اشاره به نبش قبر حجربن عدی صحابه پیامبر (ص) گفت: ما این حادثه را محکوم می کنیم و حوادث نظایر ان که به منظور برانگیختن احساسات مذهبی علیه مذاهب دیگر انجام می شود توسط مذاهب اسلامی نیست. اینگونه اقدامات به دست مذاهب معروف اسلامی انجام نمی گیرد چرا که هیچ کدام از انها نقش قبر را تجلیز نمی کنند به همین دلیل همه مسلمانان این حادثه را محکوم کرده اند و می کنند. کسانی که این اقدامات را انجام می دهند از پیکره جهان اسلام نیستند و به وسیله بیگانگان و دشمنان اسلام تغذیه و پشتیبانی می شوند.

اراکی تاکید کرد: ما امیدواریم با نفوذ رهبران سیاسی و مذهبی این گروه را منزوی کنیم و توان انها را در آسیب زدن به پیکر امت اسلامی به حداقل برسانیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اعضای این کمیته و نفوذ اعضای ان گفت: اعضای این کمیته از مصر، الجزایر، تونس، لبنان، سوریه، پاکستان، مالزی، اندونزی، ترکیه، عراق، و بسیاری از کشورهای موثر اسلامی هستند اعضای این کمیته عمدتاً در کنفرانس وحدت مشارکت داشتند یا از سوی اعضای حاضر در این کنفرانس پیشنهاد شده اند عناصری که در این کمیته شرکت کرده اند عناصری موثر و شخصیتهای پرنفوذ بزرگی همچون مفتی اعظم سودان، مفتی اعظم تونس، مفتی اعظم سوریه، رییس هیئت علمای اندونزی، رییس هیئت علمای الجزایر و شخصیتهای فرهنگی علمی و دانشگاهی هستند این عناصر نفوذ مستقیمی بر گروههای متخاصم و متخالف دارند.

همچنین برخی از انها با ارتباطات خود می توانند اثرگذار باشند و بر گروههای درگیر اعمال فشار کنند و یا ایجاد زمینه برای گفتگو را فراهم کنند.

وی ادامه داد: این کمیته پنجشنبه اعلام موجودیت می کند و برنامه کاری خود را آغاز می کند و ارتباط با عناصر اثرگذار در جوامع اسلامی از مهمترین سازوکارهای این کمیته خواهد بود این کمیته در جایی که نیاز باشد زمینه گفتگو را برای گروههای دیگر فراهم خواهد کرد.

اراکی در پایان افزود: این کمیته مستقل است و به هیچ ارگان دولتی وابستگی ندارد اما با همه نهادها ارتباط برقرار خواهد کرد و مجمع التقریب بستر شکل دهی ان و پشتیبان معنوی و مادی ان را بر عهده دارد مقر دائمی دبیرخانه نیز در اجلاسی که تشکیل می شود تصویب خواهد شد.

همچنین احتمال دارد به مرور زمان اعضای دیگری به این کمیته ملحق شوند.

پایان پیام/
 

کد خبر 253512

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha