به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، سید محسن دستور، رئیس سازمان دامپزشکی کل کشور عصر روز گذشته (25 اردیبهشت) در نشست خبری با خبرنگاران خراسان شمالی با اشاره به تولید بیش از 95 درصد داروهای دامی در داخل کشور، گفت: در حال حاضر این میزان در سطح 150 کارخانه دارویی کشور تولید می شود.
وی با اشاره به تولید چند واکسن داخلی جدید در سال گذشته، افزود: در تولید فرآورده های بیولوژیک از قبیل واکسن بخش دام نیز بیش از 90 درصد واکسن دامی مصرفی تولید داخل کشور است.
وی میزان تولید دارو در بخش طیور را حدود 50 درصد و در مواد اولیه دارویی را حدود 20 درصد عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به مصرف بالای دارو در این بخش اگر در داخل تولید شود حجم تولید داخلی را بسیار بالا می برد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 15 قلم مواد اولیه داروهای گیاهی در داخل تولید می شود که بر اساس سیاست های سازمان پیش بینی می شود حدود 7 مورد داروی گیاهی جدید نیز در داخل تولید شود.
"دستور" حجم صادرات فرآورده های مختلف دامی را 900 تا یک میلیون دلار ذکر کرد و بیان داشت: فرآورده های دامی کشور به کشورهای مختلف حتی اتحادیه اروپا نیز صادر می شود.
وی از جمله اولویت های سال جاری سازمان را هدفمندی واکسیناسیون نظارت بر فعالیت ها، ساماندهی آزمایشگاه ها و نظارت بر فعالیت های درمانی و مصرف داروها، تولید و ثبت داروهای جدید گیاهی و جایگزینی آن با داروهای شیمیایی، راه اندازی سیستم مراقبت در حوزه آبزیان عنوان کرد.
وی از دیگر برنامه های سازمان را راه اندازی سیستم مراقبت از بیماری های اسب ذکر کرد و گفت: برنامه های آزمایشگاهی و قرنطینه این سیستم باعث شده تا از اواخر سال گذشته تا کنون در دو مرحله اسب های کشور ما در مسابقات کشورهای آسیای میانه و آذربایجان شرکت و بعد از 8 سال موفق به کسب مقام شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کل کشور در ادامه اشاره ای به آمار سال گذشته داشته و جمع کل کشتار دامی را 10 میلیون و 800 هزار راس دانست که از رشد 15 درصدی برخوردار بوده است.
وی افزود: در این میان کشتار طیور ثبت شده در کشتارگاه ها 604 میلیون قطعه، کشتار دام سبک و گوسفند 7 میلیون و 24 هزار راس و بز 2 میلیون و 250 هزار راس بوده است.
وی میزان بازرسی های بهداشتی از مراکز عرضه سطح شهری را حدود 2 میلیون و 690 هزار مورد ذکر کرد و بیان داشت: از این تعداد 9 هزار و 450 مورد به دلایل مختلف عدم رعایت موارد بهداشتی، غیر مجاز بودن جابه جایی، عرضه و نگهداری، تقلب و ... به مراجع قضایی ارجاع داده شدند.
"دستور" متذکر شد: نظارت بر تولید فرآورده های دامی در کلیه زمینه های پرورش ادامه دارد و به طور متوسط در طول سال از هر واحد دامداری 10 تا 12 مرتبه کنترل های بهداشتی صورت می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما