توقف حکم تبرئه "عقرب سیاه" نشانه احترام به افکار عمومی

توقف حکم تبرئه عقرب سیاه نشانه روشن‌بینی ریاست قوه قضائیه و احترام ایشان به افکار عمومی است.

خبرگزاری شبستان: بعد از صدور حکم تبرئه برای فردی که سی زن را مورد آزار جنسی قرار داده و بعد از تجاوز اموال آنان را غارت کرده بود، جامعه دچار یک شوک فرهنگی شد که با توجه به درایت و واقع‌گرایی رئیس قوه قضائیه، مشخص بود که وی در مقابل حکم تبرئه عقرب سیاه موضع‌گیری خواهد کرد.
 

با توجه به اینکه این‌گونه جرایم به طور مستقیم با امنیت فکری جامعه و آرامش اجتماعی خانواده‌ ها ارتباط دارد و نمی‌توان به سادگی از کنار آنها گذشت، کارشناسان اجتماعی و آسیب‌شناسان ضمن پیگیری این حادثه شوم امیدوارند با افزایش بودجه پیشگیری از جرم نسبت به کاهش این گونه حوادث و در دراز مدت از بین‌بردن ریشه تولید آن اقدام شود.
 

بی‌شک آیت‌الله آملی لاریجانی با موضع‌گیری روشن درمقابل حکم تبرئه این فرد نسبت به کاهش التهاب در جامعه و افزایش امنیت فکری، حرکت قاطعانه‌ای نشان دادند که با تسریع محاکمه و سرعت در مجازات این فرد این روشن‌بینی به حد کمال خواهد رسید.
 

متاسفانه توجه‌نکردن به اصل پیشگیری به خصوص پیشگیری‌های اجتماعی و فرهنگی و فقط محور قراردادن مجازات باعث شده که هر سال شاهد چندین فقره از فجایع مشابه شویم و احساسات اجتماعی از اینگونه وقایع تلخ جریحه‌دارشود.
 

بیجه قاتل دوچرخه سوار، جانی کرجی، قاتل شهرک غرب و زن آدمکش قزوینی مجرمینی بودند که به فاصله کمتر از یک سال اتفاق افتادند و اطمینان دارم که این زنجیره شوم همین طور ادامه خواهد یافت تا وقتی که ما به پیشگیری قضایی و اصلاح کیفر محور توجه کنیم و به پیشگیری های اجتماعی و فرهنگی کمتر عنایت داشته باشیم باید منتظر این وقایع باشیم.
 

برای جانیان و بزهکارانی که مثل عقرب سیاه آلوده به گناه و جرم شده‌اند، افزایش قدرت مجازات حقوقی و قضایی و پر رنگ نمودن بازدارندگی حقوقی از وقوع جرم و تکرار آن ، همین طور کارآمدسازی پلیس و دستگاه‌های انتظامی و امنیتی در سلب فرصت ابزار و امکان ارتکاب جرم و حمایت از آماج‌های جرم، مسلط شدن بر محیط و اوضاع پیرامونی مشرف بر جرم و مهار آن با اعمال تدابیر فنی و حفاظت‌های محیطی و در نهایت دخالت و مشارکت مردم و نهادهای مدنی در پیشگیری از وقوع جرم بسیار موثر است.
 

ارزان‌بودن جرم و محدود شدن کیفر، زندان بدون توجه به کم یا زیاد بودن زمان آن باعث شده که یک جوان 25 ساله دارای 120 بار سابقه سرقت باشد و یک جوان دیگر متهم به ربودن، آزار و اذیت و سرقت اموال 30 زن و دختر جوان باشد.
 

ایجاد ناامنی فکری و لطمه به امنیت اجتماعی کمترین نتیجه حکم تبرئه این شرور بود که خوشبختانه رئیس قوه قضائیه با موضع‌گیری به موقع این مشکل را رفع کردند.
 

 

گردآورنده: مجید ابهری، مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس، روانشناس، متخصص علوم رفتاری و آسیب‌شناسی اجتماعی
 

پایان پیام/

 

کد خبر 25546

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha