به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، بعد از 21 اردیبهشت 92 که 686 نفر برای شرکت در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند اتفاق جالبی رخ داد. در روز پایانی ثبت نام برای انتخابات ریاست جمهوری اخبار مبنی بر حضور اسفندیار رحیم مشایی و آیت الله هاشمی در ستاد انتخابات برای ثبت نام منتشر شد. در همان روز خبرنگاران از رسانه های مختلف کل وقتشان را مقابل در تالار وزارت کشور گذراندند تا سریعتر از باقی همکارانشان خبر حضور این دو نفر را در انتخابات ریاست جمهوری مخابره کنند.
اما لحظه به لحظه که از صبح روز پایانی می گذشت اصلاح طلبان مختلف و کاندیداهای متفاوتی از کابینه دولت برای ثبت نام می آمدند. تفاوت اصلی در ثبت نام این افراد اعلام کناره گیریشان بود. هر کاندیدایی که از کابینه دولت می آمد از جمله علی اکبر جوانفکر که با ورودش همه را غافلگیر کرد اعلام می کردند که به صورت مستقل در انتخابات حضور یافته اند و قصد کناره گیری هم ندارند.
اما کاندیداهای اصلاح طلب در این خصوص تاکید داشتند که اگر آیت الله هاشمی یا سید محمد خاتمی ثبت نام کنند به نفع آنها کناره گیری خواهند کرد. در هر حال پس از روز ثبت نام تعداد قابل توجهی از آنها از این ثبت نامشان انصراف داده اند. این انصراف طبق اعلام افراد برای هر شخص دلیل متفاوتی داشته اما عمدتا به نفع کاندیدای دیگری کنار رفته اند.
از 23 اردیبهشت که فردای روز ثبت نام بود، محمد رضا رحیمی و علی اکبر جوانفکر از شرکت در انتخابات انصراف دادند. در حالیکه این افراد نامی از کسی برای حمایت در انتخابات نبرده بودند اما کارشناسان سیاسی در گفتگو با رسانه های مختلف معتقد بودند که این دو که از بدنه دولت در انتخابات شرکت کرده اند به نفع اسفندیار رحیم مشایی کناره گیری کرده اند. صادق خلیلیان، وزیر جهاد و کشاورزی وقت نیز از دیگر انصراف دهندگان از انتخابات ریاست جمهوری بود.
در ادامه نیز مسعود پزشکیان و محمد شریعتمداری از یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به نفع آیت الله هاشمی کناره گیری کردند.
در روز گذشته نیز رامین مهمانپرست، سخنگوی سابق وزیر امور خارجه کشورمان به همراه داوود احمدی نژاد، برادر رئیس جمهور از انتخابات کناره گیری کردند.
در روزهای آینده نیز پیش بینی می شود که تعداد دیگری نیز از صحنه رقابت کنار روند اما نکته جالب این است که برخی از این نامزدها از جمله رامین مهمانپرست یک روز پس از اعلام برنامه هایش از این رقابت کناره گیری کرد.
با مشاهده این رویدادها سوال بزرگی برای افکار عمومی ایجاد می شود و آن هم این است که دلیل انصراف این کاندیداها که نه به طور واضح اعلام می کنند که به نفع کسی کناره گیری کرده اند و علاوه براین روزهای گذشته برنامه های انتخاباتیشان را هم برای هم منتشر کرده اند، چیست؟
این اقدامات سیاسی به نظر می رسد نه تنها این که توانایی داغ کردن تنور انتخابات را ندارد اذهان عمومی را نیز نسبت به افراد و اقدامات بی ثباتشان تا حدی بی اعتماد می کند که فرد در صورت کسب مسئولیت اجرایی دیگری نتواند آن نگاه خوش بینانه افکار عمومی را برای خود خریداری کند.
پایان پیام/
نظر شما