سلفی گری؛ جریانی در واکنش به جریان مدرنیسم

حجت الاسلام علیزاده موسوی گفت: سلفی گری جریانی در واکنش به جریان مدرنیسم است، وقتی کشورهای اسلامی به سوی توسعه پیش رفتند در مقابل تکنولوژی و مدرنیسم، سلفی گری برای بازگشت به گذشته قد علم کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد حجت‌الاسلام مهدی علیزاده موسوی، رییس پژوهشکده حج و زیارت ظهر امروز(31اردیبهشت) در همایش "نسخه جعلی" با معرفی و تبیین جریان شناسی سلفی‌گری معاصر و موضوع تاریخ پیدایش سلفی‌گری اظهار داشت: با بررسی تاریخ سلفی‌گری متوجه می‌شویم که رشد سلف به دلیل مدرنیزم است وهرچه رشد مدرنیزم بیشتر شود به تناسب دامنه سلف هم بیشتر می‌شود.


حجت‌الاسلام علیزاده موسوی با بیان این که خاستگاه اندیشه مدرن، اومانیزم است در حالی که سلفی‌گری انسان را ندیده می‌گیرد و خدا را محور قرار می‌دهد، افزود: عصاره و اصل اندیشه‌ انسان غربی، متالیزم عقل‌گرایی و عقل خودبنیاد است وآن را به عنوان اصل قرار می‌دهد در حالی که سلفی‌گری عقل را کنار می‌گذارد و مستقیماً به دنبال نقل می‌آید.
 

وی  با بیان اینکه در حوزه هستی‌شناسی مدرنیزم و سلفی‌گرایی، حس‌گرا هستند، افزود: اندیشه مدرن می‌گوید تا چیزی را نبینیم برای ما ثابت نمی‌شود بنابراین با عنایت به این منکر معنویات شده‌اند، یا در جامعه مدرن خدا کاملا به حاشیه رفته است.

 

سلفی‌گرایی به دنبال بریدن از جهان است
این محققین و پژوهشگر حوزوی افزود: پدیده مدرنیزم به دنبال آن است که تفسیر مادی از این جهان ارائه دهد و در مقابل سلف به دنبال این است که علقه‌های انسان را از دنیا ببرد، مدرنیزم مادی‌گرایی است و سلفی‌گرایی به دنبال بردیدن از جهان است.


حجت الاسلام علیزاده موسوی در تبیین دیگر تفاوت‌های مدرنیزم و سلفی‌گری تصریح کرد: روش مدرنیزم بر جان ذهن و روان انسان تأثیر می‌گذارد که این کار را با ابزاری چون تهاجم فرهنگی، ماهواره و آموزه‌های مدرن انجام می دهد، در حالی که سلفی‌گری روش‌های خشونت‌آمیز را استفاده می‌کند.


رییس پژوهشکده سازمان حج و زیارت کشور با اشاره به این مطلب که  هنگامی که مدرنیزم ابعاد زندگی انسان را دربرمی‌گیرد، سلفی‌گری برای مبارزه با این فضا خودش را نشان می‌دهد، گفت: حس گرایی در اندیشه سلفی گری بسیار مشاهده می شود و به آنجا می‌رسد که خدا را می‌پذیرند اما خدای آنان خدایی است که مویی فرفری و دندان دارد و در کنار پیامبر(ص) در بهشت خانه دارد.


مولف مثاله "‎جریان شناسی سلفی گری و وهابیت" با بیان این که مدرنیزم این اندیشه را دارد که بهترین جامعه، جامعه‌ای است که مدرنیزه شده است، گفت: در برابر این دیدگاه،‌ سلفی‌گری معتقد است که با ترویج اندیشه سلفی در جامعه، جامعه سعادت می‌یابد.


سلفی گری جریانی در واکنش به جریان مدرنیسم است
حجت السلام علیزاده گفت: سلفی گری جریانی در واکنش به جریان مدرنیسم است وقتی کشورهای اسلامی به سوی توسعه پیش رفتند در مقابل تکنولوژی و مدرنیسم، سلفی گری برای بازگشت به گذشته قد علم کرد.


وی اظهار داشت: یکی از آتش های زیر خاکستر بعد از پیروزی اسلام جریان سلفی گری بود که شرایط را به سوی ارعاب پیش برده است و در حال حاضر سه هزار سلفی تند رو در تونس شناسایی شده اند که این گروه غیر از ویرانی در فضای تونس چیزی دیگر باقی نگذاشته اند.


وی افزود: در لیبی هم شرایط به همین شکل است مردم به این نتیجه رسیده اند که فعالیت های سلفی ها کشور را به سوی جنگ داخلی می برد.

 

این پژوهشگر حوزوی با اشاره به این مطلب که‌ رشد گسترده سلفی‌گری در عربستان، ارتباط تنگاتنگی با آمریکا دارد، افزود: عقل‌گرایی، سلفی‌گریی را به چالش کشیده است چراکه روش آنان ارعابی و تروریستی است و همگان از اندیشه آنها منزجر هستند.

رییس پژوهشکده حج و زیارت تصریح کرد: عربستان و قطر با تزریق منابع مالی، از گروه های سلفی به شدت حمایت تسلیحاتی و سیاسی می کنند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 255975

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha