ضرورت تدوین برنامه های فرهنگی متناسب با سلایق و علایق مختلف جامعه

مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، هویت اصلی کتابخانه ها را فعالیت های فرهنگی برای همه اقشار دانست و بر ضرورت تدوین برنامه های فرهنگی متناسب با سلایق و علایق مختلف جامعه تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، لفته منصوری، مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، در جمع رابطین فرهنگی استان گفت: هویت اصلی سازمان ما فعالیت فرهنگی برای عموم مردم جامعه اعم از کودک، نوجوان، جوان، میانسال و مسن است که در این راستا باید برای هر قشر از جامعه برنامه های فرهنگی بر اساس علایق و سلایق آن قشر خاص تدوین و اجرا شود.

 

وی تصریح کرد: بحث در حوزه مسائل فرهنگی زیاد و گسترده است و ما باید به یک همگرایی در رابطه با آنچه نسبت به آن مسئولیت داریم برسیم و همچنین هویت سازمانی خود یعنی همان تعبیری که دیگران از ما دارند را بشناسیم؛ از این رو باید با توجه به توانایی های خود به فعالیت های فرهنگی بپردازیم و آنها را در جامعه بسط و گسترش دهیم.

 

وی با بیان اینکه هویت اصلی سازمان ما، فعالیت فرهنگی برای عموم مردم جامعه اعم از کودک، نوجوان، جوان، میانسال و مسن است و بر اساس آن باید برای هر قشر از جامعه برنامه های فرهنگی متناسب با علایق و سلایق آن قشر خاص تدوین و اجرا شود، افزود: این برنامه ها می تواند خطی مشی باشد برای ادامه جریان هایی که در آینده قرار است برای آنها برنامه ریزی کنیم، چرا که رضایت و یا عدم رضایت اقشار مختلف مردم از فعالیت های فرهنگی ما می تواند در برنامه ریزی آینده ما تأثیرگذار باشد.

 

مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، اضافه کرد: از آنجایی که هدف غایی و نهایی نهاد کتابخانه های عمومی ارتقای فرهنگ مطالعه مفید در استان و گرایش مردم به امر کتابخوانی می باشد، می توان با انجام فعالیت های فرهنگی متنوع و جذاب این را در استان محقق کرد.

 

وی احساس تعلق به سازمان، وفاداری به سازمان برای هویت اصلی سازمان و تفکر بین اذهانی یا اشتراک نظر در سیاست ها، برنامه ها و هدف ها را سه شاخص اصلی این نهاد برشمرد و عنوان کرد: اگر این سه شاخص در هر یک از کارکنان ما موجود باشد به هویت اصلی سازمان پی برده و در جهت رسیدن به اهداف سازمان تلاش خواهد کرد و این عوامل پایه و چارچوب فعالیت های نهاد کتابخانه های عمومی استان است.

 

وی با بیان اینکه در برنامه راهبردی و استراتژیک 4 عامل وجود دارد که 2 عامل مربوط به درون سازمان و 2 عامل مربوط به برون سازمان می باشد، ادامه داد: ما یک سازمان برنامه محور هستیم که با برنامه از پیش تعیین شده در حال پیشرفت و حرکت به سمت جلو می باشیم و اهداف خود را در افق 1404 مشخص و سالانه نیز وضعیت مطلوب خود را تعریف می کنیم که تا پایان سال به آن برسیم.

 

منصوری، تأکید کرد: ما باید با توجه به فرهنگ منطقه خودمان در هر کجای استان و شرایط اقلیمی موجود برنامه های مختلفی را تهیه، تدوین و اجرا کنیم و این وجه تمایز ما با سازمان های دیگر است که فعالیت های فرهنگی ما بر اساس شرایط فرهنگی منطقه تدوین و اجرا می شود.

 

وی خاطر نشان کرد: هدف ما ارتقای مطالعه مفید می باشد که زیرساخت های اصلی برای این هدف بزرگ در بعضی جهات آماده نشده و نیاز است بسیاری از دستگاه های اجرایی در استان به این نتیجه برسند که مطالعه از ارکان اصلی هر جامعه می باشد و باید به آن توجه کرد.

 

مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، ابراز کرد: اگر این مسئله در استان نهادینه شود مطمئناً ما به اهداف خودمان می رسیم و اگر نشد باید تلاش کرد جزو عوامل تهدید یا بازدارنده نشود و آن را به یک فرصت برای ارتقای مطالعه در استان تبدیل کنیم که این از وظایف اصلی ما در استان است.

 

وی بیان کرد: در این نهاد خود ما هستیم که می توانیم مسائل انگیزشی که در جهت ارتقای فرهنگ مطالعه مفید در جامعه می باشد را ارتقا دهیم و باید فعالیت های فرهنگی خود را در مناطقی که در آن مسئول هستیم بسط و گسترش داده و فقط به فضای داخل کتابخانه محدود نشویم و فضای کتابخانه خارج و کل محدوده مسئولیتمان را تحت پوشش داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه وظیفه ما این است که با انجام برنامه های فرهنگی جذاب و خوب برای همه اقشار جامعه، مردم را شیفته کتاب کنیم، یاد آور شد: در این راه ممکن است زمان و انرژی زیادی صرف کنیم اما مهم هدف ماست که بسیار مقدس و بزرگ بوده و باید برای رسیدن به این هدف تلاش کرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 256244

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha