یک هزار ایستگاه مطالعه در کشور راه اندازی می شود

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه سهم کتاب ایستگاه‌های شهر مشهد برابر با 160 هزار جلد است، گفت: یک هزار ایستگاه مطالعه درسطح کشورتا پایان سال جاری راه اندازی می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، منصور واعظی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، ظهر امروز(2خرداد) در نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ایجاد ایستگاه‌های مطالعه در کشور یکی از برنامه‌های اصلی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در امسال است و امیدواریم تا پایان سال تعداد این ایستگاه‌ها به یک هزار برسد.

 

واعظی با اشاره به سرانه پایین مطالعه در کشور، تصریح کرد: مردم کشور سالانه5/2 جلد کتاب مطالعه می‌کنند و سرانه زمان مطالعه نیز 15 دقیقه در روز است.

 

 وی با بیان اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در برنامه‌های خود به دنبال افزایش سرانه، مطالعه است، گفت: در همین راستا تا پایان سال جاری تعداد ایستگاه های مطالعه به یک هزار ایستگاه خواهد رسید که از این تعداد 142 ایستگاه در بهمن ماه سال گذشته راه‌اندازی و 130 ایستگاه نیز اخیرا به بهره‌برداری رسیده است.

 

 واعظی با بیان اینکه هر ایستگاه در هر ماه 15 هزار جلد کتاب سهمیه دارد و سهم کتاب ایستگاه‌های شهر مشهد هم برابر با 160 هزار جلد است، اذعان داشت: در حال حاضر میزان برگشت کتاب به ایستگاه‌ها 30 درصد است و این زمان به مرور بیشتر می‌شود، ضمن اینکه اعلام کرده‌ایم هر فردی که نمی‌خواهد کتاب را به ایستگاه بازگرداند، 2 هزار تومان به حساب 132 بانک تجارت واریز کند.

 

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از برنامه این نهاد برای معرفی شهر برتر مطالعه در کشور در راستای سرانه افزایش مطالعه در سطح کشور خبر داد و افزود: هر سال یک شهر به عنوان شهر برتر مطالعه به مردم معرفی می‌شود.

 

وی در توضیح نحوه معرفی شهر های برتر در حوزه مطالعه، افزود: هر سال سه تا پنج شهر را به عنوان کاندیدا انتخاب می‌کنیم و این شهرها دو سال فرصت دارند وضعیت خود را در شاخص‌های شهر مطالعه بهبود دهند و پس از دو سال از میان این شهرها، شهر برتر مطالعه سال انتخاب و به مردم معرفی می‌شود.

 

واعظی در مورد شاخص‌های انتخاب شهر برتر مطالعه در کشور تصریح کرد: شاخص‌هایی از قبیل سرانه فضای مطالعه، سرانه عضویت در کتابخانه‌های عمومی، تعداد منابع کتابخانه‌ها، امکانات، سطح دسترسی مردم به کتابخانه‌ها و اقدامات ترویجی در حوزه مطالعه در انتخاب شهر برتر مورد نظر است.

 

وی افزود: سال گذشته چهار شهر کرج، اردبیل، یزد و اهواز کاندیدا شده‌اند و در سال 93 از بین این شهرها، شهر برتر مطالعه معرفی می‌شود.

 

واعظی  در ادامه با اشاره به جمعیت 6 میلیون نفری استان خراسان‌رضوی، خاطرنشان کرد: سهمیه هر استان و هر شهر معادل 8 درصد جمعیت آن است و در استان خراسان مشهد 80 ایستگاه ایجاد می‎شود.

 

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به وضعیت فرهنگی شهر مشهد و استان خراسان‌رضوی، خاطرنشان کرد: امکانات مطالعه و کتابخانه‌ای استان خراسان‌رضوی در شان مردم این استان نیست، با اینکه خراسان‌رضوی سرانه فضای مطالعه کمی دارد، اما در سرانه عضویت در کتابخانه‌ها، یکی از استان‌های برتر کشور است و این نشان از علاقه‌مندی مردم این منطقه به کتاب دارد.

 

وی افزود: سرانه فضای مطالعه استان خراسان‌رضوی کم است و مطمئنا یک ریال از سهم شهرداری‌های این استان برای انجمن کتابخانه‌های استان دیگری هزینه نمی‌شود.

 

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ارتباط با پرداخت سهم نیم درصدی شهرداری مشهد به انجمن کتابخانه‌های عمومی مشهد، تصریح کرد: بر اساس قانون شهرداری هر شهر باید نیم درصد از بودجه خود را برای ترویج مطالعه به انجمن کتابخانه‌های عمومی شهر بدهد و انجمن کتابخانه‌های عمومی استان‌ها می‌تواند تا 30 درصد از بودجه‌های واریزی شهرداری‌های یک استان را میان شهرها جا به جا کند.

 

واعظی افزود: شهرداری‌های استان خراسان‌رضوی از سال 83 تا 89، 50 میلیارد تومان به انجمن کتابخانه‌های عمومی این استان بدهکارند و تنها سال گذشته نزدیک به 15 میلیارد تومان برای این انجمن از طریق وزارت اقتصاد و دارایی از سهم کمک دولت به شهرداری‌های خراسان‌رضوی واریز شده است.

 

وی اظهار داشت: سهم تمامی انجمن‌های شهرهای کشور به حسابی متمرکز واریز شده است و بر اساس برنامه‌های انجمن هر شهر، بودجه اختصاص داده می‌شود، اما بر اساس مصوبه هیئت امنای انجمن کتابخانه‌های کشور، سهم نیم درصدی انجمن هیچ شهری قابل واریز به حساب هیچ شهر دیگری نیست و سهم هر شهری الزاما به همان شهر اختصاص داده می‌شود.

 

واعظی با اشاره به طلب 50 میلیارد تومانی انجمن کتابخانه‌های استان خراسان‌ر‌ضوی از شهرداری‌های این استان تصریح کرد: تا دو سال قبل بنا نداشتیم از راه قانونی به دنبال دریافت سهم نیم درصدی شهرداری‌ها برویم، اما این رویه تغییر کرده است و برای دریافت این سهم در چند شهر به دادگاه شکایت کرده‌ایم و موفق هم بوده‌ایم و به عنوان مثال، دادگاه شهرداری بوشهر را ملزم به پرداخت این سهم کرد.

 

وی افزود: دوست نداریم کار به پیگیری قضایی برسد و رویه ما رویه قهری نیست، اما بدهی شهرداری مشهد به انجمن کتابخانه‌های این شهر سنگین است، به همین دلیل 10 تا 15 روز دیگر هم برای پرداخت سهم انجمن کتابخانه‌های مشهد از بودجه شهرداری صبر می‌کنیم و در صورت عدم پرداخت این سهم، از شهرداری مشهد به دادگاه شکایت می‌کنیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 256552

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha