محسن علمدار به خبرنگار شبستان در اراک گفت: عملیات مرمت امامزاده سهل بن علی (ع) شهرستان شازند از سال 1386 با تعمیر و مرمت بامها با اعتباری بالغ بر 550 میلیون ریال آغاز شد، گفت: ادامه عملیات در سال 88 نیز در بخش کاشیکاری گنبد با اعتباری معادل 140 میلیون ریال ادامه پیدا کرد.
وی با بیان اینکه مرمت این بنا در سال 89 نیز در قسمت محوطه و همچنین تزئینات وابسته به معماری با اعتباری بیش از 600 میلیون تومان پایان یافت، گفت: هم اکنون ادامه عملیات مرمتی بنا در بخش تزئینات وابسته به معماری در حال انجام است.
علمدار به تعمیرات بدنههای حیاط و اجرای آجرچینی در قسمت آزارهها، اجرای نایکش در قسمتهای خارجی بنا به منظور دفع رطوبت، تعمیرات کف فرشها و اجرای مجدد آنها در ایوانها، اجرای کاشیکاری در کف گنبد بر اساس منحنی و الگوی اصلی به عنوان اقدامات مرمتی انجام شده روی این بنا اشاره کرد و گفت: تعمیرات گنبد در داخل دو پوسته و اجرای کلافهای حفاظتی به منظور جلوگیری از رانشهای احتمالی گنبد، تثبیت نقاشیهای زیرگنبد و اجرای آن، تثبیت قسمتهای رسمیبندی و مقرنس داخل گنبدها نیز از دیگر اقدامات مرمتی صورت گرفته روی این بنا است.
معاون حفظ، احیا و ثبت آثار میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی گفت: امامزاده سهلبنعلی(ع) واقع در شهرستان آستانه شازند در استان مرکزی از امامزادگان صحیحالنسب است که با پنج واسطه به امام جعفرصادق(ع) میرسد.
علمدار افزود: بنای اولیه این امامزاده مربوط به دوران آلبویه است و در قرون مختلف از جمله سلجوقیان، ایلخانان، صفویه و قاجار عملیات ساخت بناهای عامالمنفعه و عملیات مرمت در بنا انجام گرفته است.
وی اضافه کرد: گنبد این بنا دو پوسته و به صورت ناری است که با منحنی شبدری یکی از زیباترین فرمهای گنبدی در سطح کشور به شمار میرود و ارتفاع این گنبد از داخل 18 متر و تا سطح نهایی گنبد از خارج 26 متر است.
علمدار با بیان اینکه امروزه از بنای دوران آلبویه اثری باقینمانده است، گفت: مطابق تاریخ روی سنگ قبر بنای امامزاده به دوره ایلخانی نسبت داده شده است.
معاون حفظ، احیا و ثبت آثار میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی در پایان تصریح کرد: در قسمت زیرگنبدخانه نقاشیهای دوره قاجار و در قسمت غلام گردش آثار نقاشی گل و مرغ مربوط به دوره صفویه دیده میشود.
پایان پیام/
نظر شما