اختصاص 84درصد از ظرفیت آموزش عالی کشور به بخش غیردولتی

معاون دانشجویی وزارت علوم ازاختصاص 84درصد ظرفیت آموزش عالی کشور به بخش غیردولتی خبر داد و گفت:بیش از 75درصد از دانشجویان از طریق دولت الکترونیک سرویس دهی می شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود ملاباشی، معاون دانشجویی وزارت علوم امروز در نشستی خبری با اشاره به توسعه دولت الکترونیک گفت: در راستای توسعه دولت الکترونیک عمده برنامه های وزارت علوم کاهش مراجعه های حضوری بود که این برنامه را در سال 89 دنبال کردیم و توفیقات خوبی را هم به دست آوردیم.

 

وی افزود: شش هزار نفر متقاضی بورس، خارج از کشور بودند و درخواست خود را بدون اینکه مدرک کاغذی به ما ارایه دهند ارسال کردند و مطلب فوق مصداقی بر این مدعاست.

 

ملاباشی با اشاره به آیین نامه نقل و انتقال و مهمانی دانشجویان داخل و خارج از کشور خاطرنشان کرد: نرم افزار این آیین نامه 14 اسفند توسط وزیر علوم رونمایی شد و از این پس هر نوع تقاضای مهمانی و یا نقل و انتقال را از طریق این سامانه می پذیریم.

 

معاون دانشجویی وزارت علوم اظهار کرد: در نیم سال اول که تقاضای عملی صورت گرفت مجموع عملیات همان محدوده ای بود که در آیین نامه قید شده بود ولی با راه اندازی این سامانه دانشجویان در داخل منزل هم می توانند تقاضای مهمانی کنند.

 

وی ادامه داد: با گرفتن کد رهگیری، دانشجویان می توانند نتیجه کار خود را در دانشگاه مشاهده کنند؛ بنابراین واگذاری بسیاری از امور به دانشگاه ها در سال جاری پیگیری شده است. ستاد نیز برنامه های نظارتی خود را پیگیری می کند.

 

ملاباشی با بیان اینکه واگذاری امور اجرایی دانشگاه ها از دیگر برنامه های وزارت علوم بود، تصریح کرد: به عنوان نمونه تایید مدارک دانشگاهی دانشجویانی که برای ترجمه مدارک خود به وزارت علوم مراجعه می کردند، دیگر این عمل را انجام  نمی دهند؛ بلکه در دانشگاه های منتخب استان خود می توانند اقدام به ترجمه مدارک خود کنند.

 

معاون دانشجویی وزارت علوم با بیان اینکه کتاب "گام به گام با حوزه دانشجویی" نیز در دولت نهم و دهم منتشر شده است، افزود: در این کتاب برنامه چهارم و پنجم توسعه در نظر گرفته شده است، همچنین مطالب این کتاب در سایت معاونت دانشجویی نیز موجود است.

 

وی با اشاره به اینکه ما در سال 90 با شدت دولت الکترونیک را پیش می بریم، گفت: معاونت دانشجویی 75 تا 80 درصد از مراجعان خود را از این طریق سرویس دهی می کند.

 

ملاباشی پیرامون دانش آموختگان خاطرنشان کرد: ارزشیابی مدارک دانش آموختگان نیز در سامانه مربوط به خودشان انجام می شود و دانشجویان می توانند مدارک خود را برای ارزشیابی ارسال کنند و پس از دو هفته مدارک ارزشیابی شده خود را دریافت کنند.

 

ملاباشی با اشاره به اعزام دانشجو به دانشگاههای هند و مالزی اظهار کرد: اعزام دانشجو به این کشورها نیز مورد بررسی علمی دقیق قرار گرفته شده و مورد امضای کمیته کارشناسی داخلی و خارجی سفرای کشورهای هند و مالزی رسیده است.

 

وی اضافه کرد: هم اکنون حدود 84درصد از ظرفیت آموزش عالی کشور به بخش غیردولتی اختصاص دارد و تجربه انتقال ظرفیت آموزش عالی به بخش غیردولتی در ایران الگوی مناسبی برای سایر کشورهاست.
 

وی با اشاره به اینکه وزارت علوم از تقویت سطح کیفی آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی حمایت می‌کند، اظهار کرد: هم اکنون مربیان شاغل در این موسسات فقط به شرط دارا بودن یک سال سابقه استخدام پیمانی می‌توانند در مقاطع بالاتر ادامه تحصیل دهند، در حالی که در گذشته این امتیاز فقط در اختیار مربیان رسمی آزمایشی و با کسب 65درصد امتیازات جدول ارتقای اعضای هیئت علمی ممکن بود.

 

معاون دانشجویی وزارت علوم همچنین گفت: برای کمک به رفع کمبود خوابگاه‌های دانشجویی، وزارت علوم از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این زمینه حمایت می‌کند و دولت نیز تصویب کرده است تا تسهیلات بانکی با سود  چهار درصد را در اختیار خوابگاه‌سازان قرار دهد. همچنین در این راستا تشکل خیرین خوابگاه‌ساز در صندوق رفاه دانشجویان برای حمایت از ساخت خوابگاه دانشجویی تشکیل شده است.

 

ملاباشی در پایان خاطرنشان کرد:‌ با تشکیل سازمان دانشجویی وضعیت ارایه خدمات رفاهی دانشجویان بهتر می‌شود و با بیست درصد واگذاری خدمات رفاهی دانشجویان به بخش خصوصی هر سال در مدیریت دانشگاه‌ها امکان بیشتری برای برنامه‌ریزی و نظارت در امور آموزشی و پژوهشی به‌وجود می‌آید.
 

شایان ذکر است، نشست خبری معاون دانشجویی وزارت علوم سه شنبه (17 اسفند) در سالن مفتح وزارت علوم برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 25709

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha