به گزارش خبرنگار حوزه دفاع مقدس خبرگزاری شبستان، سردار حمید حسام، نویسنده دفاع مقدس که "دهلیز چپ"،" غواصها بوی نعنا می دهند" و " راز نگین سرخ" را به رشته تحریر در آورده، سفر تعدادی از جانبازان شیمیایی کشورمان به هیروشیما را در قالب کتابی با عنوان "سفر به روایت سرفه ها"، سفرنامه هیروشیما مرداد 1391 روایت کرده است که این کتاب به تازگی توسط انتشارات صریر به چاپ رسیده است.
کتاب " سفر به روایت سرفه ها" متشکل از شش فصل با عناوین هیولای هفت سر هسته ای، مثل اصحاب کهف، هرگز بازنخواهیم گشت، از هیولای هفت سر هسته ای تا روباه صحرا، هیروشیما؛ سونامی آتش و گازهای سمی و جزیره آهوان است.
نویسنده ای پرتاب شده به عمق فاجعه هیروشیما
حمید حسام معتقد است، سفرش به هیروشیما با تعدادی از جانبازان با سفرهای قبلی اش تفاوت ماهوی داشت چرا که باید نفس به نفس جانبازان شیمیایی می داد و به سرزمینی می رفت که امواج هسته ای در 67 سال پیش برای اولین بار، تن تاریخ را سوزانده بود و وی ناخواسته مشق ناصرخسروی بر گردنش آمد و با شنیدن نام هیروشیما به عمق فاجعه پرتاب شد.
کودک 7ساله در بمباران هیروشیما مادر شهید بابایی شد
در این سفر، کونیکو یا مامورا، خانم بابایی، مترجم حمید حسام و گروه جانبازان اعزامی به هیروشیما بود. خانم بابایی که از ژاپن به ایران هجرت کرده و مسلمان شده است، کودک 7 ساله در بمباران اتمی هیروشیما و مادر شهید محمد بابایی است. شهید محمد بابایی پیش از اعلان نتایج کنکور سراسری 61 در فکه و جبهه ابوقریب به شهادت رسی.د او با رتبه بالا در رشته متالوژی در دانشگاه علم و صنعت قبول شده بود اما قبل از دانشگاه پیش خدا امتحان داد و نمره قبولی گرفت.
سوختگی، خواب سه ماهه و جواب کردن پزشکان
کتاب "سفر به روایت سرفه ها" نذر نگاه علی جلالی فراهانی و 65 هزار جانباز مصدوم شیمیایی شده است .علی جلالی فراهانی در سال 66 در عملیات والفجر 10 در حلبچه شیمیایی شد. یک روز قبل از عملیات فرزند او در غیاب پدر به دنیا آمده بود. علی جلالی از فرط سوزش و سوختگی بیهوش می شود و بعد از یک خواب سه ماه چشمانش را در ژاپن می گشاید، کشوری که او را برای معالجه بدانجا اعزام کرده بودند. پروفسور ناکاتانی از درمان چند ماهه او نتیجه نمی گیرد و جوابش می کند و به اطرافیان می گوید که چند روزی بیشتر زنده نیست و او را به ایران ببرند.
دیدار پروفسور ناکاتانی با پزشک معالج بیمارش
علی جلالی فراهانی که به انجمن حمایت از قربانیان شیمیایی پیوست، در اولین سفرش به ژاپن تقاضای دیدار با پزشکش را می کند. پروفسور ناکاتانی شوکه می شود که چگونه یک جوان با 90 درصد سوختگی در همه بدن، زندگی با یک ریه 20 درصدی و با چشمی که کانون اشکش خشکیده بعد از سه ماه بیهوشی و سه ماه مداوای بی نتیجه زنده مانده است. پروفسور ناکاتا از علی فراهانی می پرسد که چه پزشکانی در ایران بر روی او کار کردند و علی پروفسور را به ایران دعوت می کند تا با پزشکش آشنا شود .پروفسور ناکاتانی به ایران می آید و به دعوت علی جلالی به حرم حضرت معصومه (س) می روند. پروفسور و همراهانش در حرم 45 دقیقه می مانند و گریه می کنند و سپس پروفسور به علی جلالی می گوید" آرامشی که در این مکان حس کردم تاکنون در عمرم در جای دیگری احساس نکردم. حالا می فهمم چگونه درمان شدی تو انرژی درمانی شدی علی".
قلب تپنده دکتر سویا برای جانبازان شیمیایی
حمید حسام کتاب "سفر به روایات سرفه ها" را تقدیم کرده است به قلب مهربان خانم دکتر شیزوکوتی سویا که برای نشان دادن غربت شیمیایی ها می تپد. خانم و آقای سویا در سال 83 با تاسیس انجمن moct فعالیت نظامند خود را برای تقویت صلح با شعار صلح جهانی برای همه آغاز کردند. آنها سفر می کردند و در صحبت با مردم و مسئولان کشورهای مختلف به دنبال بیان صدمات و خطرات استفاده از سلاح های هسته ای بودند .در سال 83 در سفر به تهران به استفاده از بمب های شیمیایی علیه ایران پی بردند و به سردشت سفر کردند تا از نزدیک با مردم و مصدومان صحبت کنند. در آنجا خانم سویا در سخنرانی خود اعتراف کرد که هیروشیما بعد از بمباران اتمی به دنیا معرفی شد و در مظلومیت نماند ولی شما مظلوم بودید و کمتر کسی در جهان از ظلمی که به شما رفته خبر دارد.
پیوند ایران و ژاپن برای انعکاس فریاد خاموش جانبازان شیمیایی
خانم سویا همان سال اولین گروه جانبازان شیمیایی را برای حضور در مراسم سالگرد بمباران هیروشیما دعوت کرد. بدین ترتیب یک ارتباط فرهنگی و علمی بین انجمن حمایت از قربانیان شیمیایی در ایران و انجمن موست در ژاپن شکل گرفت. خانم سویا پیشنهاد یک برنامه ده ساله داد که در آن سه هدف در یک پروسه زمانی محقق می شد. راه اندازی موزه صلح، دعوت از پروفسور اینایی ژاپن به تهران برای آموزش و اعزام پزشکانی ایرانی به ژاپن و چاپ کتابی با عنوان "اطلس ضایعات گاز خردل"، این کتاب تاکنون به سه زبان انگلیسی، ژاپنی و فارسی در توکیو به چاپ رسیده است.
در کتاب "سفر به روایات سرفه ها" عکسهای از جانبازان شیمیایی کشورمان در جبهه های جنگ، بیمارستان و سفر اعزامی به ژاپن و همچنین عکس هایی از موزه های ژاپن از جمله حوزه بمباران هوایی توکیو و مراسم سالگرد بمباران هیروشیما چاپ شده است.
گفتنی است، کتاب "سفر به روایات سرفه ها"، سفرنامه هیروشیما مرداد 1391، به قلم حمید حسام در 208 صفحه متشکل از 6 فصل در شمارگان 3000 نسخه و قیمت 5000 تومان به تازگی از سوی انتشارات صریر وابسته به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
پایان پیام/
نظر شما