به گزارش خبرگزاری شبستان، حماسه جاویدان عنوان کتابی است به قلم حشمت الله قنبری همدانی که واقعه عاشورا را در چهار بخش «آغاز واقعه»، «در اثنای واقعه»، «بعد از واقعه» و «اربعین» مورد بررسی قرار میدهد.
در مقدمه این اثر میخوانیم: «خیلی راه دور نیست، همین نزدیکی است. خیلی هم نزدیک نیست، آخرین ایستگاه زمین تا پیوستن به آسمان است. کربلا را میگویم! همان جایی که دلت میل آنجا کرده است و هنوز راه نیفتاده رنگ آنجا گرفتهای».
در بخش نخست این کتاب ذیل عنوان مشعر الحرام حسین علیه السلام آمده است: «پس از رد و بدل شدن سخنان، مقرر شد آن شب را که شب دهم محرم الحرام سال 61 هجری بود، به اهلبیت پیامبر مهلت دهند. آرام آرام التهاب فروکش کرد و امام همراه با سالکان صراط مستقیم و بهترین بندگان عالم و عارف خدا، در اندیشه دیدار جمال حق بودند».
ادامه این نوشتار میفزاید: «مهتاب شهب دهم محرم، اردوگاه حسینی غرق در مناجات و نماز و نجوای عاشقانه بود؛ گویی راز و نیازشان تنها حلقههای پیوند ناسوت و ملکوت است؛ امام دستور داد که خیمهها را به هم نزدیکتر و طنابهای خیمهها را به یکدیگر متصل کند».
خطبه امام، امام در کلام امام و توبیخ کوفیان، نصایح یاران امام، بازگشت خالص، اتمام حجت و نفرین سپاه کوفه، ملاقات با عمر سعد، نصیحت امام به سپاه کوفه، سخنرانی حر، آغاز جنگ حماسه اصحاب، آتش زدن خیمهها، نماز عشق، شهدای خاندان رسالت و حماسه علی اصغر و تنهایی امام برخی از عنوان بخش دوم این کتاب را تشکیل میدهند.
در بخش سوم کتاب، عنوانهای حکایتی عجیب، وداع تلخ کاروان اهل بیت رسالت با سالار شهیدان و یاران باوفایش، دفن بدنهای مطهر شهدا، کوفه در انتظار اسیران، افشاگری خاندان رسالت، در بارگاه ابن زیاد، از کوفه تا شام، سرزمین شام، در مجلس یزید و حرکت از شام به چشم میخورد.
نویسنده اثر در بخش سوم و ذیل عنوان حرکت از شام مینویسد: «پس از هفت روز حضور تلخ و جانکاه، نعمان بن بشیر، به فرمان یزید، وسایل سفر اهل بیت را فراهم و آنان را همراه با فردی امین به سوی مدینه روانه کرد. در مسیر راه هرجا که کاروان فرود میآمد آن مأموران از خاندان رسالت فاصله میگرفتند و تا رسیدن به مدینه این روش ادامه داشت».
بخش اربعین این کتاب هم چنین آغاز شده است: «درباره اربعین و بازگشت خاندان پیامبر به کربلا در میان مورخان اختلاف است. بسیاری از آنها در کتابهای خود هیچگونه اشارهای به آمدن بازماندگان کاروان حسینی به کربلا نداشتهاند که از جمله آنها میتوان به ابن اثیر، طبری، بلاذری و نویری اشاره کرد.
گفتنی است، کتاب حماسه جاویدان به قلم حشمت الله قنبری همدانی در قطع پالتویی، 168 صفحه، شمارگان 5000 نسخه و به قیمت هزار و هشتصد تومان از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما