به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، لفته منصوری، مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، امروز(6 خرداد) در جلسه انجمن خیرین کتابخانه ساز استان، با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی و جایگاه ویژه آن در دین اسلام، گفت: موتور محرک تمدن اسلامی و بنیادی ترین فعالیت فرهنگی کتاب و کتابخوانی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کتابخوانی در کل کشور و استان در موقعیتی است که می توان بواسطه آن رنسانس فرهنگی و تجدید حیات فرهنگی را محقق کرد، افزود: امروزه بدون کتاب و کتابخوانی نمی توان در هیچ حوزه ای موفق شویم و علی رغم سرمایه گزاریهایی که در این زمینه می شود وضعیت مطالعه چندان مطلوب نیست.
وی تصریح کرد: دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور در مطالعه ای تحت عنوان شاخص های فرهنگی 17 هزار نمونه را در 31 استان کشور انتخاب کرده که در زمینه مطالعه کتاب های غیردرسی چاپی، میانگین کشوری در سال 90، 12دقیقه و 56 ثانیه بوده که خوزستان در این بخش با 15 دقیقه و 54 ثانیه از متوسط کشوری بالاتر و رتبه سوم را بعد از تهران و قزوین به دست آورده است.
منصوری، با بیان اینکه ما در سطح جامعه با کمبود فضاهای مناسب برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی و مطالعه رو به رو هستیم و فضاهای موجود جوابگوی نیاز جامعه نیست، اضافه کرد: همه تلاش ما در نهاد کتابخانه های عمومی و سازمان های متولی این امر ایجاد فضاهای مطلوب برای مطالعه افراد است.
وی با اشاره به اینکه مقایسه عملکرد نهاد کتابخانه های استان طی سال های 90 و 91، در شاخص تعداد کتاب با 173 کتابخانه، 18درصد نسبت به سال 90 رشد داشتیم که بعد از اصفهان و فارس رتبه سوم کشوری را کسب کردیم، ادامه داد: در استان خوزستان به ازای هر 26 هزار و 195 نفر، یک کتابخانه وجود دارد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه در بخش زیربنا نیز با 83 هزار و 267 متر مربع، نسبت به سال 90، 10 درصد رشد داشتیم که در این شاخص نیز بعد از استان های اصفهان و آذربایجان شرقی، رتبه سوم کشور را به آوردیم، عنوان کرد: در خوزستان به ازای هر 100 نفر 84/1 متر مربع زیربنا داریم.
وی با بیان اینکه در خصوص تعداد اعضای کتابخانه های استان، 11درصد کاهش عضو داشتیم که و در این بخش رتبه دوم کشوری را داریم، اذعان داشت: همچنین در بخش تعداد کتاب های موجود در کتابخانه ها با 2 میلیون و 168 هزار و 946 جلد با 38 درصد رشد، بعد از آذربایجان شرقی و اصفهان رتبه سوم کشور را به دست آوردیم.
وی یاد آور شد: از آنجا که کتابخانه ها نهادی غیردولتی است و منابع درآمدی آن از کمک های خیرین و نیم درصد درآمد شهرداری ها تأمین می شود، در میزان جذب نیم درصد درآمد شهرداری ها با 14 میلیارد و 551 میلیون ریال در سال 91، نسبت به سال 90، 18 درصد رشد داشتیم و در بخش کمک های خیرین و ساختمان های واگذاری نیز با 9 هزار و 349 متر مربع، 938 درصد رشد داشتیم و در در این زمینه رتبه اول کشور را دارا هستیم.
منصوری، با بیان اینکه در بخش کتابخانه های مشارکتی، با 6 هزار و 635 مترمربع، 65 درصد رشد داشتیم، اظهار کرد: در زمین واگذاری با 4 هزار و 250 متر مربع، نسبت به سال 90، 17درصد کاهش داشتیم چرا که در حال حاضر زمین زیاد است ولی در این بخش با توجه به کاهش بودجه های دولتی، امکان ساخت کم می باشد.
وی با اشاره به اینکه در بخش مشارکت های مردمی و اهدای کتاب، با 35 هزار جلد، 879 درصد و در جذب کمک های مردمی و تجهیزاتی نیز با یک میلیارد و 90 میلیون ریال، 9 درصد رشد داشتیم، تأکید کرد: در میزان اعتبار مصوب تملک دارایی با 63 میلیارد و 350 میلیون ریال 28 درصد رشد ولی در تخصیص این اعتبارات 50 درصد و هزینه اعتبارات تملک دارایی 61 درصد کاهش داشتیم.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه ساخت مدارس، درمانگاه، بیمارستان و... متولی خاص دارد ولی برای ساخت کتابخانه متولی خاصی نداریم، خاطر نشان کرد: گستره فعالیت کتابخانه ها همه اقشار جامعه بوده و خانواده محور هستند و بیش از 60 درصد کتابخانه های خوزستان به صورت دو شیفته خدمات رسانی می کنند.
وی از اعلام آمادگی جهت دریافت کمک های خیرین کتابخانه ساز در همه بخش از جمله پرداخت هزینه کتاب، مسابقات فرهنگی، نقد کتاب و... خبر داد و توضیح داد: با تشکیل انجمن خیرین کتابخانه ساز، خیرین این عرصه ساماندهی می شوند و مطمئن هستیم در آینده خوزستان به عنوان استان اول در همه عرصه نقش آفرینی می کند و رسانه ها نیز باید در ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه حضور گسترده تری داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما