به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، در سومین شب پخش برنامههای تلویزیونی نامزدهای ریاست جمهوری یازدهم، علی اکبر ولایتی، حسن روحانی و حداد عادل در سه شبکه مختلف سیما به تبیین دیدگاه ها و برنامه های خود پرداختند. مشروح سخنان این سه نامزد در گزارش زیر منتشر شده است.
ولایتی در برنامه با دوربین: به مردم اطمینان میدهم مسئله هستهای را با حفظ حقوق ملت ایران حل کنم
علیاکبر ولایتی، کاندیدای یازدهمین دوره ریاستجمهوری شب گذشته در ساعت 20 با مردم کشور در مورد برنامههای دولت آینده خود گفتوگو کرد. متن این گفتوگو به شرح زیر است:
- بنده علی اکبر ولایتی، متولد 1324 متولد شمیران هستم و دوره دبستان خود را در رستم آباد شمیران گذراندم، اجدادم شمیرانی هستند، با رتبه 49 کنکور وارد دانشگاه پزشکی تهران شدم و در سال 1350 پزشکی عمومی را دریافت و به علت علاقه ام به اطفال پزشک اطفال شدمو در خدمت استاد بزرگم دکتر محمد قریب بودم وی استاد اخلاق و طب بود امیدوارم گوشه از میراث اخلاقی این بزرگ مرد را داشته باشم.
- در حال حاضر استاد تمام و استاد ممتاز دانشگاه شهید بهشتی هستم، از دوران دبستان پرونده انقلابی داشتم و از سال41 تا 57 پرونده مکتوب در سازمان ساواک آن زمان داشتم،در آن دوران اولین بیمارستان پنهانی را برای معالجه مجروحین که از ساواک صدمه دیده بودند در شمیران تاسیس کردم، 2 آذر 58 معاون درمان وزرات بهداشت شدم و پس از آن سوی جامعه روحانیت بعنوان نماینده وارد مجلس شدم و در 2 آذر 1360 از سوی مقام معظم رهبری 16 سال سکان دار وزارت امور خارجه شدم و بعد از اتمام این دوره بعنوان مشاوره مقام معظم رهبری در حوزه بین الملل خدمت می کنم و این افتخار بزرگ نصیب من شده است.
- در وقت معالجه بیمار وقتی تب بالا دارد به موازات علتیابی مرض ابتدا تب را باید پایین آورد و تشنج را کم کرد و همزمان به دنبال حل مسئله و علتیابی بیمار بود. اولین کار بازسازی اعتماد دولت و مردم است، مردم از بانک مرکزی بخشنامههای مختلفی دریافت میکنند، این خیلی بد است که مردم میگویند هرچه بانک مرکزی گفت عکس آن را انجام دهیم، اعتماد میان مردم و مسئولان خدشهدار شده است، بازگرداندن اعتماد میان مردم و دولت کار طولانی نیست.
- سیاستهای اصل 44 ابلاغ شد اما این سیاستها اجرا نمیشود، این سیاستها ابتدا در مجمع تشخیص مصلحت تصویب شد و بنده در جریان بندبند آن هستم اما آنگونه که باید اجرا نشد، حمایت از تولید و مردمیکردن تولید دو رکن مهم اقتصاد است، دولت باید از تصدیگری دست بردارد و نظارت کند.
- احیای جاده ابریشم را یکی از محورهای مهم اقتصادی من است، کشور ما به لحاظ جغرافیایی در مسیر جاده ابریشم است و این موضوع ایران را به لحاظ جغرافیای سیاسی در دنیا ممتاز کرده است، ما میتوانیم از طریق همین جاده از ترانزیت گاز و برق و نفت درآمد خوبی را کسب کنیم. تاکنون 30 میلیارد دلار از چین و هند بابت فروش نفت میخواهیم که از طریق تبادلات بانکی این بودجه در اختیار ما قرار نگرفته است، روابط سیاسی باید از حالت انجماد و رکود خارج شود و تجدید بنای روابط خارجی از اهم امور است.
- در دوران وزارت خارجه 16ساله بنده وزرای خارجه برای ورود به ایران و گفتوگو با ایران صف میبستند، گاهی میشد 80 وزیر امور خارجه را در سازمان ملل میدیدم، ما میتوانیم روابط خارجی را بازگردانیم و راه برای ما باز است. چرا روابط خارجی ایران با سایر کشورها قفل شده است؟ چرا در تئوسعه روابط خارجی مشکل داریم، این روابط باید احیاء شود.
- پرونده 1+5 و فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران سختتر از قطعنامه 598 نیست، قطعنامه 598 با حمایتهای راهبردی امام (ره) و مقام معظم رهبری به نتیجه رسید و صدام حسین که سه روز قبل از این موضوع زیر بار نمیرفت، موضوع را پذیرفت.
- یک سال بعد از جنگ وزیر امور خارجه شدم و دو سال مذاکرات نفسگیر با صدام را داشتیم که تن به حقیقت نمیداد، ما ایستادیم تا او متجاوز اعلام شد، اگر در آن دیپلماسی شکست میخوردیم خون شهدا هدر میرفت، پرونده هستهای کاری سختتر از 598 نیست، یکسری از روابط و رفتارها در روابط خارجی باید اصلاح شود.
- بنده 16 سال وزیر امور خارجه بودم و انتقادی که به من میشد این بود که چرا از تمام سلایق راست و چپ آن روزگار و همه نوع سلیقه را در چهارچوب اصولگرایی میپذیرید البته اصولگرایی تعریف دارد؛ تمام کسانی که به نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی و ولایتفقیه در قول، فعل و عمل اعتقاد دارند، اصولگرا هستند و در چهارچوب اصولگرایی تمام سلایق را میپذیریم.
- بدون قانونگرایی مشروعیت دولت تعریف نمیشود و دولتی که خلاف قانون عمل میکند به بنبست میرسد؛ اگر روزی بنده انتخاب مردم باشم به قانون مجلس عمل میکنم، رابطه دو قوه و رابطه میان قوا باید ترمیم شود، مردم از رابطه دو قوه و سوءظن میان قوا ناراحتاند، به قوانین مجلس باید احترام گذاشت و دادن طرحهای سیاسی باید با هماهنگی میان قوا انجام شود.
- نام دولت خود را دولت متمم گذاشتم، "م" اول همکاران من که باید متدین و خداترس باشند و فساد نکنند، هستند؛ "ت" تجربه داشته باشند و فرصت آزمون و خطا نداریم، این افراد باید آزمون و خطا کرده باشند، "م" متخصص در کنار تجربه باشند، اگر کاری قرار است به دست جوانان انجام گیرد باید از تجربه افراد گذشته در آن استفاده شود. "م" بعد معتدلبودن است، افراطگرایی از مشکلات بعد از انقلاب بود، افراطگرایی آفت پیشرفت مردم است و م بعد مشورت است، صاحبان تجربه و متخصصان در عرصههای مختلف چرا باید خانهنشین باشند، مهمترین سرمایه ما نیروی انسانی کارآمد است، باید از مشورت و تجربه آنها در مدیریت استفاده کنیم.
روحانی در گفتگوی ویژه خبری: آب سنگین، کیک زردو3هزارسانتریفیوژ در83 ایجادشد/انتقادشدید از صداوسیما
حجت الاسلام حسن روحانی یکی از 8 کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری امشب در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: اگر افراط نبود در سال 88 شاهد اردوکشی های خیابانی نبودیم و کار به قوه قضائیه کشیده نمی شد.
وی با اظهار این که بنده با توجه به شرایط کنونی کشور و مشکلاتی که مردم با آن مواجهند و برای بهبود شرایط با استفاده از تجربیات اجرایی مختلفی که داشتم در انتخابات حضور یافتم، افزود: من می خواهم تا بتوانم خود را به مردم عرضه کرده و در خدمت آنان باشم.
روحانی با تاکید براین نکته که من یک اعتدال گرا هستم و با اصولگرایان و اصلاح طلبان معتدل آشنایی دارم، اظهارداشت:من با آنان در ارتباطم و در این 30 سال تفکراتم تغییر نکرده و افراط گرا نبودم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که مشکلات کنونی در حوزه اقتصاد و دیگر بخشها بدلیل مدیریت دولت است، عنوان کرد: اکنون با یک تدبیر درست میتوان واحدهای تولیدی را فعال کرد و اشتغال به وجود آورد که این نیازمند وجود ثبات است چراکه گاهی در عرض یک ماه 50بار مقررات اقتصادی کشور تغییر می کند.
روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه ریشه بسیاری از مشکلات کنونی جامعه ما به خصوص در حوزه اقتصاد به بحث مدیریت و کارآمدی دولت برمیگردد، به اهمیت رونق اشاره کرد و گفت: وظیفه دولت این است که محیط کسب و کار را بهبود بدهد و در این صورت است که ما شاهد رونق تولید خواهیم بود.
وی با اعتقاد بر اینکه مشکلات و موانع تولید با یک تدبیر قابل حل است، گفت: اکنون بیش از 41 هزار واحد صنعتی نیمهتمام در کشور داریم که با مبلغ بالغ بر 34 هزار میلیارد تومان این واحدها کامل میشوند و میتوانند زمینهساز اشتغال برای 499 هزار نفر شوند.
روحانی با انتقاد از تغییر مکرر قانون گفت: اگر ما شاهد ثبات در عرصه قانون به خصوص قوانین مربوط به اقتصاد باشیم، شاهد این خواهیم بود که بخشهای مختلف فعالیت خود را رونق میدهند و اگر رونق اقتصادی ایجاد شود، بحث بیکاری نیز حل میشود.
وی با یادآوری این که اگر سه میلیون و پانصد هزار بیکار در کشور با کارکردن ماهانه یک میلیون تومان درآمد برای تولید داشته باشند، تقریبا 3 هزار میلیارد تومان تولید خواهند کرد، خاطرنشان کرد: 3 هزار میلیارد تومان برای مردم آشنا هست و این پرونده به دادگاه رفت. فقط متهمین فساد سه هزار میلیاردی نباید به دادگاه بروند بلکه مسببین وضعیت اقتصادی باید در دادگاه مردم پاسخگو باشند.
روحانی ادامه داد: قرار بود در پایان برنامه بیست ساله حداقل رشد اقتصادی ما 8 درصد باشد که این رقم 3 درصد بوده؛ تورم در مواد غذایی 58 درصد و تورم نقطه ای 40 درصد بوده است که ما چنین چیزی را در جایی شاهد نیستیم.
این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری وعده داد: دولت من در کوتاه مدت بستههای تشویقی ویژهای برای مردم خواهد داشت.
وی در پاسخ به این سوال که دولت تدبیر و امید برای اجرای هدفمندی یارانه ها چه برنامه دارد، اظهار داشت: یارانه باید هدفمند شود اما سوال اینجا است که آیا این امر محقق شد؟ یارانه باید به تولید می رسید اما این امر محقق نشد و برای ادامه هدفمندی باید نواقص گذشته اصلاح گردد و در کنار یارانه نقدی، یارانه کالایی هم داشته باشیم تا مردم مشکل نداشته باشند و نگرانی از مردم گرفته شود.
روحانی اضافه کرد: دولت تدبیر و امید درصدد است تا علاوه بر حل مشکلات اقتصادی، مردم به چنان آرامشی برسند و همه در خانهها شاغل باشد که به یارانه 45 هزارتومانی نیاز نداشته باشند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به سوال مجری گفتگوی ویژه خبری مبنی براین که نگاه شما آیا فراجناحی است، با تاکید براین نکته که من بسیار به این کلمه فراجناحی علاقه مندم، افزود: اداره کشور با یک جناح امکانپذیر نیست و کسانیکه در مسیر افراط بودند عملا به کشور خدمت نکردند. بنده با استفاده از توانمندی افراد مختلف موافقم و دولت من فراجناحی خواهد بود اما با افراط گراها میانه خوبی ندارم چراکه اگر افراط نبود شاهد اردو کشیهای خیابانی در سال 88 نبودیم و نیازی به ورود قوه قضاییه نبود.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این نکته که عدالت میتواند ملتی را به عزت برساند به انتقاد از صدا و سیما پرداخت و خاطر نشان کرد: کاش اجازه داده میشد وقتی در رسانهها و حتی در صدا و سیما به کسی توهین میشد اجازه پاسخگویی داده شود. من خیلی از نزدیکان به امام و کسانی که در زمان شاه شلاق خورده اند را می شناسم که در همین صدا و سیما به آنها توهین شدو زمانی در اختیارشان قرار نگرفت که از خودشان دفاع کنند. ما باید فرزندان انقلاب را حفظ کنیم.آقای عابدینی (مجری)، به رئیس صداوسیما بگویید اگر به کسی در صداوسیما ظلم شد دعوت کنید بیایند از خودشان دفاع کنند. به سرمایهها و بزرگان انقلاب ظلم نکنیم.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت از انتقاداتی که مجری برنامه به نقل از منتقدین وی در خصوص پرونده هسته ای ایران در زمان روحانی تصریح کرد: در دوران حضور من در دولت تعداد تولیدات هسته ای ما 150 عدد بود و ما در تلاش بودیم تا دروغ بودن ادعای آمریکا را اثبات کنیم و با ارشادات رهبری به فناوری دست یافتیم و این امر محقق شد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در دولت اصلاحات در پاسخ به این سوال مجری که مذاکرات شما با گروه 1+5 و غربی ها برای پرونده ی هسته ای چه روندی داشت، گفت: 5+1 برای بعد از دوره ماست اما 3 وزیر مال دوره ماست. اساس این است که تهدید را به فرصت تبدیل کنیم. ما باید تهدید را اگر نتوانستیم فرصت کنیم، حداقل تبدیل به آسیب کنیم و بعد به شرایط عادی و سپس به فرصت تبدیل کنیم. سیاست ما در آن 22 ماه تحت نظارت مقام معظم رهبری این بود که تهدیدها را دفع کنیم و توطئه آمریکا را بشکنیم. هرجا توطئه آمریکا شکسته شود زیباست. آمریکا میخواست پرونده ما را به شورای امنیت ببرد. آمریکا تا پشت در نیویورک برد. نگذاریم کشور دچار جنگ و تحریم شود. آمریکا میخواست همان بلایی که سر لیبی آورد سر ما بیاورد.
وی ادامه داد: البرادعی در کتابش که اخیراً به فارسی ترجمه شده می گوید سه وزیر اروپایی به آمریکا گفتند ما سپر انسانی شدیم برای ایران که آمریکا نتواند به ایران حمله کند. در آن شرایط حساس؛ یادتان باشد چه زمانی بود. با آن دیوانگی که در دولت بوش بود. خود اروپاییها میگفتند این دولت آمریکا خل و دیوانه است. ما از آمریکا نمیترسیم اما تا جایی که میتوانیم نباید بگذاریم جنگ شود.
روحانی با یادآوری این که ما بحث هسته ای را با ارشادات رهبری و اجماع مسئولان این کار را کردیم، اضافه کرد: فیشر در خاطرات خود نوشته که "ما در تهران رفتیم و به آنان قول دادیم که نمیگذاریم پرونده به شورای امنیت برسد" درحالیکه آنان حتی به ما قول استفاده از حق وتوی خود در قبال آمریکا را دادند ک این یعنی تبدیل تهدید به فرصت.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اذعان این که باید پرونده هستهای از شورای امنیت بیرون بیاید، خاطرنشان کرد: ما آن زمان اول با وزرا مذاکره میکردیم بعدش رفتیم با رؤسا مذاکره کردیم. امروز هم همینطور باید بشود. آن 5 نفر که الان مذاکره میکنند در سطح مدیرکل هستند، ما باید کاری کنیم که با سطح رؤسایشان مذاکره کنیم. ملت باید بیاید پشت مذاکرهکننده. ما با این نبرد با همت بلند و با رهبری رهبر و با درایت و تدبیر نه با درشتگویی و شعار، این کار را خواهیم کرد و این تهدید را به فرصت تبدیل میکنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به این گفته مجری که برخی از منتقدین شما می گویند در قرارداد سعدآباد شما سازش کردید، گفت: شما که می دانید این حرفها دروغ است. در سعدآباد قراردادی نبود، اینها که میگویند مال بی سوادهاست. در تهران بیانیه صادر شد.
وی در پایان اظهارداشت: خوب است تاریخ را بخوانید، آقای عابدینی. میدانید یوسیاف کی افتتاح شد؟ فروردین 83. مرحله بعدی پاییز 83. میدانید کی کامل شد؟ فروردین 84. آب سنگین تابستان 83. کیک زرد زمستان 83 درآمد. سانتریفیوژها زمستان 83 شد 3000 تا. ما متوقف کردیم؟ ما فناوری را کامل کردیم.
غلامعلی حدادعادل در اولین برنامه تلویزیونی: وظیفه مهم دولت آینده ساماندهی مسایل اقتصادی/قولی نمیدهم که عمل نکنم
غلامعلی حداد عادل، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در اولین برنامه تبلیغاتی خود در شبکه جامجم حضور یافت و پاسخگوی سؤالات ایرانیان خارج از کشور بود. وی در ابتدا بیوگرافی کوتاهی از خود ارایه کرد و سپس به سؤالات ایرانیان پاسخ گفت.
حدادعادل درباره ایرانیان خارج از کشور گفت: سفرهای زیادی به خارج از ایران داشتم و به هر کشوری که رفتهام از مدرسههای ایرانیان در آنجا دیدن کرده و یا صحبتهای معلمان، دانشآموزان و اولیا نشستهام.
وی افزود: دیدگاه من این است که ایرانیان خارج از کشور نیز بخشی از ملت ما هستند و ایرانیبودن منوط به زندگی در داخل مرزهای جغرافی ایران نیست، در واقع ایرانیان بیرون از مرز نیز مردم فرهیختهای بوده و از سرمایههای کشور محسوب میشوند.
وی تصریح کرد: من معتقدم تخصص ایرانیان در خارج از کشور، تجربه و دانش و آگاهیشان از امور جهانی و آنچه در خارج از ایران میگذرد و حتی سرمایههایشان جزیی از داراییهای ملت ایران است و این موضوع باید در دولت آینده هر کدام از کاندیداها مدنظر باشد.
هدف از کاندیداتوری انتقال تجربهام به ایران است
حدادعادل درباره علت اعلام کاندیداتوریاش در یازدهمین دوره ریاستجمهوری گفت: تجربهای که من دارم علاوه بر خودم متعلق به ملت ایران است زیرا من با امکانات این کشور درس خواندهام، مدیریت کردهام و شناختی از وضعیت کشور پیدا کردهام و این مسئولیت را در خود حس میکنم که باید از تجربیاتام برای خدمت به ملت ایران استفاده کنم، در هر صورت حق انتخاب با ملت است و هدف اصلی استفاده از همه نیروها برای توسعه کشور و حل مشکلات برای پیشبرد کشور و ایجاد وحدت برای تمام ایرانیان است.
قولی نمیدهم که عمل نکنم
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری درباره میزان عمل به شعارهایش گفت: من معتقدم نباید شعاری بدهیم که نتوانیم به آن عمل کنیم زیرا این کار بیصداقتی است، نباید به مردم قولی بدهیم که خودمان هم میدانیم عملی نیست و انقضای آن تنها در دوران انتخابات باشد.
مهمترین وظیفه دولت آینده ساماندهی مسایل اقتصادی است
حدادعادل با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور گفت: اولین دستور کار دولت باید رسیدگی به مسایل اقتصادی باشد.
وی افزود: اقتصاد ایران از سالها پیش بیمار بوده است و علت این بیماری ضعف علمی و صنعتی آن بوده که ایرانیان را در هر امری نیازمند خارج میکرده است. موضوع بعدی وابستگی به نفت است که بعضی خیال همه را راحت کرده اما استفاده از مسایلی مانند کشاورزی در کشور ما میتواند منبع صادرات بوده به شرط اینکه از زیر سایه نفت که طی این سالها مانع از پیشرفتاش شده بیرون بیاید.
وی درباره نقش تحریمها در اقتصاد گفت: مقاصد سیاسی خارجی اقتصاد ما را به بهانههای واهی مانند داشتن سلاحهای هستهای محروم کردهاند و تحریم نفت، مبادلات ارزی و بانکی و مانند اینها بهانهای شده تا قیمتها در کشور نوسان داشته باشد، دولت آینده باید نرخ ارز را ثابت نگه داشته، مصرف ارز را مهار کرده و ساماندهی کند تا بازار ملتهب فعلی به ثبات برسد.
وی انجام این کار را تنها با همکاری دانشمندان اقتصادی مؤثر دانست و افزود: استفاده از متخصصان اقتصادی باعث ساماندهی وضع موجود شده، امکان سرمایهگذاری و اشتغال پس از ایجاد آرامش در بازار مهیا میشود.
حدادعادل درباره جایگاه بخش خصوصی در دولت آینده گفت: نظر من از ابتدای انقلاب نسبت به این بخش مثبت بوده و حتی در زمانی که شعارهایی علیه بخش خصوصی داده میشد و این بخش را بسیار مهم میدانستم زیرا بار مهمی از اقتصاد کشور بر دوش بخش خصوصی است.
وی افزود: دولتها به تنهایی تاجران خوبی نیستند بلکه باید با فراهمکردن زیرساختها و ایجاد هماهنگی و هدایت کار را به بخش خصوصی بسپارند.
حداد در ادامه درباره پرداخت یارانهها در دولت احتمالیاش گفت: یارانهها باید پرداخت شود اما قانون هدفمندی باید به صورت کامل انجام بگیرد تا هدف ما به درستی تأمین شود.
انرژی هستهای ایران باعث افتخار ایرانیان است
حدادعادل پیشرفت ایران در بحث هستهای را از افتخارات هر ایرانی دانست و گفت: ایرانیان باید به این موضوع ببالند که کشورشان به درجهای از علم رسیده که میتواند اورانیوم غنیشده تولید کند، این موضوع همیشه جزء آرزوهای کسانی بوده که انرژی هستهای را میفهمند؛ دانشمندان خارج از کشور میدانند فناوری هستهای و غنیسازی اورانیوم تنها در پس پیشرفت یا در 100 رشته مهم علمی محقق میشود.
هدف ما در سیاست خارجی تنشزدایی است
نامزد یازدهمین انتخابات ریاستجمهوری در پاسخ به ایرانیان در رابطه با سیاستهای خارجیاش گفت: بنای ما بر تنشزدایی و همزیستی مسالمتآمیز با همه کشورهای جهان است، قصد درگیری با هیچ کشوری نداریم زیرا هیچ چیزی کم نداریم که به خاطرش ایجاد درگیری کنیم.
وی گفت: این همزیستی به معنای پذیرفتن ذلت نیست و هر رابطهای که استقلال ما در آن محترم باشد، میسر است.
وی درباره ارتباط احتمالی ایران با آمریکا گفت: دولتمردان آمریکایی اگر بپذیرند که ایران سلطه نمیپذیرد با آنها نیز مذاکره میکنیم.
وی درباره برنامههایش برای ایرانیان گفت: اگر موفق به تشکیل دولت شوم کاری میکنم که ایرانیهای خارج از کشور ایرانیبودنشان را حفظ کنند و در فرهنگ مجامع مقصد ذوب نشوند.
وی افزود: در گذشته ایران را با نفت، قالی و پسته میشناختند اما امروزه ایرانیها را ملت بافرهنگی میدانند که برای استقلال و اراده خودش قیام کرده و این باعث عزت ایرانیان است.
ایرانیان تحصیلکرده به داخل بازگردند
حدادعادل درباره فرار مغزها گفت: خروج ایرانیها از کشور امری طبیعی است و ما نمیخواهیم دروازههای کشور را ببندیم، وقتی ایرانیها برای تحصیل میروند نباید ناراحت شویم اما ایراد کار آنجاست که برخی از فارغالتحصیلان در همان کشورها مشغول به کار شده و دیگر به ایران بازنمیگردند، برای کاهش این مسئله باید در علوم و فنون نوین سرمایهگذاری کنیم یا اگر در این کار کوتاهی شود مغزهای ایرانی جذب کشورهای دیگر میشود.
حداد گفت: پیام من به شما این است که خوب درس بخوانید و با دست پر به کشور بازگردید و خدمت کنید، ما نیز سعی میکنیم زمینه را برای استفاده از دانش و تخصص شما فراهم کنیم و با گسترش برنامههای پژوهشی و بکارگیری تحصیلکردههای ایرانی در دانشگاهها و همچنین تشویق بخش خصوصی به استفاده از این نخبگان مانع از فرار آنها شویم.
زنان در دولت آینده نقش مهمی دارند
حدادعادل درباره نقش زنان در دولت احتمالیاش گفت: زنان ایران نیز بخشی از جمعیت کشورند و بهره هوشی بسیار بالایی دارند و امروزه ما شاهد رشد علمی و اجتماعی زنان در کشورمان هستیم، در واقع در جمهوری اسلامی زمینه برای حضور زنان فراهم است و در دولت من هیچ خانمی به دلیل زنبودن مشکلی برای ترقی ندارد.
فرهنگ مهمترین دغدغه من است
حدادعادل با اشاره به فعالیتهای فرهنگیاش در تمام دوران خدمتاش گفت: من سالها در امور مختلف فرهنگی خدمت کردهام و در واقع فرهنگ برای من اصل است زیرا معتقدم اگر میخواهیم عالمی نو بسازیم باید آدمهای نو بسازیم.
وی افزود: من فرهنگ را در هر بخشی مهم میدانم و برنامههای مدون و دقیقی برای مسایل فرهنگی دارم.
وی درباره اهمیت نقش فرهنگ برای ایرانیان خارج از کشور گفت: ایرانیان داخل مرزهای جمهوری اسلامی از طریق فرهنگ عمومی در ارتباط فرهنگ ایرانی اسلامی هستند اما باید به ایرانیان خارج خدمات فرهنگی مناسبی داده شود و حتی برای فرزندانشان مدارسی مهیا شود که زبان فارسی را در کنار زندگیشان فرا بگیرند.
دموکراسی حاکمیت ملت بر سرنوشت خودشان است
حدادعادل درباره دموکراسی گفت: در تمام دنیا میدانند که ملت ایران برای خودشان تصمیم میگیرند و هیچ قدرت خارجی بر کشورشان تسلط ندارد، مردم نمایندگان خود را با آزادی انتخاب میکنند و آزادی سیاسی دارند.
وی آزادی سیاسی را لازمه دموکراسی دانست و گفت: آزادی سیاسی روی دیگر مردمسالاری است و مردم باید بتوانند از رفتار دولتمردان انتقاد کرده، به بیان معایب و ضعفهایشان بپردازند به شرط آنکه مرز آن با توطئه مشخص باشد.
وی توسعه سیاسی و اقتصادی را دو روی یک سکه دانست و گفت: کشور فقیر از نظر سیاسی آسیبپذیر است و کشوری که توسعه سیاسی نداشته باشد نیز نمیتواند از ظرفیتهایش استفاده کند.
وی در پایان درباره تحریمهای ایران و راهحلهای دولتاش برای رفع این تحریمها گفت: این تحریمها باید با مذاکره و گفتوگو حل شده و این مسئله نیازمند دیپلماسی قوی است، کشور باید وارد عرصه جدیدی شده، با حفظ عزت و استقلال روند تحریم متوقف شود، در داخل از ایران نیز برای زدودن آثار تحریم باید مدیریت اقتصادی داشته باشیم و با استفاده از راهحلهای اقتصاددانان ضمن کنترل بازار تحریمها را به فرصت تبدیل کنیم.
پایان پیام/
نظر شما