به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، مصطفی محمد نجار، وزیر کشور در همایش امروز خود با استانداران و معاونین امنیتی و سیاسی خود در سراسر کشور 8 توصیه به آنان برای برگزاری باشکوهتر انتخابات 24 خرداد ارایه داد.
وی در ابتدای سخنانش با بیان اینکه با یاری پروردگار تلاش ها به ثمر نشسته و کشور را در مسیر پیشرفت قرار داده گفت: با تلاشهای دولت خدمتگذار پیشرفت در جای جای کشور وجود دارد و روزی نیست که طرح و پروژه ای در گوشه و کنار کشور به افتتاح نرسد شاهد این هستیم رییس جمهور در گوشه گوشه کشور در حال افتتاح پروژه هستند.
وی با اظهار اینکه در دولت خدمتگذار مسئولیت خودشان را خادم مردم می دانند عنوان کرد: روزهای پایانی دولت دهم به شادابی همان روزهای اول است برگزاری هر چه حماسی تر و باشکوهتر انتخابات 24 خرداد حسن ختام ارزشمندی است به کارنامه دولت خدمتگذار.
وزیر کشور با تاکید بر این نکته که مسئولیت خطیری به منظور برگزاری انتخابات 24 خرداد بر عهده همه ماست که باید با سرافرازی ان را به سرانجام برسانیم یادآور شد: نباید اجازه دهیم خدشه ای به این مسئولیت وارد شود.
وی از برگزاری نشستی این چنینی با فرمانداران و سایر مدیران مسئول در وزارت کشور در هفته آینده برای بررسی مسائل انتخابات خبر داد و افزود: انتخابات در جمهوری اسلامی مظهر جمهوریت است نظام همواره برای رای مردم ارزش فوق العاده ای قائل است. برگزاری بیش از 30 انتخابات و همه پرسی گواه اهمیتی است که نظام به رای مردم می دهد.
نجار برای انتخابات پیش رو دو ویژگی به منظور متمایز بودن این انتخابات با دوره های قبل قائل شد و اعلام کرد: در این انتخابات برای اولین بار انتخابات ریاست جمهوری با اصلاحیه قانون انتخابات بنابر ماده 31 با فعالیت هیئت مرکزی انتخابات که با ترکیب وزیر کشور وزیر اطلاعات، دادستان، یکی از اعضای مجلس بدون حق رای و 7 نفر معتمد مردم خواهد بود.
وزیر کشور از برگزاری 5 جلسه هیئت مرکزی انتخابات در روزهای گذشته خبر داد و اعلام کرد: تصویب برنامه های تبلیغات نامزدها و برنامه های صداوسیما برای کاندیداها از مصوبات 5 جلسه گذشته این هیئت است.
وی ویژگی دوم که این انتخابات را از دوره های قبل متمایز می کند همزمانی ان با انتخابات شوراهای شهر و روستا دانست و افزود: مقام معظم رهبری هر دوی این انتخابات را مهم تعریف کرده اند.
وزیر کشور با بیان اینکه این دو انتخابات که در ترکیب هیئت های اجراییه متفاوت برگزار می شود هر کدام تعداد زیادی فرایند دارند اظهار داشت: 23 فرایند اجرایی برای انتخابات ریاست جمهوری و 26 فرایند برای انتخابات شوراهای شهروروستا وجود دارد.
همچنین در چند استان انتخابات میان دوره ای مجلس و در دو استان انتخابات خبرگان همزمان با ریاست جمهوری و شوراها برگزار می شود.
وی مجهز شدن سامانه جامع امضاء های دیجیتالی با استفاده از ویژگی های کارت هوشمند را یکی از وجهه های تمایز این انتخابات از دوره های قبلش دانست و گفت: هر دو انتخابات امسال با کارت هوشمند ملی دستورشان صادر شد.
وزیر کشور همچنین از افزایش 20 هزار شعبه به شعب اخذ رای و وجود 130 هزار صندوق در داخل کشور در 24 خرداد خبر داد و اعلام کرد: استفاده از ظرفیت های دفاتر پیشخوان دولت در شهرها و ای سی تی روستایی، برگزاری دوره های آموزشی برای دست اندرکاران برگزاری انتخابات، مرور و بررسی انتخابات های گذشته، اقداماتی است که در روزهای قبل از طریق وزارت کشور انجام شده.
وی با اظهار اینکه تمام نگاهها اعم از دوست و دشمن در منطقه به انتخابات ما دوخته شده تصریح کرد: هر چه این انتخابات باشکوهتر باشد استمرار پیشرفت در کشور تضمین می شود و ماموریت و مصونیت خطیر و مهمی بر عهده همه ماست که باید ان را دنبال کنیم.
نجار دو سرفصل اجرایی و مشارکت گسترده مردم را در توصیه های خود به استانداران و نامزدها عنوان کرد و افزود: درخصوص اجرا باید بگویم فصل الخطاب همه ما مر قانون است نه عدول از آن و نه فراقانونی جایز نیست.
وزارت کشور صرفاً مجری و کاملاً بی طرف است و ملاک و معیار آن اجرای قانون به شمار می رود. از زمان به صدا درآمدن زنگ شروع انتخابات تا انتخاب فرد نهایی 4 رویکرد قانون مداری، امانتداری، عدالت محوری و حضور گسترده مردم در وزارت کشور مورد تاکید قرار خواهد گرفت.
وی درخصوص بازرسی و کنترل جریان انتخابات نیز خاطرنشان کرد: براساست بصره 9 ماده 31 اصلاحیه قانون انتخابات ریاست جمهوری بازرسی مرکزی انتخابات به آقای حاجی زاده با صدور حکمی از طرف اینجانب واگذار شده است.
نجار سرفصل دوم را خلق حماسه سیاسی و حضور گسترده مردم دانست و در این خصوص گفت: هر چقدر این حضور پرشورتر و پرتعدادتر باشد حوزه تاثیرات و کارآمدی های داخلی و خارجی گسترده تر خواهد بود و توطئه ها و طراحی های دشمن عقیم خواهد شد همدلی و هم صدایی مردم اتحاد و انسجام را تقویت خواهد کرد.
وزیر کشور در ادامه 8 توصیه به استانداران به منظور تلاش برای برگزاری انتخابات باشکوهتر در 24 خرداد ارایه داد که توجه به فرصت تنوع اقوام در استانها، ایجاد وحدت و پرهیز از تقویت اختلافات قومی و مذهبی، توجیه کردن مردم به اینکه یک رای چه تاثیری در آینده کشور خواهد داشت از جمله این توصیه ها بود.
وی همچنین افزود: در تشویق مردم به شرکت در انتخابات بایستی به دستاوردهای فراوان نظام در حوزه های مختلف در داخل و خارج از کشور پرداخته شود. همچنین نشست ها و جلسات با گروههای مرجع از جمله دانشگاهیان حوزه های علمیه و فرهنگیان برگزار گردد و از آنها خواسته شود که از ظرفیت موجودشان برای بسیج همگانی استفاده کنند دستگاههای فرهنگی نیز رسالت خطیری بر عهده دارند علاوه بر این نامزدها هم باید در استانها ملتزم به قانون باشند و مصالح عمومی را اصل قرار دهند.
نجار در پایان به بیست و چهارمین سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: استانداران در سراسر کشور باید تلاش کنند تا مراسم امسال تحت الشعاع انتخابات قرار نگیرد و تمام شرایط و تسهیلات در بالاترین سطح امنیت و آرامش برای مسافران و زائران حرم امام خمینی (ره) از سوی استانها برقرار شود.
پایان پیام/
نظر شما