پیشتازی هنر معاصر ایران در منطقه خاورمیانه

سردبیر نشریه تخصصی «هنر فردا» گفت: هنر ایران از دو منظر کیفیت و مارکت در مقایسه با کشورهای منطقه و حتی هندوستان سبقت گرفته است .

به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر کشمیر شکن سردبیر فصلنامه تخصصی تحلیلی هنر فردا که دارای دکترای تاریخ هنر از کالج SOAS دانشگاه لندن است، در نشست خبری انتشار سومین شماره نشریه «هنر فردا» با اعلام مطلب فوق گفت: هنر معاصر ایران عمری در حدود یک سده یا کمی بیشتر دارد و در این دوره کوتاه که بسیار هم فشرده بوده است به سرعت اتفاقاتی زیادی از مسائل امروز که به عنوان اندیشه و هنر معاصر است را در بر دارد. ایران بسیار خوب توانسته درمنطقه و عرصه بین المللی تولید هنری خود را تثبیت کند. این اتفاق به نوعی روز افزون است و هر روز خبر جدیدی از هنر ایران به صورت نمایشگاه های متعددکه خارج از ایران بخصوص در اروپا و آمریکا برگزار می گردد را می شنویم. جوان بودن جامعه ایرانی و وجود اشتیاق بستر هایی را فرهم آورده تا در مواردی آثاری کم نظیر بوجود آید. اگر در منطقه روح معاصر بودن را با چیزی که در حال وقوع است ترکیب کنیم و با کشورهای دیگر مقایسه کنیم می بینیم هنر معاصر ایران معاصر تر است. اگر نمونه هایی از هنر معاصر ایران در گالری ها، نمایشگاهها، موزه ها و بحث هایی در حوزه دانشگاهی صورت می گیرد را بررسی کنیم سرعت رشد آن قابل لمس است. جذابیت هایی که در فضا های سیاسی و اجتماعی ایران وجود دارد نوعی توجهات خاصی در منطقه ایجاد می کند تا به تولیدات فرهنگی هنری کشور در خارج از مرزها توجه شود.

 

حمید کشمیر شکن که در مقام مورخ و منتقد هنر، کتاب ها و مقالات متعددی به زبان انگلیسی و فارسی به چاپ رسانده است در مورد ایده های اولیه شکل گیری مجله هنر فردا گفت: ما یک سری ایده های بلند پروازانه داشته ایم که تلاش کردیم به نتیجه برسند. سعی کردیم اهدافمان را حساب شده و دقیق محاسبه کنیم و به گونه ای جلو ببریم که تکرار کار گذشتگان محسوب نشود و همان طور که می دانید در عرصه هنرهای تجسمی کمتر کارهای تحلیلی به این شکل وجود داشته است. به هر حال طی سالها متعدد از سالهای دور تا سالهای اخیر اتفاقات خوبی که گاهی بعضی کوتاه مدت و بعضی بلند مدت بوده در این زمینه رخ داده است . فکر می کردیم بیشتر از چیزی که در گذشته اتفاق افتاده هنر معاصر ایران و منطقه ظرفیت این را دارد که به یک سری مسائل نو و به روز و در عین حال با نگاهی بین المللی و گسترده به آن چیزی که در حال وقوع است بپردازد. هدف اصلی و تاکید ما در مورد هنر دوره معاصر و مدرن بر این است که کندو کاو، جستجو ، تحلیل و معرفی کنیم و این هنر را به افراد بشناسانیم.


او با اشاره به اینکه چهارچوب و بحث مورد نظر در مورد ارائه مجله هنر فردا پرداخت به هنر مدرن و معاصر ایران و منطقه در صحنه هنر بین المللی است گفت: چیزی که به عنوان هنر معاصر می شناسیم جدا و بی ارتباط از عرصه جهانی نیست. از دیگر تلاش ما این است که اهدافمان که اهدافی بلند مدتی نیز هست را فقط در عرصه ملی مطرح نکنیم بلکه به نوعی بوسیله تریبونی یا صدایی که بتواند همه جا پخش شود به گوش همگان برسانیم که از این جهت مجله هنر فردا مجله ای دو زبانه است که هم زبان فارسی و انگلیسی را پوشش می دهد و بالاترین استانداردهای ممکن نگارش انگلیسی در آن لحاظ شده است.


کشمیر شکن که پست دکترا از دانشگاه آکسفورد و بورس آکادمی بریتانیا را دریافت کرده افزود: مجله هنر فردا از بخش های مختلف تشکیل شده که هر بخش برای خود رسالتی را در بردارد و بر اساس رسالت و وظایف آن سازمان دهی شده است تا بتواند مخاطبان را به نوعی با خود همراه سازد. در مجله هنر فردا تصمیم بر این است که در هر شماره موضوع خاصی دنبال شودکه قطعا فرآیند انتخاب موضوع برای ما مهم است. برای ما دارای اهمیت است که اول از همه مسائلی که در گفتمان های هنری معاصر جهانی وجود دارد را مطلع شویم و این گفتمان ها را مرتبط کنیم با آن چیزی که در این قسمت از دنیا در حال وقوع است از این جهت یکی از راهکارهایی که ما از آن استفاده می کنیم کمک گرفتن از نویسندگانی است که طیف وسیعی از این نویسندگان در خارج از ایران زندگی می کنند و هر کدام متخصصانی در عرصه فرهنگ و هنر هستند. این موضوع هم برای مخاطبان بین المللی و هم برای مخاطبان داخلی به نوعی ارتباط بین آنها برقرار می سازد. تبادل بین آن چیزی که در ایران در حال وقوع است از نظر اندیشه بین نویسندگان و کسانی که در حوزه هنر داخل مشغولند و آنان که در خارج از منطقه فعالیت دارند بوجود می آید. ما در محتوای بخش های مختلف غیر از بخش موضوعی تلاشمان این است که با پرداختن به هنر و رویدادهای مهم منطقه ای حتی نمایشگاه های مهم هنرمندان ایرانی ونمایشگاه ها در نقاط مختلف دنیا اعم از اروپا و آمریکا که توسط نویسندگان تهیه می شود نگاهی داشته باشیم و کمبودی که در این زمینه بوده را پر کنیم.


پایان پیام/

 

کد خبر 25845

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha