به گزارش خبرنگار حوزه نشر خبرگزاری شبستان، علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از چاپخانههای شهرک صنعتی شمسآباد که روز 8 خرداد صورت گرفت، گفت: حوزه چاپ و نشر مکمل هم هستند و جدای از هم قرار نمیگیرند، در همین راستا نیز مستلزم مسیر و نقشه راه روشنی هستیم، به همین دلیل سعی کردیم بعد از امضای تفاهمنامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت همین مسیر را ادامه دهیم و حوزههای تعامل و همکاری را مشخص کنیم.
وی با تأکید بر اینکه بخش خصوصی در حوزه صنعت چاپ باید به کمک بخش دولتی بیایند تا در بخش چاپ کشور به حدی برسیم که موانع را پشتسر بگذاریم، در همین زمینه نقش دولت باید 20 درصد باشد و 70 درصد مابقی باید تثبیت شود تا تصدیگری دولت در این حوزه کاهش پیدا کند و از آن طرف نیز باید دولت سیاستهای حمایتی خودش همچون معافیت مالیاتی و ارایه تسهیلات را اعمال کند.
اسماعیلی در ادامه خاطرنشان کرد: سال قبل طرح اختصاص نیمدرصد از درآمدهای صندوق توسعه ملی به بخش فرهنگ را به مجلس ارایه دادیم اما از طرف کمیسیون تلفیق پذیرفته نشد که اگر این طرح تصویب میشد بیشتر مشکلات ما در این زمینه مرتفع خواهد شد اما ما تلاش میکنیم که سیاستهای حمایتی خودمان را برای این حوزه اعمال کنیم و در این زمینه حاضر هستیم سهم خودمان را به اتحادیهها دهیم تا واحدهای نشر از معافیت برخوردار شوند و به نوعی مرجع تشخیص نیز این اتحادیهها باشند.
سرپرست معاونت امور فرهنگی در این زمینه تأکید کرد: به این منظور بعد از نمایشگاه با ریاستجمهوری مکاتبه کردیم تا دستور این معافیت به سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ شود، امروز نیز در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز گزارشی از نمایشگاه کتاب و صنعت چاپ ارایه دادم که این بحث نیز پیش کشیده شد.
وی در ادامه صنعت چاپ را صنعتی نجیب خواند و درباره شهرکهای صنعتی چاپ و نشر گفت: شهرکهای صنعتی چاپ و نشر یکی از مسایل جدی ماست که در گام اول این نوع شهرکها را در تهران، قم و مشهد راهاندازی میکنیم و در گامهای بعدی در شهرهای اصفهان و تبریز راهاندازی خواهند شد.
اسماعیلی با اشاره به اینکه شرایط برای واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی آسان شود، بیان کرد: در این خصوص بحث آب و تأمین آن یکی از مشکلاتی است که شهرکهای صنعتی چاپ و نشر شکل نمیگیرد چرا که یکی از زیرساختهای اصلی ایجاد این شهرکها آماده نشده است. در جلسه روز گذشته با آقای فرزین نیز به این نتیجه رسیدیم که در جهت تجهیز تسهیلات و سرمایه در گردش از طریق صندوق توسعه ملی مشکلات حل شود اما به طور کلی ایجاد یک شهرک چاپ و نشر الزاماتی دارد که باید در ابتدا تقسیم شود چرا که اگر این الزامات دیده و برآورده نشوند به مشکلات بسیاری برخواهیم خورد.
اسماعیلی در ادامه اعلام آمادگی کرد تا صدور پروانههای حوزه چاپ به اتحادیهها واگذار شود تا به این منظور در جهت صدور پروانهها به واحدهای چاپی سرعت بیشتری به خود بگیرد.
وی در مورد بحث واردات و نظارت بر آن و کمترشدن میزان واردات محصولات چاپی برای متضررنشدن چاپخانهها اظهار کرد: در این زمینه شرایط و الزاماتی فراهم شود تا بحث نظارت بر واردات محصولات چاپی مورد توجه واقع شود البته در این خصوص "تراز پرداخت" که مابهالتفاوت واردات و صادرات است باید عدد مثبتی باشد چرا که هر زمان که صادرات از واردات پیشی گرفت این تراز مثبت خواهد بود.
به گزارش شبستان، بازدید علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد از 4 چاپخانه استان تهران با همراهی تعدادی از اعضای شورای سیاستگذاری صنعت چاپ و جمعی از خبرنگاران رسانهها برگزار شد که هدف از این بازدید سوقدادن واحدهای چاپی به اندازههای اقتصادی، علمی و استاندارد که از برنامههای راهبردی وزارت ارشاد است، بود.
پایان پیام/
نظر شما