خبرگزاری شبستان- سرویس فرهنگ و ادب: حسینیه امام خمینی (ره) واقع در محله جماران که یکی از قدیمی ترین مناطق در تهران است، هر ساله در سالروز رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و همچنین سالروز ورود حماسه آفرین امام(ره) به وطن، شاهد حضور خیل عظیمی از عاشقان انقلاب و معمار بزرگ انقلاب اسلامی است. این حسینیه که در سال 1237 هجری شمسی ساخته و توسط مرحوم ابراهیم جمارانی وقف شد، در سال 1355 به همت اهالی جماران بازسازی شد و در سال 1358 در اختیار امام خمینی (ره) قرار گرفت.
پیام انقلاب از اینجا به گوش جهان میرسید
حضور در این حسینیه که معروف به حسینیه جماران است، تداعی کننده خاطرات خوش روزگار پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پای سخنان ارزشمند و پرگوهر بنیانگذار انقلاب نشستن و خاطرات ناگوار از دست دادن امام بزرگوار است؛ روزهایی که خیل مردم از دور افتادهترین نقاط کشور برای دیدار نهایی با امام به این حسینیه میآمدند. جوانترهایی که آن روزها را به خاطر نمیآورند و یا عمرشان قد نمیدهد، با حضور در این مکان و با مشاهده ساده زیستی امام و در عین حال با عظمت بودن آن، پی میبرند که با چه قدرتی و چگونه پیام انقلاب اسلامی از اینجا به گوش جهانیان میرسید.
دیوارهای گچی و آبی رنگ، صندلی خالی امام خمینی و حتی نردههای طبقات فوقانی جماران، اتاق محقر منزل امام و ... همه و همه روزی را به یاد میآورند که امام دیگر حیات نداشتند و میگریند و حضور پر شور در چنین روزهایی یادآور روز پس از رحلت آن امام بزرگوار است که خون میگریستند.
جای معاون هنری و مطبوعاتی خالی بود
روز شنبه 11 خرداد ماه 1392، در آستانه نزدیک شدن به سالگرد رحلت امام خمینی، اهالی فرهنگ و هنر و در راس آنها وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور در این مکان، با آرمانهای امام راحل (ره) تجدید بیعت کردند و پای صحبتهای «سیدحسن خمینی» نوه امام (ره) نشستند.
همچنین معاون امور فرهنگی، معاون سینمایی، مدیران بخشهای مختلف وزارتخانه، رییس بنیاد سینمایی فارابی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی، مشاوران وزیر ارشاد و تنی چند از هنرمندان و بازیگران چون داریوش و انوشیروان ارجمند و محبوبه بیات در این مراسم حضور داشتند. البته جای «حمید شاه آبادی» معاون امور هنری و «محمدجعفر محمدزاده» معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در این مراسم خالی بود.
خاطره معاون فرهنگی وزارت ارشاد از حضور جماران
«علی اسماعیلی» معاون فرهنگی وزارت ارشاد، در گفتوگویی با شبستان درباره خاطرهای از جماران گفت: زمانی در جبهه از کیان مملکت دفاع میکردیم، به ما خبر رسید که به دیدار امام دعوت شدیم و این در حالی بود که همه ما جان خود را فدای امام میکردیم و وقتی در اینجا با ایشان دیدار داشتیم، سر از پا نمیشناختیم.
وی با بیان اینکه ساده زیستی، حفاظت و حراست از آرمانهای انقلاب اسلامی مرهون امام است، تاکید کرد: ما همچنان بسیجی راه انقلاب هستیم و در این مسیر از مقام معظم رهبری دنبالهروی میکنیم.
به گزارش شبستان، در جوار حسینیه جماران و در این محله، نمایشگاهی از عکسهای دوران مختلف زندگی سیاسی اجتماعی امام خمینی در معرض دید عموم قرار گرفته است. همچنین هنرمندان نقاش نیز با حضور در این مکان به صورت ورک شاپ، در حال طراحی و نقاشی کردن از پرترههای به یادگار مانده از امام راحل هستند.
«یادمان روح خدا» نیز عنوان نمایشگاهی متشکل از غرفههای ارائه دهنده محصولات فرهنگی برای بزرگسالان، کودکان و نوجوانان، فیلم وعکس، حجاب و عفاف، آموزش شهروندی و غیره است.
پایان پیام/
نظر شما