به گزارش خبرگزاری شبستان، جدیدترین شماره از نشریه سوره اندیشه روانه بازار نشر شد.
بنابراین گزارش، در بخش سبک زندگی، پروندهی معماری و شهرسازی را میبینیم و این مهم که چه ارتباطی بین سبک زندگی از سویی و معماری و شهرسازی ما از سوی دیگر وجود دارد، به استاد صاحبنامی چون مهدی حجت برمیخوریم و این سئوال که معماری ما چگونه پدید آمده است و ما را چگونه تربیت میکند؟
در بخش نظام اجتماعی مقولاتی چون بازار، دولت و جامعهی مدنی داریم و گفتوگویی از عباس منوچهری با نام «جامعهی مدنی در فقدان پولیس یونانی»، که از آغاز دولت مدرن تا افول جامعهی مدنی مورد بررسی قرار داده است.
«حوزهی علمیه» دیگر پروندهی این بخش است که از مطالب آن میتوان به «رسالت روحانیت در دنیای جدید» از حجت الاسلام سیدمحمدمهدی میرباقری نام برد. این پرونده فیالواقع به شناخت حوزه در مناسبات دیروز و امروز جامعه میپردازد که در فضای رسانهای ما توجهی درخور تأمل است. در این بخش نام اساتیدی دیگر چون منوچهر آشتیانی، احمد نقیبزاده، عباسعلی رهبر و ابراهیم فیاض را هم میتوان دید.
در بخش نظریهی اجتماعی، به پرونده علوم مهندسی برمیخوریم پدیدهای که در سایهسار تکنولوژی نضج و قوت گرفته است و امروز بر بسیاری از عرصههای زندگی سیطره یافته است. از مطالبی که در این پرونده به چشم میخورد، «بنیانگذاری نگاه مهندسی به عالم» از کریم مجتهدی است. در این بخش مطالبی از ناصر فکوهی، محمدعلی مرادی، مهدی معینزاده، علیرضا شفاه هم آمده است.
در بخش تفکر پروندهی «جبر و اختیار» قابل مشاهده است که در تاریخ فلسفه مورد توجه بوده است. «از مقامات تبتل تا فنا» مطلبی است از این باب از سیدمحمدتقی چاوشی در عرفان نظری. اما در این بخش «فرهنگستان علوم اسلامی» هم به عنوان جریانی فکری و فلسفی مورد مداقه قرار گرفته است و مطالبی از خود آنان و دیگران، آورده شده است. از اهالی فلسفهی این شماره مهدی بنایی و سید مهدی ناظمی و احمد رهدار نیز به چشم میخورند.
در بخش هنر و ادب از مطلب مفصل امیل زولا، «رمان آزمایشی»، که بگذریم به پروندههایی چون «استعاره و دلالت» و «عکاسی» میرسیم. این بخش از مطالب نویسندهگانی چون محمدجواد صافیان و یوسفعلی میرشکاک بهره میگیرد.
بخش تاریخ واپسین بخش اصلی مجله است که از «گذشته» تاریخ میپرسد. گفتوگوی مکتوب با ملاصالحی با محوریت میراث، گشایشگر این بخش است، در ادامه، علی مرادخانی در مطلبی نگاه جنکینز متفکر پستمدرن را شرح نموده است. در ادبیات دینی معنای تاریخ با عبرت عجین شده است، ولی اینکه چه نگاهی به تاریخ میتواند عبرتبین باشد، پرسشی است که باز است و هنوز جوابی درخور ندارد.
تاریخ اسلام پروندهی دیگر بخش تاریخ است که از این تاریخ به ماهو تاریخ و تاریخ نگاری آن بحث شده است. اما از تاریخدانانی در این شماره میتوان نام برد: محمدحسین رجبی با مطلب «روایت کافی نیست»، سیدابوالفضل رضوی، سیدموسی دیباج و علی معصومی.
آخرین بخش مجله، ضمیمهی فرهنگی هنری اسفار است. فصلی شامل معرفی کتابی چند با محوریت تفکر است که به تازهگی نشر یافتهاند. فصلی به نقد فیلم میپردازد و جشنوارهی فیلم فجر را در نظر دارد. در فصلی دیگر با نام نقد ادبیات، از جمله به کتلابهای علیرضا قزوه پرداخته است و فصل علوم انسانی نیز کما فیالسابق باز است. اما در فصل شخصیت به مهدی گلشنی پرداخته شده است، آثار وی معرفی شده و رویکرد علم دینی او مورد بررسی قرار گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما