به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، غلامعلی حداد عادل، نامزد یازدهمین انتخابات ریاستجمهوری گفت: در تاریخ تمدن جهان شاهد نقاط عطفی هستیم که چهره دنیا را عوض کرده است، اختراع ماشین چاپ، تلگراف، تلفن بیسیم و فضای مجازی از این جمله هستند.
وی افزود: در حال حاضر دنیا به دو بخش فیزیکی و مجازی تقسیم شده و هر دولتی که در ایران باشد یکی از وظایف اصلیاش استفاده از ظرفیتهای مجازی است.
حدادعادل تصریح کرد: رییسجمهور رییس شورای ملی فضای مجازی است و اگر در انواع فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی جستوجو کنید، هیچ جایی نیست که از ارتباطات و اطلاعات دور باشد و فضای مجازی روی آن اثر نگذاشته باشد.
حدادعادل شناخت کافی نسبت به فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی را ضروری دانست و گفت: امروز باید در کنار استفاده از فرصتها تهدیدهای فضای مجازی را نیز بشناسیم زیرا نمیتوانیم در این فضا باشیم و چشممان را به روی تهدیدها ببندیم.
وی استقبال از رشته فضای مجازی را در کشور مطلوب دانست و گفت: در حال حاضر هنگام انتخاب رشته بهترین استعدادها به سراغ این رشته میآیند و ما ذخیره عظیمی از جوانهای بااستعداد، پرشور و مبتکر در عرصه فضای مجازی داریم پس باید قدر این نعمت را دانسته، برای آن برنامههای ویژهای داشته باشیم.
حدادعادل با اشاره به موقعیت حساس ایران در گذشته و قرارگرفتن این کشور در مسیر جاده ابریشم گفت: ما امروز باید جاده ابریشمی برای انتقال پیام در فضای مجازی باشیم و این موقعیت به همت موقعیت جغرافیایی- سیاسی ما امکانپذیر میشود.
وی تصریح کرد: ما میتوانیم به برکت این امکان در اقتصاد تحولات شگفت ایجاد کنیم و امروز که مورد تهدید و تحریم هستیم با کمترین هزینه و با استفاده از فضای مجازی اشتغال ایجاد کنیم.
وی گفت: اگر در جامعه ما استفاده از فضای مجازی فرهنگ شود رفتوآمدها کاسته شده و استفاده از وقت ساماندهی میشود.
وی با اشاره به نقش فضای مجازی در آموزش و پرورش گفت: زمانی که من مسئول برنامهریزی مطالب درسی بودم برای آموزش معلمان باید مدت زیادی وقت صرف میشد و دانشآموزان و معلمان زیان میدیدند اما الان بهترین نرمافزارها روی فضای مجازی قرار گرفته، تالارهای گفتوگویی برای تبادل نظر فراهم است و در واقع فضای مجازی وسیلهای برای ارتقای فرهنگ، دانش و کاهش هزینهها و تسهیل امور است.
وی نقش فضای مجازی در حفظ محیط زیست را مهم دانست و گفت: استفاده از فضای مجازی کاهش چشمگیر استفاده از کاغذ را به همراه دارد.
وی در ادامه با اشاره به آسیبهای احتمالی فضای مجازی گفت: هر موضوعی به اندازه پیچیدگیاش نگهداری سختتری دارد، فضای مجازی نیز به همان اندازه که میتواند به اداره یک کشور کمک کند میتواند تهدیدآمیز نیز باشد.
وی با اشاره به فعالشدن سفارت مجازی آمریکا گفت: آنها وقتی دیدند سفارتخانهشان در ایران بسته شده از طریق سفارت مجازی سعی کردند وارد عمل شوند، پس باید از نظر سیاسی تدبیری بیندیشید که امنیت کشور را در کنار اخلاق فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: من صریحا میگویم ملت ایران به برکت دین خود استقلال را پیدا کرده و آنچه انقلاب را پیروز کرد یک مکتب سیاسی غربی نبود بلکه اسلام بود که این ملت را متحد کرد و ما را با دست خالی به پیروزی رساند.
وی با اشاره به اینکه خانواده بنیان اصیل اجتماع است، گفت: خانواده مجرای انتقال اعتقاد دینی از نسلی به نسل دیگر است و اگر بنیان خانواده سست شود بنیان فرهنگ دچار مشکل میشود، مدرسه نیز مجرای انتقال دانش و عدالت است.
وی تصریح کرد: کسانی که در فضای مجازی هستند میدانند که اینترنت و شبکههای ماهوارهای با بنیان خانواده در دنیای غرب چه میکند و از این ابزارها برای ویرانکردن ضوابط خانوادگی چه استفادههایی میشود.
وی افزود: دشمنان ما سعی دارند از فضای مجازی برای تیشهزدن به ریشه انقلاب استفاده کنند، این تبهکاران که چهره مدافع حقوق بشر در دموکراسی گرفتهاند برای اینکه ریشه مقاومت در برابر سلطهجویی را بسوزانند قصد دارند خانوادهها را ریشهکن کنند، ما نمیتوانیم تحت عناوین دروغی آنها اجازه دهیم این دشمنان به اهدافشان برسند.
وی تصریح کرد: ما باید این فضا را در همه عرصهها به فرصت تبدیل کنیم و هیچ فضایی وجود ندارد که ما در کشورمان نتوانیم در آن رشد و پیشرفت کنیم.
وی درباره نقش حکومت در عرصه فضای مجازی گفت: کار حکومت این است که در امنیت اخلاقی و فرهنگی سیاسی مراقب بوده و فضای مجازی و زیرساختها را به نحوی تأمین کند که کشور نیازمند بیگانه نباشد.
وی گفت: خوشبختانه ما در کشور امکانات خوبی داریم و اساتید دانشگاههای خوبی در این زمینه فعال است و دولت باید با هماهنگیهای جدی و هدایت، حمایت و نظارت ضمن اینکه تصدیگری در این بخش را بر عهده بخش خصوصی میگذارد میدان بازی را ایجاد کند.
حدادعادل گفت: اگر موفق به تشکیل دولت شوم مصمم هستم که از فضای مجازی در کارها استفاده کرده و به نظرم این موضوع فراتر از انتخاب ماست زیرا امروز زندگی در یک کشور جدای از وضع جهان نیست و باید با حفظ بصیرت و ارزشها همانطور که گفته میشود ایران چهارمین قدرت سایبری جهان است، فراتر رفته قدرت ایران در فضای مجازی را به رخ جهانیان بکشیم.
پایان پیام/
نظر شما