خبرگزاری شبستان - قم: انتخابات ریاست جمهوری یکی از اتفاق های انتخاباتی مهم در کشور است و حاصل این انتخاب تاثیر مستقیمی در بسیاری از مسائل روزمره و بلند مدت مردم و جامعه دارد. 24 خرداد امسال شاهد برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم، چند روزی بیشتر به این اتفاق بزرگ نمانده، انتخابی که اگر درست صورت نگیرد، تبعات خود را در پی خواهد داشت. توصیه ها در این خصوص فراوان است. توصیه به اینکه مردم هوشیارانه انتخاب کنند و در انتخاب خود مسائل مختلف را دنظر بگیرند، گرفتار تصمیم گیری عجولانه و لحظه ای نشوند، مطالعه داشته باشند و بدانند امور مملکت خود را به دست چه فردی با چه میزان کاردانی در امور می سپارند. رهبر معظم انقلاب در این خصوص شاخص هایی را به مردم معرفی کرده اند و در کنار این موارد تاکید مصرانه بر لزوم حضور حداکثری مردم در انتخابات دارند. در همین خصوص با حجت الاسلام محمد مهدی کرمی، رییس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان قم گفتگو می کنیم تا از نظرات وی در خصوص مسائلی که مورد تاکید رهبر انقلاب در انتخابات پیش روست، مطلع شویم. حجت الاسلام کرمی در پاسخ به سوالات خبرنگار شبستان در هر فرصتی که دست می دهد، گریزی بر موضوع لزوم رعایت اخلاق انتخاباتی می زند و می گوید: قبول کردن کاندیداتوری به معنای تن دادن به قانون است. مشروح این گفتگو را در ذیل می خوانیم.
پایبندی به قانون و تسلیم در برابر آن از ویژگی های مورد تاکید رهبری برای رییس جمهور کشور است، به نظر شما دلیل تاکید فراوان ایشان بر این موارد چیست؟
با کمی تامل متوجه می شویم که مردم ایران در سال های پس از پیروزی انقلاب تقریبا هر سال یک صحنه انتخاباتی داشته اند و در هر نمونه از این موارد رهبر کبیر انقلاب و در ادامه رهبر معظم انقلاب توصیه هایی داشته اند. بر اساس این توصیه ها در یک انتخابات سالم اخلاق انتخاباتی باید رعایت شده و شاهد برخی غفلت ها در خصوص مسائل اصولی از سوی این نامزدها و یا هواداران آنها نباشیم. کسی که قبول می کند تا در انتخاباتی کاندید شود یعنی قبول می کند که قانونی هست و باید تن به قانون بدهد و مطابق با قانون کشور خود اعلام ورود به این صحنه کرده و وارد این مبارزه می شود.
نفس موضوع شرکت در انتخابات، حال هر انتخابی که باشد با قانونمند بودن همراه است. ولی متاسفانه گاهی از این موضوع به عنوان یکی از همان اصولی که در ابتدا ذکر شد، غفلت شده و مسائلی همچون داستان های سال 88 اتفاق می افتد. باز هم باید تاکید کنم که اگر کسی در انتخابات کاندید می شود، یعنی نظام را قبول دارد و این افراد در مواجهه با نقص های احتمالی باید از همان مسیر قانونی اقدام کنند. این اقدامات به این معنا نیست که اصل نظام را به زیر سوال ببریم، همچنان که این اتفاق در جریان انتخابات ریاست جمهوری دوره گذشته افتاد. به همین علت رهبری امسال جدی تر و شفاف تر بر این موضوع تاکید داشتند تا اتفاقات دوره های قبل مجددا تکرار نشود. در یک کلام باید گفت این دری است که رهبر معظم انقلاب آن را گشودند تا شاهد تاثیر هر چه بیشتر و مثبت اخلاق انتخاباتی در جامعه باشیم و از هر نوع بداخلاقی انتخاباتی فاصله بگیریم، چه هواداران و چه خود نامزدها!
مورد دیگر لزوم توجه کاندیداها به نگفتن شعارهایی خارج از حد و حدود اختیارات رییس جمهور کشور است، در این خصوص توضیح بفرمایید؟
بله، موضوع وعده ها مسئله مهمی است که بسیار به جا به آن پرداخته شده که البته این موضوع در این مبارزه انتخاباتی و تا آنجا که می بینیم در برنامه های تبلیغاتی پخش شده از رسانه ها تا حدودی رعایت شده است. نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نباید وعده ای دهند که از توان رییس جمهور خارج است. برخی از وعده ها گاهی به نوعی است که از هیچ طریقی قابل اجرا نیست مگر اینکه از مسیر قانون خارج شویم. باید بدانیم که برای کسب رای اعتماد مردم نباید وعده بدون عمل بدهیم چرا که این مسئله باعث بدبینی مردم می شود و همچنین فردی که چنین قول هایی می دهد و به پست مورد نظر دست می یابد در آینده با عملی نشدن این شرایط تمام گناه را به گردن قانون و زمینه های اجرایی می اندازد.
کاندیداها در همان حیطه قانون و امکانات کشور اجازه عمل دارند و باید در مانورهای تبلیغاتی خود صادقانه با مردم صحبت کنند نه اینکه مانند برخی از کشورها مردم را با وعده ها، حرف ها و حزب گرایی ها احساسی کرده و رای را بگیرند ولی فردا هیچ خبری نباشد. در کشور ما تحزب وجود نداشته و مردم به حزب خاصی جز حزب الله (عمل در چهارچوب اسلام) اعتقاد ندارند و نمی توان از این مسیرها توجه مردم را جلب کرد. هر کاندید باید وعده ای در چارچوب قانون و امکانات کشور دهد تا در ادامه کار اعتماد مردم را به دلیل اجرا نشدن وعده هایش از دست ندهد.
لزوم تهذیب اخلاقی و درگیر حواشی نشدن از دیگر موارد تاکید شده از سوی رهبر انقلاب است، بفرمایید نداشتن این ویژگی چه آسیب هایی به جامعه می زند؟
در این خصوص باز هم بر اخلاق انتخاباتی تاکید می شود، اخلاق های کاربردی و حرفه ای که هنوز توجه کافی به آن نشده است و مردم و حتی کاندیداها اطلاع کافی در این خصوص ندارند و با توجه به این تاکید رعایت تهذیب اخلاقی در نزد کاندیداها و هوادارانشان بسیار لازم است. برای داشتن انتخاباتی پرشور، منطقی و عقلانی باید گرفتار حاشیه ها نشویم. مسائل حاشیه ای فقط رییس جمهور را از بطن مسائل اصلی جدا کرده و باعث غفلت از وظایف اصلی می شود.
حاشیه سازی برای کارها و افتادن به دنبال مسائل فرعی بلای جان مسئولان اجرایی کشور ما است که باید از آن پرهیز شده و بیشتر به دنبال عمل به وظایف اصلی باشیم. پس باید کاندیداها و در نهایت رییس جمهور آینده کشورمان از هر گونه حاشیه و حاشیه سازی پرهیز کند چرا که این مسائل تنها پناهی امن برای مقاصد خاص حزبی است و نتیجه ای به نفع کشور و مردممان دربر نخواهد داشت.
رهبر انقلاب بر وظایف رییس جمهور کشور در عرصه داخلی و بین المللی نیز تاکید ویژه ای داشتند، ارزیابی شما در این خصوص چیست؟
شجاعت یکی از مهم ترین این ویژگی ها خصوصا در عرصه بین المللی است. ملت ما در طول بیش از سه دهه مقاومت در برابر خواسته های نامشروع دشمنان هر چند در مقاطعی نیاز جدی هم داشته ولی از اهداف و آرمان های خود کوتاه نیامده است. ما در این مسیر هزینه زیادی هم پرداخته ایم و عقب نشینی نکردیم چرا که ثابت شده اگر ما یک قدم عقب بنشینیم، دشمن بیشتر از آن فشار می آورد. مثلا در بحث مذاکرات هسته ای کشورمان آمریکا و هم دستانش موضوع را به جایی رساند که ایران را محور شرارت ها بنامد.
متاسفانه برخی دولت ها نیز در نتیجه این مذاکرات باعث شدند تا رهبری نیز در مقطعی عقب نشینی کرده و تسلیم کشورمان در موضوع هسته ای را قبول کنند همانگونه که در زمان جنگ جام زهر را به امام راحل نوشاندند. ولی این اتفاق با حمله جدید و بیشتر دشمن همراه شد و کار به جایی رسید که از ایران تحت عنوان محور شرارت نام ببرند. ولی در مقابل از زمانی که مقاومت کرده و دیگر از مواضع و حق خود عقب ننشستیم، در حال نتیجه گیری هستیم. امروز دولت عراق در حال استحکام و بیرون راندن بیگانگان است، مقاومت ما امروز جواب داده و ایران امروز منشاء مقاومت در منطقه است، اتفاقی که امروز در سوریه افتاده در نتیجه مقاومت جدی مسلمانان و آزادی خواهان است.
همه این مقاومت ها از مقاومت ایران برای رسیدن به مواضع به حق خود نشات می گیرد که توانست جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشته و با تحریم ها هم مقابله کند و در این مسیر تا امروز کشورمان به آمادگی های خوبی دست یافته است. ولی بازهم در این موقعیت افرادی که سست هستند در بحث جنگ نرم و بحث های روانی قافیه را باخته اند و برخی حرف ها را می زنند که باید در جریان انتخاب هایمان نسبت به این مسئله هوشیار باشیم و در پایان باید بگویم که ما به رییس جمهور با جرات و شکیبایی نیاز داریم که بدون ورود به بداخلاقی ها کشور را در گذر از این برهه یاری کرده و به دور از حاشیه ها باعث افزایش اقتدار کشورمان در عرصه داخلی و بین المللی شود.
پایان پیام/
نظر شما