به گزارش خبرگزاری شبستان،هیئت داوران هفتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی به مناسبت برپایی مراسم اختتامیه که امروز، 16 خرداد ماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، بیانیه ای صادر کرد که متن آن به شرح ذیل است:
بسمالله الرحمن الرحیم
بیانیه هیأت داوران هفتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی جمهوری اسلامی ایران
قرآن کریم حبلالله المتین و عروه الوثقای الهی است/ قرآن مجید که جام جان برای همه مردم جهان است، تنها با تدبر در محتوایش میتواند در متن زندگی انسانها ظهور و بروز پیدا کند و از مهجوریت خارج گردد. پرداختن به تدبر و پژوهش در قرآن از رهنمودهای ولی امر مسلمین جهان حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای (مدظلله العالی) است که فرمودند: نسخه شفابخش آلام جهان اسلام، ضرورت عبور از مرز الحان و الفاظ و ورود به عرصه معارف قرآن کریم و تدبر در آن است. چرا که امام علی (ع) میفرمایند: «لاخیر فی قراءه لیس فیها التدبر».
بیداری جهان اسلام و ظهور انقلابهای مردمی در ممالک اسلامی و مبارزه با هر گونه ظلم، استبداد و الحاد، ثمره تبیین آموزهها و تعالیم آسمانی قرآن است. از طرفی تحقق شعار حماسه سیاسی و اقتصادی تنها در پرتو تحقق حماسه قرآنی و قرآن پژوهی است. لذا این همایش بیانگر اهتمام نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به امر تدبر و تبین در قرآن کریم است که به عنوان بزرگترین رویداد علمی - قرآنی جهان اسلام است که این ویژگی وجه تمایز مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران با سایر مسابقات جهان اسلام قلمداد میگردد.
نوآوریهای این دوره از همایش:
1- در این دوره از همایش بیش از 500 اثر پژوهشی از 5 قاره دنیا از اساتید، اصحاب بیان و نخبگان حوزه و دانشگاه به دبیرخانه علمی همایش ارسال گردیده و با دقت تمام مورد ارزیابی قرار گرفته که حاکی از ارتقای سطح کمی و کیفی پژوهشهای قرآنی است.
2- از دیگر مزایای این دوره مشارکت 10 مرکز بزرگ علمی - پژوهشی حوزوی و دانشگاهی است، که شامل: حوزه علمیه مقدسه قم، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، جامعه المصطفی العالمیه، دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه امام حسین (ع)، دانشگاه علامه طباطبایی (ره)، سازمان فرهنگ و ارتباطات و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم است.
3- ایجاد تحول در نحوه ارزیابی کمی و کیفی مقالات، پایان نامهها و طرحهای پژوهشی، از طریق برگزاری نشست هیأت داوران
4- چاپ 5 مقاله برتر این همایش در مجلات علمی - پژوهشی معتبر در تابستان امسال و چاپ بقیه مقالات پذیرفته شده، در سایر نشریات
5- ارتقای سطح جوایز از نظر کمی و کیفی
اما چشم انداز این همایش:
1- کلید خوردن هشتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی یک هفته پس از اختتامیه همایش هفتم
2- اقدام جهت اخذ امتیاز علمی - پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای مجله همایش، در شأن همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی در سال آتی
3- برگزاری همایشهای منطقه ای پیش از برگزاری همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی در سال آتی
4- برگزاری نشستهای علمی - پژوهشی بین مراکز حوزوی و دانشگاهی جهت ارتقای سطح مقالات در سالهای آینده
5- امید آن میرود که اصحاب قلم و بیان و بنان، هر سال در این همایش حضور حداکثری داشته و آثار ارزشمند خود را در این رویداد بزرگ جهان اسلام ثبت نموده تا مصداق بارز باقیات صالحات قرار گیرد.
والسلام علیکم و رحمتالله و برکاته
پایان پیام/
نظر شما