به گزارش خبرگزاری شبستان، احمد قریع، از مسئولان ارشد گروه مذاکره کننده فلسطین و از مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین با ابراز ناراحتی از توانایی فلسطینی های محصور در نوار غزه نسبت به لغو این محاصره تحمیلی، از "تزیپی لیونی" وزیر امور خارجه پیشین اسرائیل خواست تا این رژیم منطقه مرزی غزه و مصر را با ضمانت تحت فشار قراردادن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) و شکست آن دوباره اشغال کند.
این اطلاعات که تا امروز سری بود، در نشست گفتگویی موسوم به " سوابق مذاکره" که در الجزیره برگزار شده بود، منتشر شد.
غزه که یک میلیون و پانصد هزار انسان بی گناه را در خود جای داده است، از سال 2006 میلادی و پیروزی حماس در انتخابات فلسطین تحت محاصره شدید رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
جورج بوش، رئیس جمهوری پیشین آمریکا پس از پیروزی حماس در انتخابات با اجرای برنامه ای کمک های مالی کشورهای کمک کننده به حماس را قطع کرد و برنامه حمایت مالی از محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و جنبش آزادیبخش فتح را آغاز کرد.
کاخ سفید با این اقدام امیدوار بود که با قطع منابع مالی، دولت حماس سرنگون شود اما اینگونه نشد، بلکه جنبش حماس در ژوئن 2007 طرفداران کاخ سفید سرنگون کرد و بر نوار غزه مسلط شد و اسرائیل و مصر نیز با محاصره پاسخ حماس را دادند.
مواد غذایی اصلی در غزه بین فلسطینی ها کمیاب شد و از خروج مردم از جمله بیماران از غزه جلوگیری شد.
در ژانویه 2008 میلادی حماس بخشی از دیواری که غزه را از مصر جدا می کرد، منفجر کرد و در این زمان صدها هزار و شاید صدها هزار نفر از مردم غزه برای فراهم کردن غذا، سوخت، دارو و مواد دیگری که به آن نیاز دارند، یا دیدار با دوستان و نزدیکان وارد مصر شدند.
پس از این اقدام، سازمان جهانی صلیب سرخ محاصره غزه را محکوم کرد و این روش را مجازات دسته جمعی دانست که با قطعنامه چهارم زنو مغایرت دارد.
اما احمد قریع درچهارم فوریه 2008 طی نشستی که بین صاب عریقات وصلاح علیان با تزیپی لیونی درتل بیکردرهتل شیراتون قدس برگزار شده بود، با اتخاذ موضعگیری متفاوتی، خشم خود را از منفجر کردن این دیوار اعلام کرد و از رژیم صهیونیستی خواست برای بازسازی آن وارد عمل شود.
احمد قریع معروف به ابی علاء در پاسخ به پرسش لیونی مبنی براینکه " آیا انفجار این دیوار به منزله پیروزی حماس است؟، گفت: بله به نظر می رسد که موفق شدند به محاصره پایان بدهند.
بنابر گزارش الجزیره، لیونی از قریع می پرسد که " اگر ما غزه را اشغال بکنیم، موضعگیری شما چه خواهد بود؟
قریع در پاسخ می گوید: هدف راهبردی ما همان دولت کرانه باختری و غزه با گذرگاهی امن است.باید حماس احساس نکند که یکبار بر مصر پیروز شده و یکبار بر اسرائیل. امیدواریم که حماس شکست بخورد اما قصد ما جنگ نظامی نیست، زیرا ما در این زمینه تجریه نداریم و جنگ محلی بین ما جریان نداشته و ابومازن استفاده از سلاح را نداده است.
این مقام فلسطینی به لیونی می گوید: سیطره بر نیروهای نظامی که از دستور محمود عباس اطلاعت می کنند، به عنوان شکست حماسی است که برای منافع کاری نمی کند.
با وجود اصرار قریع بر ادامه محاصره بر نوار غزه برای اینکه تشکیلات خودگردان فلسطین که از این منطقه اخراج شدند، به غزه بازگردد، لیونی اعلام کردکه اسرائیل باید اجازه ورود سوخت و مواد غذایی اصلی به غزه را بدهد.
پایان پیام/
نظر شما