رونمایی از تابلوی نگارگری "حقیقت زنده" در زنجان

تابلو نگارگری "حقیقت زنده " توسط سید رضا اصل نجفی فرد از هنرمندان برجسته رشته نگارگری ایرانی اسلامی، به مناسبت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره) در حوزه هنری استان زنجان رونمایی شد.

رضا اصل نجفی فرد، مسئول مرکز نقاشی ایرانی اسلامی واحد تجسمی حوزه هنری استان زنجان گفت: این اثر هنری در راستای اهداف حوزه هنری جهت اشاعه فرهنگ انقلاب اسلامی به مناسبت ارج نهادن به نقش کلیدی امام خمینی (ره) در از بین بردن دوران سیاه ظلم و ستم شاهنشاهی حاکم بر ایران، برای ادای احترام به روح ملکوتی امام راحل تولید شده است.

 

سید رضا اصل نجفی فرد در مورد تولید تابلو 'حقیقت زنده' گفت: در تاریخ با شکوه انقلاب اسلامی ایران به خصوص در حوزه هنرهای تجسمی شاهد خلق آثار زیبا و پرمفهوم و تعدادی آثار هنری نقاشی در مورد شخصیت امام خمینی (ره) و تبیین نقش امام در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایران هستیم.

 

وی یادآورشد: مهمترین نکته ای که دارای اهمیت فراوان در تولید آثار هنری در هر رشته، نسبت به بیان مفاهیم انقلابی و اسلامی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد تولید آثار هنری در قالب هنرهای اصیل و بومی ایران اسلامی است.

 

نجفی فرد تصریح کرد: ترویج و اشاعه مفاهیم و ارزش های انقلاب اسلامی از تعهدات هنرمندان و مراکز هنری متعهد و پایبند به این مفاهیم و ارزش های هنرهای اسلامی است چراکه با الفبای هنرهای غربی نمی توان ارزش های انقلابی و اسلامی را اشاعه داد.

 

وی تاکید کرد: نیازمند تلفیق مفاهیم ته نشین شده و شکل گرفته در ذهن هنرمندان متعهد با قالب و نسبت های شریف هنرهای اصیل و بومی خود برای انتقال این مفاهیم در نهایت زیبایی به مردم دنیا، هستیم.

 

نجفی فرد خاطرنشان کرد: هنرهای مدرن محصول ذهن های آشفته مادی گرای انسان امروزی است که در قالب ژست های به اصطلاح روشنفکری نمایان می شود، اصالت در فرهنگ اصیل جامعه موحد شکل می گیرد و هر کس راه انبیا و اولیا در پیش گیرد فکر، اندیشه و عمل اصیل را با خود به همراه خواهد داشت.

 

وی در تشریح مسائل فنی تابلو تولید شده حقیقت زنده افزود: تابلو نگارگری اسلامی "حقیقت زنده" بر اساس اعتقاد بر اصل واقعه انقلاب اسلامی ایران و یاد شهدای انقلاب و حضرت امام خمینی (ره) شکل گرفته است.

 

نجفی فرد گفت: در تابلو "حقیقت زنده" همه طبیعت و اشیا دو وجه شخصیتی دارند که یک وجه آن نشانگر ظاهر آنهاست و وجه دیگر به باطن آنها عنایت دارد.

 

وی ادامه داد: نسبت عناصر تشکیل دهنده این اثر با توجه به اساس نسبت های زیبایی شناسی در فرهنگ ایرانی اسلامی شکل گرفته است.

 

نجفی فرد، از ممیزات طراحی این اثر، وجود حرکت و انرژی فراوان در درون شکل های ایستا ذکر کرد و افزود: حالت جنبش در عین ایستای، سبب می شود تا شکل، با حالتی انفجاری انرژی بسیاری را به صورت حرکت دار از درون خود رها سازد و در عین حال، اجازه بررسی و مشاهده رااز بیننده اثر سلب نکند.

 

وی تصریح کرد: این ویژگی طراحی در اثر، به دلیل استفاده از منحنی پیچان به عنوان محور و بنیاد طرح، شکل گرفته است و اوج آن درمحوریت حضرت امام خمینی(ره) درمرکزیت بنیاد طرح است که بیننده اثر بااولین نگاه نقطه وسط حضرت امام (ره) را مشاهده می کند که با ترکیب بندی مفهومی رنگها چشم بیننده بعد از خیره شدن برمرکز، ناخودآگاه به طرف دست ایشان روان شده و در کل اثر می چرخد.
 

پایان پیام/

کد خبر 260863

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha