به گزارش خبرگزاری شبستان، در بیانیه هیئت داوران این جشنواره آمده است:
ششمین جشنواره ادبیات داستانی بسیج در حالی برگزار می شود که دوره جدید ادبیات داستانی پس از انقلاب، پس از پیمودن فراز و نشیب های بسیار در حال پوست اندازی و نوزایی است. ادبیات داستانی معاصر ایران که در آغاز با دست مایه قراردادن نظریات غربی ادبیات پایه گذاری شده بود، نتوانست زبان اعتقاد جمعی و باور دینی مردم مسلمان ایران باشد. نویسندگان متزلزلی که ادبیات داستانی را نه تنها به عنوان یک قالب، که چون ظرف و مظروفی توأمان از غرب سوغات آورده بودند، از دین داران، شخصیت هایی متحجر ارائه دادند و با تئوری شخصیت خاکستری، بر تمامی مفاخر فرهنگی و شخصیت های الهی ایران چشم بستند و تنها نویسندگانی انگشت شمار از باورهای دینی و تفکر عقلانی اسلامی روایت کردند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، روشنفکری وهم زده، خود را تنها و ناتوان یافت و در برابر عظمت انقلاب اسلامی سکوت پیشه کرد، اما ادبیات داستانی انقلاب اسلامی، در بستر قیام و طاغوت ستیزی متولد شد و در عرصه دفاع مقدس بالید و می رود تا به درختی تنومند تبدیل گردد.
هیات داوران جشنواره ششم ادبیات داستانی افزودند: بلافاصله پس از شکل گیری ادبیات داستانی دفاع مقدس، عده ای از نویسندگان غرب زده که از ابتدا به همراه مردم نبودند، دست در دست گروه کوچکی از نویسندگان مردمی، که به اسارت تئوری های غربی درآمده بودند، با دروغ های بزرگی چون پرهیز از ادبیات شعاری، چهره پاک و کم اشتباه مردم و رزمندگان دفاع مقدس را، در نهایت زشتی و پلشتی به تصویر کشیدند و با ادعای واقعیت گرایی، به دشمنی با افتخارات و ارزش های دفاع مقدس پرداختند و همچنان بر این رویه ناصواب پای می فشارند. اما این انحراف کوچک، موجب نشده که نویسندگان متعهد، در عین وجود ناملایمات، از تلاش خستگی ناپذیر خود برای احیا و بالندگی ادبیات متعهد، دست بکشند.
جشنواره ادبیات داستانی بسیج، به لحاظ گستره و تنوع شرکت کنندگان، از نمونه های مثال زدنی کشور است. وصول بیش از سه هزار اثر، امیدهای روشنی را در پندار هر بیننده ای می آفریند. این توان بالقوه که در سراسر کشور گسترده است، می تواند به جریانی تأثیر گذار و ماندگار تبدیل شود.
در این بیانیه هم چنین تصریح شده است که :موضوع داستان های ارسالی در جشنواره ششم، از تنوع چشم گیری برخوردار بود. به ویژه توجه نویسندگان به مسائل جاری جامعه، نوید ادبیاتی فعال و تأثیرگذار را می دهد.
اغلب آثار راه یافته به جشنواره را آثاری با موضوع دفاع مقدس تشکیل می دهد. دفاع مقدس تجربه ای تمام نشدنی برای ادبیات حال و آینده کشور است و شایسته است که نویسنده تنها در ظرف زمانی گذشته متوقف نشود و تجربه ارزشمند هشت ساله را به زندگی جاری شخصیت ها و موقعیت های داستانی وارد کند.
هیئت داوران جشنواره امیدوار است با تلاش مستمر مسئولین و صاحبان اندیشه و قلم در سال های آتی ، در جشنواره هفتم نیز که دو سال بعد برپا خواهد شد ، شاهد آثاری فاخر و ماندگار در عرصه ادبیات داستانی متعهد شد.
در پایان بیانیه برگزیدگان جشنواره ششم ادبیات داستانی بسیج بدین شرح اعلام شده است.
در بخش نویسندگان نوجوان هیات داوران با تقدیر از داستانی های پاهای پدر نوشته ی الهه مردانی از چهار محال و بختیاری ،دوست من نوشته ی پریسا نوری و اردک اثر فائزه خدا مرادی از ایلام جایزه نفرات اول تا سوم خود را به داستان های سنگر نوشته ی الهه فرجی از خوزستان، رخصت پرواز نوشته ی فاطمه پور اسد ازقم و هدیه تولد نوشته یاسر کاکاپور از کرمانشاه اهدا نمود.
در قسمت نویسندگان جوان جشنواره ادبیات داستانی بسیج ضمن تقدیر از داستان های آدم های کاغذی نوشته ی سیده زهره از زنجان،پرستوی آن نوشته ی مصطفی بو عذرا از خوزستان،عروج نوشته ی حمید عشقی از خراسان رضوی،عبور از طوفان اثر رسول حمزه پور از چهار محال و بختیاری و بخاطر وطن اثر سارا پرانوند از لرستان،جایزه نفرات اول تا سوم خود را به داستان های آهن ربا اثر حسن بهرامی از کهگیلویه و بویر احمد، ثواب ابدی نوشته ی زینب سرداری از قم و یوسف گم گشته نوشته ی مرتضی اسدی مرام از کرمانشاه اهدا کرد.
در بخش داستان های نوشته شده توسط گروه سنی بزرگسال نیز جوایز ششمین جشن داستان بسیج به نفرات ذیل اهدا گردید.
ستاد خبری ششمین جشنواره ادبیات داستانی بسیج از آبادان،جشن ششم ادبیات داستانی بسیج ضمن تقدیر از داستان های آنروز در حیان نوشته یمرضیه نفری از قم،قصه های دریا نوشته ی عبدالرضا یعقوبی از البرز،نامه اثر ابوذر هدایتی از تهران بزرگ،ننه مرضیه نوشته ی روح الله شریفی از قزوین و دخیل اثر غلامرضا شیری از خوزستان جوایز اصلی این بخش را به ترتیب اول تا سوم به داستان های دیو قلعه نوشته ی رضا فضلی از قزوین، با هرکی بخواهد نوشته ی مریم محمدی از اصفهان وآخرین بازمانده نوشته ی اکبر شریعت از آذربایجان شرقی اهدا نمود.
گفتنی است آئین اختتامیه و برنامه های ویژه ششمین جشنواره ادبیات داستانی بسیج به همت سازمان بسیج هنرمندان کشور از هفدهم تا نوزدهم اسفند ماه در شهر آبادان در حال برگزاری است.
پایان پیام/
نظر شما