پیکر فریدون حافظی راهی خانه ابدی شد

خبرگزاری شبستان: پیکر نوازنده چیره‌دست تار استاد فریدون حافظی با اجرای قطعه «رقص گیسو» در میان انبوه علاقمندان هنر ایرانی راهی خانه ابدی شد.

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری شبستان، مراسم تشییع استاد فریدون حافظی، نوازنده تار و سه‌تار صبح امروز دوشنبه 20 خرداد با حضور هنرمندانی چون ناصح‌پور، سالار عقیلی، کیوان ساکت، عبدالحسین مختاباد، بیژن بیژنی، رامین صدیف، امان الله رشیدی، بهرام حصیری، محمد سریر، حمید شاه آبادی، معاون امور هنری وزیر ارشاد، علی رضا پاشایی، سرپرست دفتر موسیقی، علی تراب، رئیس انجمن موسیقی ایران، علی مرادخانی،رئیس موزه موسیقی، حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی در تالار وحدت برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم، عباس عظیمی، مدیرعامل خانه هنرمندان پیشکسوت گفت: موسسه هنرمندان پیشکسوت وظیفه خود می‌داند در غم و شادی در کنار هنرمندان باشد. این موسسه انتظار دارد هنرمندان پیشکسوت از این موسسه حمایت معنوی کنند تا موسسه‌ای قدرتمند برای یاری هنرمندان باشد.

 

وی تأکید کرد: استاد حافظی زحمات بسیاری برای موسیقی کشیدند و وظیفه همه مسئولان فرهنگی است که به هنرمندان توجه کنند.

 

این مسئول از کاندیداهای ریاست‌جمهوری خواست که به موسسه هنرمندان پیشکسوت توجه کند و گفت: من از هشت کاندیدای ریاست‌جمهوری می‌خواهم سری به موسسه هنرمندان پیشکسوت بزنند و با 10 هنرمند صحبت کنند از دغدغه‌ها و مشکلات آنها از نزدیک باخبر شوند.

 

در ادامه، عبدالحسین مختاباد، خواننده موسیقی سنتی گفت: چند وقتی است که هر وقت جمع می‌شویم گنجینه‌ای از هنر موسیقی را از دست داده‌ایم، من از خدا خواستم در شادی‌ها دور هم جمع شویم اما نمی‌دانم چرا باید در از دست رفتن گنجینه‌های موسیقی دور هم جمع شویم.

 

وی تصریح کرد: استاد حافظی انسان بزرگی بود، من از سال هفتاد ایشان را می‌شناختم، استاد حافظی انسان عارفی بود که در کنار هنرش بود و درگیر شهرت کاذب نبود و برای موسیقی زحمت کشیدند.  از خدا می‌خواهم ابرهای غم را از موسیقی کنار بزند.

 

سپس، غلامحسین مختاباد قطعه‌ای را خواندند.

 

در ادامه، سالار عقیلی، دیگر خواننده موسیقی سنتی که سابقه همکاری با استاد فریدون حافظی را در کارنامه هنری خود دارد، گفت: من به نوبه خودم ضایعه اسف‌ناک را به خانواده حافظی و جامعه هنری تسلیت عرض می‌کنم، امسال و پارسال سال‌های خوبی برای هنر و هنرمند نبود و ما شاهد از دست دادن هنرمندان بزرگ مملکت بودیم.

 

سالار عقیلی افزود: من سال‌هاست با خانواده استاد حافظی در ارتباط هستم و افتخار این را داشتم چندین اثر از استاد را اجرا کنم، استاد حافظی تا آخرین نفس‌هایش در راه اعتلای موسیقی گام برداشتند.

 

سالار عقیلی سپس قطعه رقص گیسو از ساخته استاد حافظی را به یاد وی اجرا کرد.

 

در ادامه، حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی گفت: استاد حافظی بیش از هفت دهه از عمرش را صرف اعتلای موسیقی ایران کرد و در زمینه آهنگسازی و نوازندگی آهنگ‌های جاودانی ساخت که همیشه در گوش و حافظه تاریخی مردم این سرزمین خواهد ماند.

 

وی سپس با گلایه از بی‌توجهی به هنرمندان از سوی مسئولان اظهار کرد: باید پرسید آیا باید هنرمند در بستر بیماری باشد تا حالی از آنها پرسیده شود.

 

وی سپس با اشاره به علاقه استاد حافظی به خانه موسیقی گفت: استاد حافظی به خانه موسیقی عشق می‌ورزید و می‌گفت در دوره جوانی ما چنین تشکلی وجود نداشت و می‌گفت این خانه، خانه عشق است، قدر آن را بدانید.

 

نوربخش اظهار کرد: خانه موسیقی 14 هزار عضو دارد، برای هنرمندان این مملکت در بیرون از ایران فرش قرمز پهن می‌کنند آنها نمی‌روند می‌مانند و با نجابت در کشور کار می‌کنند.

 

مدیرعامل خانه موسیقی در بخش دیگری از سخنان‌اش از کاندیداهای ریاست‌جمهوری خواست تکلیف خود را با موسیقی روشن کنند و گفت: چرا باید کاندیداها از بردن نام موسیقی ابا داشته باشند، کسانی که مسئولیت می‌پذیرند صنوف هنری را جدی بگیرند، اصناف دوست دارند به دولت‌ها کمک کنند.

 

در ادامه، نغمه حافظی، فرزند استاد فریدون حافظی با تقدیر از شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع پدرش گفت: همه از هنر پدرم صحبت کردند اما از پدری‌اش صحبت نکردند، پدرم همه چیز من بود.

 

سپس سلونوازی استاد حافظی پخش شد.

 

در پایان پیکر استاد حافظی بر دوش هنرمندان و علاقه‌مندان‌ به موسیقی راهی خانه ابدی اش در بهشت زهرا(س) تهران شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 261789

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha