بهرام عظیمی: ضعف کار تیمی بزرگترین مشکل انیماتورهای ایرانی است

کارگردان فیلم سینمایی "تهران 1500" گفت: اگر همه انیماتورهای ایرانی در کنار هم جمع شوند نمی توانند کاری شبیه به داستان اسباب بازی را بسازند چراکه به کار تیمی عادت نکرده اند.

به گزارش خبرنگار شبستان، فیلم سینمایی انیمیشت "بالا" با حضور امیر قادری، منتقد سینما و بهرام عظیمی، انیماتور در تالار سوره حوزه هنری نمایش داده شد و پس از پخش آن مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
قصه فیلم درباره پیرمردی است که خانه قدیمی خود را به صورت یک بالون بزرگ درمی‌آورد و با آن به آسمان پرواز می‌کند. در آسمان او متوجه می‌شود یک پسر کوچولو هم مخفیانه با وی همسفر شده است و در اوج آسمان آبی با بالن‌های دیگری روبرو می‌شود که مثل او راهی یک سفر هیجان‌انگیز هوایی شده‌اند. «پیتر داکتر» کارگردان فیلم پیش از این برای شرکتهای والت دیزنی و پیکسار، انیمیشن کامپیوتری پربیننده «شرکت هیولاها» را ساخته است.
بهرام عظیمی، انیماتور بسیاری از تیزرهای تبلیغاتی تلویزیونی از قبیل "آقا سیاه"، "تصیه های ایمنی" و ... در ابتدای جلسه با اشاره به ضعف انیماتورهای ایرانی عنوان داشت: انیمیشن های امریکایی از لحاظ کیفیت در رتبه بالاتری از انیمیشن های اروپایی قرار دارند و ما نیز در این عرصه در حدی نیستیم که بخواهیم ابراز نظر کنیم.
وی ادامه داد: اگر همه انیماتورهای ایرانی در کنار هم جمع شوند نمی توانند کاری شبیه به داستان اسباب بازی را بسازند چرا که ساخت آن اراده و عزمی را می طلبد که در فیلمسازان ایرانی وجود ندارد و تنها مسئله امکانات نیست. فرهنگ کار گروهی مهمترین عاملی است که برای تولید کار انیمیشن بزرگ نیاز است و در بین انیماتورهای ایرانی مشاهده نمی شود.
عظیمی در ادامه با اشاره به اهمیت فیلمنامه در انیمیشن بیان کرد: فیلمنامه خوب به صورت نسبی تعریف می شود و در بین موانعی که بر سر راه انیمیشن ایران وجود دارد، مشکل فیلمنامه در رده های بعدی قرار می گیرد چرا که نسبتا فیلمنامه های خوبی را تولید می کنیم اما سعی داریم که با اطلاعات قبلی خود همه فیلمها را بسازیم و به دنبال خلق تصاویر بدیع نیستیم.
کارگردان فیلم سینمایی "تهران 1500" افزود: انیمیشن هایی که شرکت پیکسار تولید می کند مانند فیلمهای بالا، داستان اسباب بازی، کمپانی هیولاها و ... همگی دارای بار معنایی و مذهبی هستند. به طور مشخص در انیمیشن بالا شاه هستیم که چگونه دست یافتن به آرزوهای بزرگ و ناامید نشدن آموزش داده می شود.
وی در پایان اشاره کرد: در این انیمیشن هر کارکتر در جایگاه خود شاخص است و قهرمان داستان مشخص نیست و بعدها از تمام شخصیت ها به عنوان منبع درآمد استفاده می شود که کوچکترین آن ساخت عروسکهای شخصیتهاست.
پایان پیام/
 

کد خبر 2618

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha