رهبر: اراده ای در حاکمیت برای ارائه فرم واحد لباس زنان وجود ندارد

فاطمه رهبر گفت: رهبرانقلاب پیرامون مقوله مد می فرمایند: «بنده با مد خیلی موافقم، جزو آدمهایی هستم که به مد گرایش دارم، اما مدی که از داخل جوشیده باشد- چون مد یعنی ابتکار و نوآوری - نه چیزی که از بیرون بیاید.»

به گزارش خبرنگار شبستان، فاطمه رهبر، نماینده مجلس و عضو کارگروه سامان دهی مد و لباس در مراسم پایانی نمایشگاه «مد و لباس ایرانی – اسلامی»، با اشاره به ابهام و پرسش به وجودآمده در اذهان بازدیدکنندگان نمایشگاه مد و لباس که " آیا می توان لباس های نمایش داده شده در این نمایشگاه را در سطح جامعه پوشید و مورد تذکر گشت ارشاد قرار نگرفت"، گفت: سخنان رهبر انقلاب پیرامون مسئله مد در سال 81 پاسخگوی این پرسش ها و تردیدهاست.


وی افزود: رهبر انقلاب در جمع اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی فرمودند: " بنده با مد خیلی موافقم، جزو آدمهایی هستم که به مد گرایش دارم، اما مدی که از داخل جوشیده باشد- چون مد یعنی ابتکار و نوآوری - نه چیزی که از بیرون بیاید. مد آرایش مو و لباس و حرف زدن ما همه‌اش دارد از بیرون می‌آید."


رهبر در ادامه، برپایی نمایشگاه مد و لباس را جرقه ای برای پویاشدن افکار اجتماعی در حوزه مد و لباس دانست و گفت: سخنان من از دید یک فرد سیاسی نیست؛ من خود فارغ التحصیل رشته هنر هستم و با مبانی هنر و فضای موجود درعالم هنر آشنایی دارم.


این نماینده مجلس هم چنین با اشاره به تصویب قانون سامان دهی مد و لباس در سال 85 گفت: در آن زمان اعتقادمان بر این بود که همان گونه که لباس زنان اقوام ایران علاوه بر پوشیدگی، زیبایی و رنگارنگی، چالاکی لازم برای فعالیت زنان را فراهم می کند، لباس های طراحی شده برای زندگی شهری امروز نیز می توانند از این مؤلفه ها بهره ببرند.


وی با تأکید بر این که حاکمیت قصد ارائه فرم واحد برای لباس زنان را ندارد گفت: هدف ما از پیگیری سامان دهی مد و لباس، حفظ فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی از طریق ترویج الگوها، هدایت بازار تولید و ترغیب مردم به استفاده از این الگوهاست.


فاطمه رهبر با ناسالم توصیف کردن فضای کنونی جامعه در خصوص مد و لباس گفت: در حال حاضر، هرکسی هرطور که می خواهد لباس می پوشد. از کسی که روبنده می زند تا کسی که کشف حجاب می کند در شهر حضور دارند، که این با فرهنگ بومی و ارزشمند ما سازگار نیست.


وی در پایان با نقل این قول از رهبر انقلاب که" بالاخره جایی باید موضع خود را درباره اینها (فرهنگ ازدواج و فرهنگ خانواده، فرهنگ لباس و الگوی مصرف و ... در فرهنگ عمومی) معین کند. حتی اگر بگوید من الان وقت ندارم و اولویتم تعیین لباس ملی نیست. خیلی خب، معلوم بشود که ما تا پنج سال یا ده سال این اولویت را نداریم و می‌خواهیم آن را کنار بگذاریم.لیکن بالاخره این انبار مجموعه فرهنگی صاحبی داشته باشد."، گفت: امروز این انبار فرهنگی وزارت ارشاد است که باید در این زمینه فعال تر شود.


وی افزود: متأسفانه، حمایت از مد و لباس در لایحه بودجه سال 90به صورت کلی دیده شده است که ما تلاش خواهیم کرد آن را به صورت جزئی تر به تصویب برسانیم.


پایان پیام/
 

کد خبر 26180

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha