باکو توان نظامی خود را رشد می دهد

جمهوری آذربایجان پس از همکاری های تسلیحاتی با رژیم صهیونیستی این بار دست به دامان ترکیه شده تا موشک های میان بردی را در خاک خود مونتاژ کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان وزارت صنایع دفاعی آذربایجان فرآیند آماده سازی و ساخت خط تولید مهمات موشکی بپایان می رسد . طبق گزارش آژانس خبری ARA این پروژه مشترک با شرکت Rokestan ترکیه تحقق می پذیرد . شرکت ترکیه ای پاسخگوی تولید موتور و بقیه اجزای موشک خواهد بود ولی مونتاژ موشک با کالیبر 107 و 122 میلیمتر در آذربایجان انجام خواهد گرفت .
برد موشک با کالیبر 122 میلیمتر دو برابر بیشتر از مهمات مشابهی است که اکنون در تسلیحات آذربایجان و سامانه های موشکی گراد قرار دارد . برد موشک با کالیبر 107 میلیمتر، 4 کیلومتر بیشتر از موشکهای مشابه اوکراینی و روسی است .
باید متذکر شد که تحقق این طرح گویای فعالیتهای موفقیت آمیز است که وزارت صنایع آذربایجان چند سال پیش پی ریزی کرده بود . راهکار این وزارتخانه در راستای ساخت پایه و مبنای مدرنی جهت تولید تسلیحات پیشرفته برای تأمین ارتش است .
با این هدف وزارت صنایع دفاعی آذربایجان ارتباطات همکاریهای تنگاتنگی را با شرکتهای ترکیه ای ، اسرائیلی ، آفریقای جنوبی و بسیاری از کشورها برقرار کرده است . برای نمونه شرکت تولیدی « اوپتیک » وزارت صنایع دفاعی آذربایجان بر اساس گواهی شرکت آسلسان ترکیه خط تولید دستگاههای اپتیکی و نوری را به راه انداخته است . طبق گزارش آسلسان در ارتش آذربایجان اکنون از سامانه های اپتیکی الکترونیکی « شاهین گزو » یعنی چشم شاهین و دوربین های نشانه روی حرارتی « پیتون » و سامانه های هوایی برای دید در شب AVS6 و اندازه گیری لیزری استفاده می کنند . همراه با اینها ، آذربایجان سال به سال خرید فنون پیشرفته نظامی را افزایش می دهد .
طبق اطلاعات آماری مجلات معروف و معتبر نظامی حجم واردات محصولات نظامی کشورهای اروپای شرقی در سالهای 2001 تا 2003 و 2008 تا 2012 تا 21 % افزایش پیدا کرده است .
این امر اصولاً بخاطر آذربایجان بوجود آمده است ، زیرا باکو تنها کشور در منطقه است که واردات نظامی خود را تا 155% افزایش داده و از رتبه 48 به 35 در لیست وارد کنندگان جهانی رسیده است . بودجه نظامی آذربایجان در سال 2013 3 میلیارد و 700 میلیون دلار است .
تخصیص چنین پول هنگفتی بوسیله باکو جهت استحکام قابلیت دفاعی و رشد قدرت ارتش ملی کشور در ارتباط با مناقشه ارمنستان و آذربایجان بخاطر حل و فصل منطقه قره باغ است . ارمنستان بدنبال حل و فصل مسئله نیست بلکه خواهان حفظ هر چه بیشتر وضعیت کنونی است .
الهام علیف ، رئیس جمهور کشور در جشن روز جمهوری گفت : « متأسفانه کشورهای واسطه اخیراً بیشتر بر روی تقویت اعتماد ، ثبات اوضاع در مرز بین دو کشور و دیگر مسائلی که مستقیماً به مذاکرات مربوط نمی شوند کار می کنند . این وضعیت دیگر قابل تحمل و پذیرش نیست و باید تغییر پیدا کند .
اگر مذاکرات باید انجام گیرد باید پیرامون اصل مطالب انجام گیرد . اصل مطلب اینست که تمامیت ارضی آذربایجان که در مجامع بین المللی برسمیت شناخته شده است باید مجدداً بازسازی شود و نیروهای اشغالگر باید از سرزمین تصرف شده خارج شوند . »
تا زمانی که این خواسته تحقق پیدا نکند آذربایجان مجبور خواهد بود توان نیروهای تسلیحاتی خود را رشد دهد . اگر مذاکرات صلح آمیزانه به چنین نتایج قابل انتظاری منتهی نشوند بنابراین باکو به خود حق خواهد داد که از طریق نظامی زمین خود را از دست اشغالگران آزاد کند .
 

کد خبر 261955

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha