آنچه عباس بن علی علیه السلام را از دیگران متمایز می کرد

عباس بن علی علیه السلام معصوم نبود اما به قدری در فضیلت ها به امام معصوم نزدیک و مشابه شده بود که در مرز عصمت قرار داشت. <BR>

خطیب و سخنور دینی در تبیین و تشریح عوامل ادب و فضایل اخلاقی حضرت ابو الفضایل عباس بن علی علیه السلام در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: نامگذاری وجود مبارک حضرت ابا الفضل سلام الله علیه به این لقب شاید از این باب بوده است که ایشان پدر ارزشها و فضایل مطرح در مکتب اسلام بودند. این بزرگوار معصوم نبود اما به قدری در فضیلت ها به امام معصوم علیه السلام نزدیک و مشابه شده بود که در مرز عصمت قرار داشت.

حجت الاسلام محمد مهدی ماندگاری تصریح کرد: اولین ویژگی که در بحث ادب وجود نازنین ابالفضل علیه السلام موثر بنظر می رسد، توفیق الهی است که این توفیق الهی می تواند یار همگان باشد. اما بشرطها و شروطها !! و شرط این یاری نیز آنست که انسان با بندگی، انجام واجبات و ترک محرمات اسباب جلب توفیقات الهی را فراهم آورد.

وی تربیت خانوادگی را از دیگر عوامل موثر در بهره مندی و برخورداری حضرت عباس بن علی علیه السلام از این درجه از ادب و فضیلت دانست و افزود: این وجود نازنین از مادری با ادب و با فضیلت همچون فاطمه ام البنین برخوردار است و بر اساس اعتقادات و آموزه های دینی ما، اگر رنگ پوست پدر و مادر به فرزندان منتقل می شود، قطعا رنگ روح پدر و مادر از جمله ادب، دیانت و حیا و عفت آنها نیز به فرزند منتقل می شود.

این خطیب و سخنور دینی تصریح کرد: ادب حضرت ابوالفضل علیه السلام نشات گرفته از ادب وجود ام البنین است که در برخورد با امیرالمومنین علیه السلام و فرزندان حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها (چه فرزندان دختر و چه فرزندان پسر) و مقدم داشتن آنان بر فرزندان خویش تجلی می یافت.

حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به اهمیت و نقش خانواده و تربیت خانوادگی گفت: این شخصیت بزرگوار در تربیت خانوادگی همچنان که از وجود چنین مادر با فضیلتی برخوردار بود، از وجود نازنین حضرت امیرالمومنین علیه السلام که خدای ادب است، نیز بهره مند می شد، نماد ادب در برابر خدا و در برابر خلق خدا. همچنین برادرانی مانند حسنین علیهم السلام و خواهرانی مانند زینبین سلام الله علیهما در این خانواده حضور داشتند و این بیانگر نقش و میزان تاثیر محیط خانواده بر افراد است.

وی سومین عامل موثر در بروز این ویژگی منحصر بفرد در وجود حضرت ابو الفضایل علیه السلام را عامل « اراده و اختیار» شخص ایشان عنوان و تصریح کرد: برادران دیگری نیز از وجود ام البنین و در خانه امیرالمومنین علیه السلام حضور داشتند اما نمره و رتبه اباالفضل از همگان متمایز است. بنابراین معلوم می شود که ایشان از این بستر و شرایط مناسب بیش از دیگران استفاده کرده است.

حجت الاسلام ماندگاری یادآور شد: این مطلب گویای این واقعیت است که ممکن است از یک بستر و شرایط مناسب، عده ای بیشتر و عده ای کمتر بهره برده و استفاده کنند و این احتمال برای همگان وجود دارد. همچنان که امروز بستر جمهوری اسلامی و فرهنگ جهاد و شهادت، برای همه بخصوص جوانان بسترآموزشی مناسبی است که عده ای کمتر و عده ای بیشتر ازاین فرصت بهره می برند.

وی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه همگان و به ویژه جوانان و نسل های نوین انقلاب از این بسترها نهایت استفاده را داشته باشند، تاکید کرد: بنظر می رسد خداوند متعال، بستر و شرایطی را که برای اولیای خود فراهم کرده است برای هر یک از ما نیز با توجه به حد و اندازه ما فراهم نموده که اگر از آن استفاده کنیم خداوند بسترها و کلاس های بالاتری را نیز برای ما مهیا می فرماید چرا که قرآن می فرماید « لَئِن شَکَرْتُمْ لأَزِیدَنَّکُمْ وَ لَئِن کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِی لَشَدِیدٌ»

پایان پیام/
 

کد خبر 261970

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha