ایجاد مشکلات تنفسی با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای آلوده

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه طوفان های گردوغبار، حوادث طبیعی هستند، گفت: مشکلات تنفسی با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای آلوده ایجاد می شود.

 دکتر فرزام بیدارپور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به خبرنگار شبستان گفت:  طوفان های گردوغبار، حوادث طبیعی هستند که عموماً در نواحی خشک دنیا اتفاق افتاده و مقدار زیادی ذرات را تا نواحی دوردست منتشر می کنند و باعث صدمه به سلامتی، به خصوص در افراد دارای مشکلات تنفسی می شوند.

 

وی افزود: ریزگردها اغلب خاکستر، کربن منوکساید، آلاینده های سمی از قبیل فلزات سنگین (جیوه، کادمیوم، کروم، سرب، آرسنیک و ...)، ویروس، باکتری، قارچ، حشره کش ها، آنتی بیوتیک ها، آزبست، محصولات احتراق و ... را با خود حمل می کنند.

 

دکتر بیدارپور، گروه های حساس در برابر آلودگی هوا را کودکان، سالمندان، افراد با مشکلات قلبی و تنفسی، زنان باردار، پلیس، افراد مبتلا به آنفلوانزا و جانبازان شیمیایی ذکر کرد.


وی افزود: تخمین زده می شود که جوانان روزانه 15/0 تا34 /0 میلی گرم و بزرگسالان 81/0 میلی گرم غبار وارد ریه هاشان می کنند ولی چون بچه ها بیشتر به اشیای درون منزل از جمله اسباب بازی ها دست و سپس وارد دهانشان می کنند روزانه100-50 میلی گرم ذرات از طریق بلعیدن وارد بدن می کنند.

 

 وی خسارات ناشی از گرد و غبار بر سلامتی انسان ها، اقتصاد کشاورزی و منابع طبیعی تولید و اقتصاد شهری، امنیت پرواز اقلیم آب و هوا و توسعه پایدار عنوان کرد.

 

بیدار پور تصریح کرد: متداولترین نشانه هایی که طی یک پدیده گردو غبار مشاهده می شود تحریک چشم ها و راه های فوقانی هوایی است معمولا نوزادان، کودکان و نوجوانان، سالخوردگان، افراد مبتلا به بیماری های تنفسی مانندآسم و برونشیت و آمفیزم و بیماران قلبی آسیب پذیری بیشتری دارند.


 وی افزود: گرد و غبارهای محلی و ریزگردها به مخاط دستگاه تنفسی، حلق و حنجره آسیب جدی وارد می کنند بطوریکه حتی فعالیت دستگاه تنفسی افراد سالم نیز در مواجهه با این گرد و غبارها دچار اختلال می شود.

 

دکتر بیدارپور افزود: بنابراین در شرایطی که امکان حضور طولانی مدت در فضاهای آزاد وجود داشت استفاده از ماسکهای تنفسی P1و P2 برای افراد در معرض خطر یا استفاده از دستمال خیس می تواند از ورود ریزگردها به مخاط دهانی و سیستم تنفسی جلوگیری کند.

وی خاطرنشان کرد: افزایش مصرف مایعات به سبب افزایش دفع سموم از طریق ادرار، اجتناب از فعالیت خارج از منزل و در صورت الزام کاهش زمان به حداقل ممکن، استفاده از دستمال پارچه ای مرطوب جهت زدایش گرد و خاک موجود بر روی وسایل منزل، شستشوی مرتب اسباب بازی کودکان، کاهش استفاده از وسیله نقلیه شخصی و استفاده از وسایل همگانی حمل و نقل شهری در زمان آلودگی توصیه می شود.


پایان پیام/

کد خبر 262258

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha