محمد جواد حشمتی، مدیرکل دادگستری استان گیلان در گفتگو با خبرنگار شبستان با تاکید بر پرهیز کاندیداها از فرافکنی و مطرح کردن خود از طریق نفی دیگران، اظهار کرد: کاندیداهای شورای شهر رشت وعدههای دروغ و غیر عملیاتی ندهند.
وی خاطرنشان کرد: تخلف از قانون تبلیغات انتخابات و دادن وعدههای غیر عملیاتی باعث میشود که مردم در انتخاب شخص درست و اصلح مشکل پیدا کنند.
مدیرکل دادگستری گیلان اضافه کرد: زیرا خود فرد هم نمیتواند به وعدههایی که داده جامه عمل بپوشاند و شأن جایگاه مسئولان در طول زمان در نظر مردم پایین میآید.
حشمتی، بلاتکلیفی جامعه و ابتر ماندن وعدهها را از دیگر معایب تبلیغات خارج از عرف و قانون دانست و گفت: مردم هوشمند و با بصیرت هستند و صداقت را در سخنان کاندیداهای شورای شهر رشت تشخیص میدهند.
وی با اشاره به قانون انتخابات و توصیههای مقام معظم رهبری، اظهار کرد: از مهمترین آموزههای اخلاقی دین اسلام پرهیز از هرگونه بداخلاقی است.
مدیرکل دادگستری گیلان تصریح کرد: رفتار ناشایست و خلاف واقع هیچ نفعی برای کاندیداها ندارد و جامعه مخاطب را سردرگم میکند.
وی در پاسخ به این سوال که هرگونه بد اخلاقی انتخاباتی جرم محسوب میشود، اظهار کرد: هرگونه فعل یا ترک فعل که در قانون برایش مجازات تعیین شده باشد مصداق جرم است.
حشمتی اذعان کرد: ادبیاتی که افراد دارند اگر با قانون تطبیق داده شود و مشخص شود خلاف است برای آن رفتار مجازات تعیین شده و قاعدتاً جرم است.
وی در خصوص مصادیق تخلفات انتخاباتی که جرم محسوب میشود اعلام کرد: توهین، اهانت، نشر اکاذیب، انتساب دروغ به افراد، جعل شناسنامه، استفاده از سند جعلی برای شرکت در انتخابات و خرید و فروش آراء از جمله مصادیق جرمهای انتخاباتی هستند.
مدیرکل دادگستری گیلان با بیان اینکه در ماده 33 قانون ریاست جمهوری و قانون شورای حل اختلاف و انتخابات، فصلی به نام جرائم انتخاباتی آورده شده است، گفت: رفتارهای خلاف قانون در انتخابات شورای شهر رشت، توسط ناظران و بازرسان انتاخابات مستند سازی شده و بعد از انتخابات پیگیری و تشکیل پرونده میشود.
پایان پیام/
نظر شما