تخریب بعد رحمانی انسان تدریجی صورت می گیرد

آیت الله مجتبی تهرانی با بیان اینکه مراجعین شغلی در روابط گوناگون بیداری، رفتاری و شنیداری انسان تاثیر می گذارند، گفت: تخریب بعد رحمانی انسان در محیط کاری تدریجی صورت می گیرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، آیت الله مجتبی تهرانی، مدرس اخلاق و فقیه عالیقدر جهان تشیع چهارشنبه 18 اسفند در جلسه درس اخلاق خود با موضوع تربیت اسلامی گفت: یک صنف از مراجعین شغلی بعد شیطانی و هواهای نفسانی انسان را زنده می کنند و صنف دیگر بعد رحمانی و خدایی انسان را.

وی افزود: حداقل این است که انسان باید شغلی را انتخاب کند که مراجعانش زنده کننده بعد شیطانی انسان نباشد حال اگر بعد الهی و رحمانی وی را نیز زنده کند که چه بهتر.

آیت الله تهرانی سوره ناس را سوره روابط اجتماعی خواند و گفت: در این سوره که خطاب به خود پیامبر(ص) است خداوند به پیامبر می فرماید:بگو پناه می برم به خدا از اینکه با افرادی برخورد کنم که به انسان شر می رسانند و این شر رساندن از طریق زنده کردن بعد شیطانی انسان است.

وی ادامه داد: در سوره ناس هم از شیاطین درونی یعنی خناس نام برده شده و هم از شیطان آشکار بیرونی که در ادامه با لفظ من الجنةو الناس آمده است به هر حال برخورد انسان با انسان مطمئناً در انسان اثرگذار است.

این مدرس اخلاق با بیان اینکه مراجعین شغلی در روابط گوناگون بیداری، رفتاری و شنیداری انسان تاثیر می گذارند گفت:به عنوان مثال میتوان از مراجعین جنس مخالف نام برد که زمینه را برای تخریب انسان آماده می کنند.

آیت الله تهرانی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) در زمینه ارتباط با جنس مخالف گفت: در روایت از پیامبر اکرم (ص)آمده است هیچ صبحی نیست که مگر اینکه دو ملک ندا می دهند وای بر مردان از زنان و وای از زنان از مردان نکته این روایت این است که می گوید دو ملک در هنگام صبح این ندا را سر می دهند یعنی در این روایت روابط اجتماعی افراد مطرح است.

وی ادامه داد: اینگونه روابط یک وقت در ملأ عام است که زمینه گناه در آن کمتر است اما اگر اینگونه موارد جنبه خصوصی هم پیدا کند بسیار بدتر است هر آن گونه که حضرت رسول(ص)فرمود: هیچ مردی با زنی خلوت نمی کند مگر اینکه نفر سوم آنها شیطان است همانگونه که در توضیح المسائل آمده خلوت با جنس مخالف حرام است.

فقیه عالیقدر جهان تشیع به روایتی از حضرت زهرا(س) نیز اشاره کرد و گفت: از حضرت زهرا(س) سئوال کردند بهترین چیز برای زنان چیست؟ایشان فرمودند:بهترین چیز برای آنان این است که مردان را نبینند و مردان نیز آنان را نبینند.

وی افزود: ممکن است کسی بپرسد که چرا حضرت زهرا(س) خودش برای دفاع از حضرت علی (ع)در جمع مردم حاضر شد و خطبه خوانی کرد و یا حضرت زینب(س) آنگونه در مجلس یزید به سخنرانی پرداخت جواب این است که آنجا بحث وظیفه مطرح بوده و ضرورت مهمتری ایجاب می کرده تا این دو بزرگوار به دفاع از حریم ولایت بپردازند و آنها با رعایت تمام مسائل شرعی این گونه عمل کردند.

این مدرس اخلاق با تصریح به اینکه در این گونه روابط طرفین خودشان از همه بهتر می فهمند که کجا در حرام واقع شده اند گفت: چه از نظر پوششی، چه از نظر رفتاری و چه از نظر گفتاری بهترین قاضی برای تشخیص اینکه این رابطه حرام است یا نه خود طرفین هستند.

وی تصریح کرد: در مورد گفتار دو مسئله مطرح است یکی مواد گفتار است و دیگری لحن و کیفیت ادا آن در سوره احزاب خطاب به همسران پیامبر آمده صدایتان را در هنگام سخن گفتن نازک کنید به طوری که کسانی که قلبشان مریض است به طعمه بیفتند این آیه در مورد لحن و کیفیت سخن گفتن نازل شده است.

آیت الله تهرانی تخریب بعد رحمانی انسان را تدریجی خواند و گفت: وقتی انسان در محیطی قرار می گیرد و با انسان هایی سر و کار دارد این محیط و انسان ها به تدریج و بدون اینکه خود فرد بفهمد رفتار وی را تغییر می دهند.

پایان پیام/
 

کد خبر 26331

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha