هشتم شعبان المعظم، خجسته زاد روز باسعادت حضرت علی اکبر(علیه السلام) که به روز جوان نام گرفته است فرصتی مغتنم برای گفتگو با حافظ برتر جهان اسلام شد که امسال در مسابقات بین المللی قرآن کریم در رشته حفظ کل موفق به کسب رتبه اول شد.
وی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه عوامل مادی و معنوی هر دو در کسب این موفقیت نقش داشته است، افزود: در کنار عوامل مادی (تلاش، پشتکار، پیگیری و..)در جنبه معنوی هم توسل نقش مهمی داشته است.
دکتر هاشم سلطانی نژاد در این باره با اشاره به زیارت امام رضا(علیه السلام)و احمدبن موسی(علیه السلام)و حضرت عبدالعظیم حسنی، قبل از مسابقات و تأثیر آن بیان داشت: بنا به تأکید دوستان به حضرت زهرا(سلام الله علیها)نیز توسل ویژه ای داشتم و در روزهای باقیمانده تا مسابقات با خودم قرار داشتم بعد از هر نماز دعای توسل را با توسل ویژه به حضرت زهرا(سلام الله علیها)قرائت کنم.
وی در خصوص برنامه های آتی خود هم با بیان اینکه در زندگی هیچ کاری را نیمه تمام نگذاشتم، افزود: از آنجا که در زمینه حفظ قرآن تقریباً به همه سطوح دست یافتم در صدد افزایش مطالعات علوم قرآنی هستم اما اولویت با تکمیل تحصیلات در رشته دانشگاهی خودم یعنی فیزیک هسته ای است.
حافظ کل قرآن کریم با افزودن اینکه برای قاریان و حافظان قرآن امتیازات تحصیلی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است، ادامه داد: این امتیازات برای قاریان لحاظ شده است اما متأسفانه برای حفاظ محقق نشده است و لذا برای تکمیل تحصیلاتم از این امتیازات استفاده نمی کنم.
وی در خصوص فعالیت های قرآنی خود با بیان اینکه در حال حاضر جدای از اینکه چند کلاس حفظ را اداره می کنم، با تعدادی از دوستان و رفقا هم کار حفظ را خصوصی انجام می دهم؛ بر اعلام آمادگی جهت فعالیت های تبلیغی در زمینه حفظ قرآن کریم تأکید کرد و گفت: چنانچه زمینه این امر از سوی دستگاه های متولی فراهم شود، کار تبلیغی مایه افتخار برای من است.
دکتر سلطانی نژاد با بیان اینکه ایام تبلیغی که مردم رغبت بیشتری دارند فرصت بسیار خوبی برای تبلیغ امور قرآنی است، افزود: در این راستا باید از حافظان و قاریان بومی و کشوری که شناخته شده هستند استفاده کرد؛ در حالیکه دیده شده است قرائی را از کشورهای دیگر که هم سطح و یا بعضاً پایین تر از سطح قراء ایرانی هستند دعوت کرده و قراء خودمان باید پای قرائت آنان بنشینند.
وی با تأکید بر اینکه باید جهت ترویج قرآن گام برداریم نه اینکه دائم از کارهای دیگران استفاده کنیم، گفت: بنده که در اموزش و پرورش مشغول به کار هستم حتی یکبار هم از بنده خواسته نشده که در جمع دانش آموزان صحبت کنم در حالیکه فعالان قرآنی سایر کشورها برای این برنامه ها دعوت می شوند.
وی با بیان اینکه ترویج فعالیت های قرآنی به تنهائی امکان پذیر نیست، افزود: طرح و برنامه های این عرصه باید با حساب و کتاب و بودجه بندی مناسب باشد و کار تا آخر دنبال شود زیرا اگر نیمه راه، رها شود نه تنها جوانان جذب نمی شوند بلکه باعث زدگی آنان می شود.
حافظ جهان اسلام در همین زمینه، گفت: به طور مثال در خصوص تربیت 10 میلیون حافظ قرآن عده ای می گویند چون این امر امکان پذیر نیست پس هر یک از آنان 3 جزء حفظ کند تا 30 میلیون جزء شود که به نظر من این درست نیست و نباید کارها را اینگونه توجیه کرد بلکه باید آنطور که هست انجام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه فرهنگسازی در زمینه امور قرآنی به راحتی امکان پذیر نیست، تأکید کرد: باید جایگاه و موقعیتی برای حافظان و قاریان قرآن قائل شد تا افراد به این سمت ترغیب شوند و در کنار آن فعالیت های تبلیغی هم انجام داد.
سلطانی نژاد استفاده دستگاه های ذی ربط از طرح و برنامه های حافظان و قاریان را نکته ای اساسی عنوان کرد و گفت: مسئولان قرآنی باید خودشان قرآنی باشند نه فقط مسئول اجرای بخشنامه ها باشند؛ زیرا کسی که خودش پای رحل ننشیند نباید توقع ترویج قرآن داشته باشد.
وی ضرورت امتیازات اجتماعی برای حافظان قرآن را مورد تأکید قرار داد و گفت: در زمان پیامبر حافظان از امتیازات اجتماعی برخودار بودند اما امروز اینطور نیست و اگر امتیازی هم در نظر گرفته شود یا قانون و تبصره و.. در کنار آن است یا با بیخیالی از کنار آن عبور می کنند.
حافظ برتر جهان اسلام در ادامه پاسخ به سئوالات خبرنگار شبستان در کرمان، به بهره گیری متقابل "مساجد" و "حافظان و قاریان" قرآن از یکدیگر اشاره کرد و گفت: مسجدی که درب آن تنها برای نماز باز باشد آن مسجد کارآیی ندارد زیرا مسجد در زمان پیامبر اکرم خود یک دانشگاه بوده است.
وی با بیان اینکه جایی بهتر از مسجد برای کارهای قرآنی وجود ندارد، افزود: در کشورهای بزرگ یک مسجد در اختیار یک حافظ یا قاری است اما در کشور ما هنوز این موضوع به صورت رسمی راه نیفتاده است و لذا باید مساجد و کانون های مساجد در این زمینه فعال تر شوند و از طرفی دولت هزینه هایی را که بابت فعالیت های قرآنی اعم از آب و برق و.. به مسجد تحمیل می شود تقبل کند.
دکتر سلطانی نژاد با اشاره به اینکه طرح و برنامه های زیادی از جمله "سرباز مسجد" (گذراندن دوران سربازی افراد در مسجد) از طرف قرآنی های پیشنهاد شده است اما مورد بی توجهی قرار گرفته است؛ گفت: کسانی که در متن فعالیت های قرآنی هستند برنامه های بهتری می توانند ارائه کنند.
وی که خود از بچه های قدیم مسجد الهادی شهرک ایرانمنش است و در کلاس های اخلاقی این مسجد شرکت می کرده است، افزود: یکی از دغدغه های من بحث قرائت و صحیح خوانی بعضی از ائمه جماعات است که در این راستا هم می توان از قاریان قرآن در مساجد جهت آموزش قرائت صحیح استفاده کرد.
دکتر سلطانی نژاد در پایان با اشاره به ولادت حضرت علی اکبر و ابراز تأسف از این موضوع که اطلاعات ویژه ای راجع به آن حضرت مطرح نیست، گفت: تنها مسئله ای که راجع به ایشان بیشتر مطرح شده این است که شبیه ترین افراد به پیامبر از نظر چهره و اخلاق است و لذا ما باید سیره پیامبر اکرم را که به فرموده قرآن صاحب خلق عظیم است بیشتر مورد مطالعه قرار دهیم و حافظان قرآن در این زمینه بیش از بقیه وظیفه دارند.
گفتنی است، دکتر هاشم سلطانی نژاد در سال 1360در شهرستان بافت به دنیا آمد؛ از دوران راهنمایی حفظ قرآن کریم را به صورت مقطعی آغاز کرد اما چند سال بعد به صورت جدی به این عرصه ورود کرد و توانست طی مدت 6ماه موفق به حفظ کل قرآن کریم شود.
وی همزمان با فعالیت های قرآنی، از تحصیل هم بازنماند و در رشته فیزیک هسته ای تا مقطع کارشناسی ارشد پیش رفته و قصد ادامه آن تا مقطع دکترا را دارد.
دکتر سلطانی نژاد در حال حاضر کارمند آموزش و پرورش کرمان است و امسال در مسابقات بین المللی قرآن کریم در میان نمایندگان 75 کشور اسلامی موفق به اخذ رتبه اول رشته حفظ کل شد.
وی در سال 90 هم موفق به اخذ مدرک درجه یک حفظ قرآن کریم که تنها 6 نفر در ایران دارای این مدرک هستند؛ شد.
پایان پیام/
نظر شما