هاجر زمانی، نویسنده کتاب" هلوی شکمو و مهمانی کرمها" در گفتگو با شبستان با بیان اینکه این کتاب متشکل از شش داستانک برای گروه سنی (ب) یعنی اول و دوم دبستان است، گفت: داستانک به معنی داستان کوتاه کوتاه است که نویسنده در آن زیاد حرف نمیزند و خواننده در آن با یک پایان غافلگیرکننده و طنز که موضوع آموزشی دارد، مواجه میشود.
زمانی، "هلوی خیالپرداز"، "دوستی هلویی"، "هلوی قهرمان"، "هلوی مغرور و آینه جادویی"، "هلوی خوشمزه" و "هلوی شکمو" را عناوین داستانکهای کتاب" هلوی شکمو و مهمانی کرمها" اعلام کرد و افزود: همه شخصیت داستانکها هلو هستند که آرزوهای عجیب و غریب دارند.
وی هدف از نگارش کتاب "هلوی شکمو و مهمانی کرمها" را آموزش غیرمستقیم مسایل اخلاقی به کودکان ذکر کرد و ادامه داد: کودکان با خواندن هر یک از داستانکهای این کتاب با بایدها و نبایدها آشنا میشوند و برخی از مسایل اخلاقی را فرا میگیرند، به عنوان مثال در قسمت "دوستی هلویی" به طرز ظریفی انتخاب یک دوست خوب برای کودکان تبیین میشود و یا در داستانک "هلوی شکمو" پرخوری به عنوان یک عمل ناپسند به کودکان معرفی میشود.
زمانی با بیان اینکه بچههای امروز امر و نهی مستقیم را دوست ندارند، بیان کرد: بچههای امروزی باهوش هستند و نمیشود به طور مستقیم به آنها دستور داد، بلکه باید برای آنها شاهد و مثال آورد، به همین دلیل من سعی کردم از زبان یک هلو با آنها ارتباط برقرار کنم و در آنها اثر بگذارم.
وی که به عنوان نویسنده کودک و نوجوان در مجلات باران، قلم بچهها و انتظار نوجوان فعالیت میکند و دبیر تحریریه جوانه غذاست، عنوان کرد: من در داستانهاییی که برای بچهها می نویسم، از روش غیرمستقیم استفاده میکنم. مثلا در جوانه غذا در قالب داستان و شعر بچهها را با تغذیه درست آشنا کردم، چرا که بچهها خود را جای شخصیتهای داستان میگذارند و با آنها همذاتپنداری میکنند.
زمانی با بیان اینکه کتابهای هنوز در کشور ما آثار اثرگذار در حوزه کودک و نوجوان کمتر است، تصریح کرد: بیشتر کتابهای داستان مربوط به کودک و نوجوان بازاری هستند تا آمورشی و متأسفانه بیشتر ناشران نیز کارهای بازاری را میپسندند.
نویسنده کتاب" هلوی شکمو و مهمانی کرمها" خاطرنشان کرد: اگر بچهها با داستان ارتباط خوبی برقرار کنند، میتوانند از آن درس بگیرند اما متأسفانه اکثر کتابها اینطور نیست. کتابهای کودک و نوجوان یا به طور مستقیم مسایل را به خواننده امر و نهی میکند یا تصویر جذابی ندارد و یا فاقد محتواست.
وی با اشاره به اینکه امروزه مستقیمنویسی برای کودکان و نوجوانان جواب نمیدهد، یادآور شد: یک کتاب برای کودک و نوجوان باید همه جذابیتها را داشته باشد چه از لحاظ کیفیت چاپ و چه از نظر نوشته، تصویرگری و ارسال پیامهای غیرمستقیم اخلاقی.
گفتنی است، کتاب" هلوی شکمو و مهمانی کرمها" با شمارگان 3000 نسخه به تصویرگری حکیمه شریفی به تازگی از سوی انتشارات عمو علوی برای گروه سنی( ب) چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
پایان پیام/
نظر شما