به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حجت الاسلام محمد آفتابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، امروز(30 خرداد) در مراسم افتتاحیه طرح اوقات فراغت آسمانی ها در جمع مدیران کانون های مساجد این استان، گفت: پیش از اسلام نیز مسجد تحت عناوین دیگری برای محل های عبادت به کار برده شده است.
وی با بیان اینکه وظیفه ما در قبال مسجد سنگین است، اظهار داشت: احکام غیر صلاتین نیز در مسجد وجود دارد که بحث اوقات فراغت هم یکی از همین نوع عبادات است که از طریق آن می توان جوانان را به مساجد جذب کرد.
حجت الاسلام آفتابی ادامه داد: وضعیت اقامه نماز جماعت صبح و ظهر و عصر در مساجد استان ما وضعیت خوبی نیست و این مسئله وظیفه ما را سنگین می کند.
وی با بیان اینکه مردم ما اهل نماز هستند اما حضور فعال در نماز جماعت ندارند، اظهار داشت: کانون های مساجد از طریق جذب جوانان به برنامه های متنوع دینی، فرهنگی و هنری می توانند بر صفوف نماز جماعت در مساجد افزوده و این محجوریت را از مساجد بزدایند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، در ادامه بیان کرد: براساس قانون پنجم توسعه بایستی یک چهارم مساجد دارای کانون باشند که امروز بیش از 30 درصد مساجد استان کرمانشاه دارای کانون هستند.
وی با بیان اینکه کمیت، زمینه ایجاد کیفیت را فراهم می سازد، اظهار داشت: در سال آتی فارغ از مباحث افرایش کمی کانون ها، بحث کیفیت را در دستور کار قرار داده ایم.
حجت الاسلام آفتابی با اشاره به کسب رتبه نخست واحد آموزش و پژوهش دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه در سطح کشور، این موفقیت را مرهون فعالیت های همکاران دبیرخانه و اعضای کانون های مساجد دانست.
وی در ادامه به ارائه گزارشی از وضعیت دینی و هنری استان پرداخت و گفت: استان کرمانشاه در سال 89 در حوزه سینمایی در رتبه 27 کشور قرار داشت اما همین استان در سال 91 رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داد.
مدیرکل ارشاد، با اشاره به ارتقاء رتبه تئاتر استان از جایگاه 27 کشوری و رتبه سوم منطقه ای به جایگاه اول کشور خبر داد و گفت: در خصوص موسسات قرآن و عترت نیز، سال 89 تنها هشت موسسه در کل استان موجود بود اما امروز 63 موسسه در این حوزه فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه تعدادی از این موسسات در مرحله اخذ پروانه فعالیت قرار دارند، اظهار داشت: در حال حاضر 50 موسسه قرآنی در کل استان فعال هستند.
حجت الاسلام آفتابی یادآور شد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در سال 89 با قرار گرفتن در رتبه 24 کشور در جایگاه ضعیفی قرار داشت که در سال 91 با ارتقاء به جایگاه هشتم کشوری به وضعیت عالی رسیده است.
وی رفع خستگی، شکوفایی استعداد، نیاز روحی و روانی انسان، رشد اجتماعی افراد و شرکت فعال آنان در فعالیت های دینی، فرهنگی و ورزشی را از کارکردهای مفید اوقات فراغت دانست و گفت: کانون های مساجد در کنار این برنامه ها با استفاده از ابزار فرهنگ و هنر آموزش های تئاتر، خوشنویسی، نقاشی، داستان نویسی، طنز و نمایش نامه نویسی را نیز در دستور کار خود قرار دهند.
مدیرکل ارشاد اضافه کرد: این اداره کل و بخش های خصوصی مرتبط به آن در ادارات ارشاد شهرستان ها، کانون های مساجد، موسسات قرآنی، موسسات فرهنگی و هنریف انجمن های ادبی، کانون های تبلیغاتی و واحدهای تابعه مانند هنرستان هنرهای زیبا و دانشگاه فرهنگ و هنر در حوزه اوقات فراغت به فعالیت می پردازد.
وی در پایان از خریداری و اعطای تجهیزات لازم جهت اختصاص به کانون های تازه تأسیس استان تا پایان تیرماه خبر داد.
پایان پیام/
نظر شما