به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز (31خرداد) در دوازدهمین همایش فرهنگ و مدیریت جهادی با بیان اینکه اخلاق معنوی مهمترین عامل اثرگذاری مدیریت جهادی است، اظهار داشت: علم اقتصاد و سیاست و اخلاق و دیگر علوم انسانی مطرح در همین حوزه شاید بر روی کاغذ از یکدیگر جدا باشند، اما در عرصه اجتماع همه این علوم در کنار یکدیگر قرار می گیرند و گاهی یک تصمیم غلط اقتصادی به صورت یک معضل اجتماعی خودش را نشان می دهد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با شاره به پدیده طلاق در کشورمان گفت: گاهی یک تصمیم اقتصادی و یا حتی گمرکی می تواند با چند چرخش و جابجایی منجر به افزایش یا کاهش طلاق در کشور شود و مدیران ما باید حتما با این نکته توجه ویژه ای نشان دهند.
رحیم پور ازغدی با اشاره به جوانان جهادگر و پرشور در کشورمان بویژه در مناطق محروم یا روستایی تصریح کرد: جوان های زیادی در کشورمان هستند که قصد آباد کردن محل زندگیشان در روستاها را دارند اما وقتی با بروکراسی و مدیریت ناصحیح مواجه می شوند شکست می خورند.
وی با اشاره به اینکه ما در ساختن کشورمان سر یک دو راهی هستیم بیان کرد: برای ساختن کشور بر سر یک دو راهی هستیم که البته هر دو راه اشتباه است و فقط یک مسیر وسط بین این دوراهی که همان فرهنگ درست جهادی است می تواند ما را از آسیب ها دور کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه برخی با پنهان شدن در پشت پسوند دینی و انقلاب و عدم توجه به مدیریت های عقلانی و برنامه ریزی شده فکر می کنند کارکردن برای دنیا یعنی فراموش کردن آخرت و دین و جدا شدن از تعهدات اسلامی و دینی که بر دوش هر مسلمانی است.
رحیم پور ازغدی با بیان اینکه اخلاص در مدیریت جهادی لازم است اما کافی نیست گفت: مدیرت جهادی یک مدیریت چند ضلعی است که یک ضلعش معنویت و اخلاق یا اخلاق معنوی است.
وی با اشاره به ضلع دیگر مدیریت جهادی افزود: عدالت اجتماعی که به توزیع عادلانه فرصت ها برای همه جامعه می اندیشد نیز یکی از ابعاد مهم در مدیرت جهادی بشمار می آید.
رحیم پور ازغدی با اشاره به بحث مدیریت صحیح در جذب سرمایه ، تصریح کرد: سرمایه ترسو است و نباید از یک نیروی تولید کننده توقع داشته باشیم عملیات استشهادی انجام دهد و باید شرایط را به گونه ای فراهم کنیم که وی ضمن سرمایه گذاری بتواند کار آفرینی کند و به سود مشروعش نیز دست یابد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر نقش قوانین صحیح در اجرای مدیریت جهادی و درست، تصریح کرد: تصمیم گیری در اتاق در بسته برای کشاورزی که در زیر نور آفتاب کار می کند در مدیریت جهادی نمی گنجد و تصمیم گیرندگان در هر بخشی باید بر آن بخش احاطه کامل داشته باشند همانگونه که در دوران دفاع مقدس نیز بسیار از فرماندهان جنگ گاهی حتی جلوتر از نیروهای خودشان در عرصه نبرد حضور داشتند.
وی با اشاره بر نقش قوانین درست و صحیح در مدیریت جهادی ، گفت: نباید در قانون گذاری به گونه ای عمل کنیم که در بازار کار ما بین کارگر و کارفرما یا کارگر کارمند و ارباب رجوع بازار سوء ظن درست شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئله عقلانیت ابزاری را نیز یکی از عوامل دخیل در مدیریت جهادی دانست و افزود: نقطه اشتراک ما با تکنوکراسی و بروکراسی در همین مسئله نهفته و ایرادی که ما به تکنوکرات ها می گیریم در واقع به دلیل استفاده از عقلانیت صرف و بدون اعتقاد است.
پایان پیام/
نظر شما