اولین اثر انتظار خودسازی و تهذیب نفس است

مدرس دانشگا‌ه‌های اردبیل با بیان اینکه انتظار فرج در اسلام نوعی آمادگی برای پاک زیستن است، گفت: اولین اثر انتظار خودسازی و تهذیب نفس است.

عباس فنی اصل مدر‌س دانشگاه‌‌های اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اردبیل اظهار داشت: انتظار در لغت به معنای چشم‌داشت و چشم به راه بودن و نوعی امید به آینده داشتن است و در اسلام عبارت از ایمان استوار بر امامت و ولایت حضرت ولی عصر(عج) و امید به ظهور حجت الهی و آغاز حکومت صالحان است.


وی واژه انتظار را یکی از مقدس‌ترین مفاهیم دینی عنوان کرد و افزود: در بسیاری از روایات انتظار بهترین عمل شمرده شده ‌است بطوریکه پیامبر گرامی اسلام(ص) می‌فرماید: برترین عمل امت من انتظار فرج و گشایش از طرف خداوند متعال است.


فنی اصل اولین اثر انتظار را خودسازی دانست و خاطر نشان کرد: تا این شرط فراهم نشود منتظر نمی‌تواند در جرگه منتظران وارد شود تا دیگر تأثیرات را پذیرا باشد. آنکه در فکر سربازی در لشگر بهترین خلق روزگار و شایسته‌ترین انسان است و هم‌نشینی با او را در سر می‌پروراند و تمام امید و آرزویش کسب رضایت او و مخاطب فرمان او بودن‌است، به خوبی می داند که نیل به این منصب با آلودگی فکری و رفتاری و پلیدی ممکن نمی‌گردد.


مدر‌س دانشگاه‌‌های اردبیل گفت: انتظار فرج در اسلام در واقع نوعی آمادگی برای پاک شدن و پاک زیستن است، آمادگی برای حرکتی مستمر توأم با خودسازی و سرانجام آمادگی برای تهیه قوا برای شرکت در نهضت عظیم حضرت مهدی(عج) است.


وی مقاومت در برابر مفاسد و تأثیرناپذیری از آلودگی‌ها را از ویژه‌گی‌های دیگر فرد منتظر عنوان کرد و ادامه داد: هنگامی‌که فساد فراگیر می‌شود، بیشتر مردم به این ناپاکی‌ها آلوده می‌شوند، افراد سالم و پاک در یک تعارض رفتاری و حالت یأس و ناامیدی قرار می‌گیرند؛ به بیان دیگر منتظران واقعی در برابر چندین نیروی قوی باید مقاومت کنند؛ یکی فشار بیرونی اوضاع فاسد و دیگری فشار روانی ناشی از تنهایی در برابر این هجوم مفسده انگیز که همرنگ جماعت نشدن را موجب رسوایی می‌شمارد و سومین نیروی قوی که از همه شدیدتر عمل می‌کنند هجمه لشگر یأس و ناامیدی است که به فکر و ذهن شخص منتظرهجوم می‌آورد که امید به اصلاح خیال خام و تصور بی‌بنیانی است.


فنی اصل تصریح کرد: در برابر هجوم این افکار تنها افراد معدودی که همان منتظران واقعی هستند مقاومت می‌کنند و آنها نه تنها تن به همرنگی با جماعت نمی‌دهند و خود را از آلودگی مصون می‌دارند، بلکه سایه ابر تیره یأس و نا امیدی را از زندگی خود به کنار زده و امید واثق و رجا کامل به تحقق وعده الهی دارند که جهان به دست مصلح کل از ناپاکی‌ها عاری و سراسر صلاح و خیر خواهد شد.


مدرس دانشگاهای اردبیل در پایان سخنان خود ابراز داشت: منتظر واقعی در تمام ابعاد فکری و اخلاقی و رفتاری و نفسانی و… خود را برای هم‌ترازی در سطح سربازی برای آن حضرت آماده نموده ‌است در غیر این صورت خود می‌داند که با وجود آلودگی، سخن از انتظار و امید همراهی داشتن با آن حضرت حرف گزاف است و عبد صالح می‌تواند منتظر عبد صالح خداوند باشد.


پایان پیام/

 

کد خبر 266280

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha