مسلم ناصری، سردبیر مجلات ملیکا و ماهک با بیان اینکه تاکنون کتابهای خوبی در مورد امام زمان(عج) برای کودکان نوشته شده است، به خبرنگار شبستان گفت: کتابهایی که برای کودکان با موضوع امام زمان(عج) نوشته شده است از نظر کمی و کیفی خوب است اما ماندگار نیست.
ناصری با تأکید بر محوریت امیدواری در کتابهای کودک با موضوع امام زمان اظهار داشت: کتابهایی که در مورد امام زمان(عج) برای کودکان نوشته میشود باید حاوی پیام امیدواری باشد و با روحیه شادی و امیدواری کودکان سنخیت داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: اگر با رویکرد خاص که ویژه مذهب تشیع است، نگاه کنیم کتابهای بسیاری در مورد امام زمان(عج) نوشته شده است. در این کتابها باید مرتبط بودن با اندیشههای کودک و آنچه که کودک نیاز داردمانند مسایلی همچون بازی، شادی و انتظار مورد توجه قرار گیرد.
سردبیر مجله ماهک و ملیکا با بیان اینکه کودکان روح لطیف و فطرت پاکی دارند، تصریح کرد: نویسندگان کودک در درجه اول باید کودک را خوب بشناسند و با روحیه و نیازهای کودکان آشنا باشند، در این صورت میتوانند در موضوعات مختلف به خوبی برای کودکان قلم بزنند.
ناصری اظهار داشت: متأسفانه از کودکی به بچهها گفته میشود امام زمان(عج) کسی است که وقتی ظهور کند همه چیز را نابود میکند و چیزهای تازهای به وجود میآورد. در صورتی که ما باید نوع ادبیات خود را برای کودکان تغییر دهیم و بگوییم امام زمان(عج) کسی است که با ظهورش جهان را پر از عدل و داد و محبت میکند.
این نویسنده با بیان اینکه از همان کودکی باید به بچهها تفهیم کنیم که لازمه ظهور امام زمان(عج) فراهمکردن زمینههای مناسب است، ادامه داد: ما باید به کودکان تبیین کنیم که امام زمان(عج) همچون چراغ یک ساختمان است و ما باید اول ساختمان را بسازیم و شرایط را فراهم کنیم تا ایشان ظهور کنند.
به گفته سردبیر مجله ملیکا و ماهک، در شیعه دو موضوع بسیار مهم برگ سرخ حسینی و برگ سبز مهدوی وجود دارد که نویسندگان باید بیشتر به این دو موضوع بپردازند.
وی با تأکید بر ارایه طرحهای نو برای تبیین مسایل مذهبی بیان کرد: ما باید داشتههای مذهبی خود را با قصهها و طرحهای نو برای مخاطبان بیان کنیم.
این نویسنده در مورد نشریه ملیکا و ماهک عنوان کرد: این دو نشریه با موضوع مهدویت چاپ میشود. مجله ملیکا برای کودکان و مجله ماهک برای گروه سنی خردسال است که تقریبا هر دو از شش سال پیش کار خود را آغاز کردند.
وی با بیان اینکه استقبال خوبی از مجله ماهک و ملیکا صورت میگیرد، گفت: برای کودکان خردسال مجله اختصاصی در مورد امام زمان(عج) نداریم اما برای نوجوانان این نوع مجلات وجود دارد.
سردبیر مجله ملیکا و ماهک با بیان اینکه بحران کاغذ مجلات را تحت تأثیر قرار داده است، گفت: مجلات زمینهای است که کودک را با دنیای کتاب آشنا میکند و به همین دلیل خانوادهها باید به مجله بهای زیادی دهند، هر چند که در این شرایط بحران کاغذ مجلات را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
ناصری مجلات را زمینهساز بروز توانایی و استعداد نویسندگان، شاعران و تصویرگران تازهکار دانست و افزود: مجلات جایی هستند که راه را برای نویسندگان، شاعران و تصویرپردازان تازهکار باز می کند تا کارهای خود را به چاپ برسانند و اشکالات خود را برطرف کنند و خود را برای چاپ کتاب آماده سازند.
وی لازمه داشتن جامعه و کودکان صالح را تعامل بین نشریات، مدرسه و خانواده دانست و افزود: اگر بخواهیم کودکان خوب و صالحی تربیت کنیم باید یک پیوند بین خانواده، مدرسه و نشریات کودک شکل بگیرد تا با استفاده از این سه فضا زمینه مناسب برای تربیت نسل صالح فراهم شود.
پایان پیام/
نظر شما