کارشناسان سیاست خارجی از دلایل انتقال قدرت در قطر می‌گویند

خبرگزاری شبستان: کارشناسان سیاست خارجی در گفتگو با سرویس سیاسی خبرگزاری شبستان به این امر تاکید دارند که انتقال قدرت ازشیخ حمد به ولیعهدش شیخ تمیم آن هم در دوران حیاتش حرکتی غیرمنتظره بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، شیخ حمدال ثانی دو روز پیش قدرت را به پسرش شیخ تمیم بن حمد ال ثانی واگذار کرد که این اقدم تا کنون بی سابقه بوده است زیرا حکومت امرای عرب تنها پس از مرگ واگذار می شود. سرویس سیاسی خبرگزاری شبستان در گفتگوهایی با کارشناسان سیاست خارجی به بررسی دلایل این انتقال قدرت پرداخته است که در گزارش زیر نظرات این کارشناسان را می خوانید:

 واگذاری قدرت در دوران حیات یا فرار به جلو

حشمت اله فلاحت پیشه گفت :واگذارکردن قدرت در قطر کاری انفعالی نسبت به شرایط منطقه بود،زیرا پیش از این در کشورهای امیرنشین عربی سابقه انتقال قدرت پیش از مرگ وجود نداشته است اما این استثنا در چهار سال گذشته دیده می‌شد. در حال حاضر با توجه به اینکه در سه سال گذشته دنیای عرب با موج بیداری اسلامی مواجه شده است این رفتار غیردموکراتیک راهی برای توجیه انتقال قدرت در یک نظام امیرنشین است.
این کارشناس سیاسی افزود: در شرایط کنونی موج دموکراسی‌خواهی در کشورهای عربی موجی واقعی است و بسیاری از کشورهایی که نگاه اصلاحی به این موضوع دموکراتیک نداشتند گرفتار انقلاب شدند و در حیطه بین‌المللی ضعف مشروعیت آنها به چشم می‌آید.
وی تصریح کرد: سیاست‌های مداخله‌گرایانه امیر قطر در تحولات منطقه‌ای بخصوص شرایط کنونی سوریه و نگرانی‌هایی که از رفتار امیر قطر در دنیای اسلام وجود دارد؛ یکی دیگر از علل این حرکت بود و البته این انتقال قدرت تثبیت مشروعیت نظام سیاسی این کشور نیست.
پسرکو ندارد نشان از پدر

احمدرضا دستغیب درباره این انتقال قدرت گفت: در این سیستم منطقه و در واقع کشورهای پادشاهی بحث جانشینی سریعا اختلافات را پیش می‌آورد و علت‌اش نیز این است که اینها نظام مردمی نیستند و متفاوت از کشورهایی هستند که دموکراتیک و مردمی هستند و بنابراین اختلافات جدی یک‌دفعه صورت می‌گیرد.
دستغیب‌ تصریح کرد: برای جلوگیری از این اختلافات تمهیداتی را امرا در منطقه دارند که یکی از آنها این است که نزدیک‌ترین و شبیه‌ترین فرد را از لحاظ خط مشی سیاسی بعد از خود مشخص می‌کنند و به آنها مسئولیت می‌دهند.
وی تاکید کرد: در واقع انتخاب ولیعهد جوان قطر حکایت از اطمینان و اعتماد و جلوگیری از اختلاف درون‌خاندانی قطر را برای جانشینی دارد.

بازیگران جدید امریکا در عرصه سیاست

محمدکرمی راد گفت: پس از بیداری کشورهای اسلامی امریکا و دیگر قدرتهای غربی به وحشت افتاده برای جلوگیری از توسعه این بیداری در کشورهایی که آبستن حوادث بودند نقشه دخالت آشکار در امور داخلی سوریه را دنبال کردند و 29 کشور به حمایت از تروریست های داخل سوریه نیروهای خود را وارد این کشور کرده اند.
این کارشناس سیاست خارجی گفت: امروز قطر را در شرایطی می بینیم که هر آن ممکن است مردم در آن قیام کنند همچنین قطر به عنوان یکی از بازیگردانانی که در حذف عربستان و دیگر کشورهای حوزه سیاست های عربی را دنبال می کند وارد عرصه رقابت شده است تمام این مسایل باعث شد تا امریکا نقشه انتقال قدرت قطر را عملی کند.
وی افزود: امریکا روی فرزند امیر قطر سرمایه گذاری خاصی کرده است که با انرژی جدید برای حاشیه امن امریکا در آینده منطقه و همچنین حرکت در راستای سیاست های امریکایی و آنچه در سیاست آینده امریکا است کمک کند.
وی تصریح کرد: در هر صورت انتقال قدرت از پدر به فرزند رویکرد غیر دموکراتیکی است که از طریق آمریکا اعمال شده است و در واقع نقض آشکار دموکراسی و حقوق بشر است. این موضوع باعث می شود که مردم نتوانند تصمیم بگیرند و کسی را برای اداره امور مملکت خود انتخاب کنند که نقض آشکار شعارهای امریکایی حقوق بشر است.
وی افزود: در آینده این احتمال وجود دارد که شورای همکاری خلیج فارس با امرای جوانی روبرو شود که خواسته های آمریکا و صهیونیست ها ادامه می دهند و در واقع برای این کار آموزش دیده اند به هر صورت این روابط پیچیدگی خود را دارد که هدف اصلی اش جلوگیری از بیداری اسلامی در کشورهای حوزه خلیج فارس است.

پایان پیام/

 

کد خبر 267551

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha