باید شهرهایمان را به لحاظ فرهنگی و اجتماعی مدیریت کنیم

خبرگزاری شبستان:معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: ما در کشور بیش از 62 درصد جمعیت جوان را در شهرهایی گردهم آورده ایم که به لحاظ فرهنگی و اجتماعی نتوانسته ایم این شهرها را مدیریت کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، فرید براتی، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور امروز (6 تیر) در همایش "پیشگیری و نجات (نقش مبلغان دینی در پیشگیری و ترک اعتیاد)" تصریح کرد: پنجم تیر ماه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر و افیونی است که امسال این روز با شعار "شادمانی زندگی با سلامتی و نه بامواد مخدر" برگزار شد.


سه هزار شهید در راه مبارزه با مواد مخدر
وی در ادامه با اشاره به گوشه هایی از مسائلی که مواد مخدر در ایران به وجود آورده، ادامه داد: تا کنون کشور ما سه هزار شهید و 12 هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر داشته که البته همچنان ادامه دارد.


وی با اشاره به وضعیت اعتیاد در کشور افزود: با توجه به موقعیت فعلی کشورمان و آینده ای که در ضمن ثابت بودن این وضعیت ترسیم شده، ضرورت دارد که روحانیون در بحث پیشگیری و درمان اعتیاد وارد شوند.


اعتیاد سومین دغدغه مردم ایران// سالیانه 17 هزار میلیارد تومان برای اعتیاد در کشور هزینه می شود
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: متاسفانه ما امروز وضعیت خوبی نداریم، اعتیاد چالش برگ مردم ماست و پس از گرانی، تورم و بیکاری سومین دغدغه ملت است.


وی با اشاره به دیگر ابعاد این موضوع خاطرنشان کرد: سالانه بیش از 17 هزار میلیارد تومان برای مقابله با اعتیاد، درمان، پیشگیری، مقابله مرزی و دیگر اقدامات از منابع کشورمان هزینه می کنیم و با این وجود همچنان درگیر آن هستیم.


براتی از اعتیاد با عنوان ام الآسیب نام برد و گفت: اعتیاد ارزش های بنیادین ما را مورد مخاطره قرار داده است و در ایجاد مشکلاتی همچون طلاق، همسرآزاری، فرار از خانه، خودکشی و دیگر آسیب های نوپدید هچنان یکه تازترین عامل است.


نیروی جوانی که کشور در سایه شوم اعتیاد از دست می دهد// مصرف 42 درصد مواد افیونی تولیدی در ایران
وی افزود: اعتیاد شرایط ژئوپولتیکی خاصی هم بری کشور به وجود آورده چرا که بیشترین جمعیت درگیر با آن از بین جوانان هستند و این مسئله مشکلات استراتژیک و ژئواستراتژیک برای کشور ایجاد می کند.


وی با اشاره به یکی از تحقیقات صورت گرفته در مناطق تهران گفت: این تحقیق در خصوص میزان مصرف شیشه (و نه اعتیاد به آن) است و در نتیجه آن مشخص شد که 8/71 درصد جوانان 18 تا 25 سال این شهر از این ماده استفاده می کنند، حال چه تفننی و چه در قالب اعتیاد.


معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد:اعتیاد سومین بار بیماری را برای کشور ایجاد کرده و طبق آماری که سازمان ملل متحد در سال 2010 ارائه کرد، 42 درصد از مواد افیونی تولیدی دنیا در جمهوری اسلامی ایران مصرف می شود.


وی با اشاره به علت های چنین اتفاقی خاطرنشان کرد: البته نباید فراموش کنیم که ایران همسایه ابر تولید کننده مواد مخدر (افغانستان) در دنیاست که این مسئله در پی حضور بیگانگان در این کشور و عدم عمل به تعهدات بیش از گذشته رونق یافته است.
 

باید شهرهایمان را به لحاظ فرهنگی و اجتماعی مدیریت کنیم
براتی با اشاره به دیگر عوامل موثر در این خصوص افزود: ما در کشور بیش از 62 درصد جمعیت جوان را در شهرهایی گردهم آورده ایم که به لحاظ فرهنگی و اجتماعی نتوانسته ایم این شهرها را مدیریت کنیم.


وی ادامه داد: و به همین علت جوان در این شهرهای آشفته دائم در جریان تغییر هویت قرار دارد که از لحاظ علم روانشناسی این تغییرات به جوان تحمیل می شود.


با حفظ وضعیت فعلی ایران در آینده با اوج مشکلات در خصوص مواد مخدر روبرو خواهد شد// مصرف الکل در کشور رو به افزایش است
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: در پژوهش های صورت گرفته در خصوص آینده کشور با توجه به وضعیت فعلی و اوضاع اقتصادی، شرایط اجتماعی و فرهنگی سال های آینده ایران به نقطه پیک یا اوج در مشکل اعتیاد خواهد رسید.


وی در ادامه با تاکید بر لزوم به روند افزایش مصرف الکل در کنار انواع مخدرها در کشور ادامه داد: یکی از عوامل پیشگیری کننده در این خصوص لزوم توجه والدین به اصل فرزند پروری است، بسیاری از خانواده ها علی رغم داشتن حرمت شرعی امروز نسبت به مصرف مشروبات الکلی توسط فرزندانشان حساسیت لازم را به خرج نمی دهند.


75 درصد معتادان کشور متاهلند
براتی در پایان تصریح کرد: بیش از 75 درصد از مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور معتادان متاهل هستند که این مسئله هم به نوبه خود در کشور و محیط خانواده آسیب های جدی ایجاد می کند.


پایان پیام/
 

کد خبر 267808

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha