به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، حجت الله نصرتی، رئیس فرهنگسرای ابن سینا با اشاره به این خبر گفت: "در حاشیه همایش بزرگداشت دکتر رضا داوری برنامه های متنوعی تدارک دیده شده است که از جمله می توان به برگزاری نمایشگاه عکس و نمایشگاه آثار منتشر شده استاد اشاره کرد."
معاون منطقه 2 سازمان فرهنگی و هنری شهرداری افزود: " نمایشگاه عکس های تاریخ تمدن جهان با عنوان " هلیوپولیس" با شرح عکس ها و گلچین نظرات استاد داوری درباره تاریخ، فرهنگ و تمدن دائر خواهد شد که با حضور استادان، چهره ها و چند تن از سفرای کشورهای خارجی افتتاح می شود."
نصرتی افزود: " این نمایشگاه نگاه تازه ای به تاریخی ترین منطقه جهان یعنی بعلبک و بیبلوس دارد که برای اولین بار توسط عکاس ایرانی خانم "معصومه جوادی نسب"تهیه شده و در نگارخانه ابن سینا به نمایش گذاشته می شود. از جهت اهمیت یکی از مهمترین وقایع اتفاق افتاده در این منطقه عبور کاروان کربلا از این سرزمین بوده است. همچنین لایه لایه تمدن بشری توسط اقوام مختلف در این منطقه رقم خورده است."
رئیس فرهنگسرای ابن سینا گفت: " این فرهنگسرا با مشارکت فرهنگستان علوم و موزه هنرهای معاصر جهان اسلام و موسسه کتاب شهر، مجموعه این عکس ها تحت عنوان "کتاب هلیوپولیس" به دو زبان منتشر کرده است تا این منطقه تاریخی جهان به عنوان پایگاه مهم تاریخی تعامل و گفت وگوی اسلام و مسیحیت به جهان شناسانده شود. گفتنی است این منطقه از جمله پایگاه های مهم شیعه و مرکز فعالیت های چهره های برجسته ای همچون امام موسی صدر بوده است.
این کتاب با مقدمه دکتر رضا داوری و چهره های برجسته خارجی و داخلی تهیه و منتشر شده که در روز بزرگداشت دکتر داوری رونمایی خواد شد.
دکتر رضا داوری، فیلسوف و رئیس فرهنگستان علوم درباره این نمایشگاه می گوید: " این نمایشگاه را کاری بسیار مغتنم می دانم. کاری که نشان دهنده هنر، تاریخ و تمدن است. ما در زمانی به سر می بریم که راه های ارتباطی تیره شده اند، این حرکت ها ارتباط توام با مهر و هم زبانی را نشان می دهد. عکس های این نمایشگاه نشان دهنده این است که تفاهم شرط لازم تاریخ است و امیدوارم که هنرمندان کار عکاسی از تاریخ و فرهنگ را ادامه دهند. "
دکتر می اربل، استاد شرق شناسی دانشگاه آلمان می گوید: " مجموعه عکس های بسیار زیبایی که اینجا ارائه شده، باعث شگفتی من شد. پیامی که عکس های شهر بعلبک برای ما بیان می کند، وجود فرهنگ ها و ادیان مختلف در این سرزمین است. لبنانی که در این عکس ها می بینیم، یک لبنان حقیقی است.
دکتر علی الحبحاب، کاردار سفارت لبنان در ایران می گوید: " نمایشگاه آثار خانم جوادی نسب از دو شهر تاریخی لبنان، بیان گر حضور و گفت وگوی بین ادیان و فرهنگ های مختلف در این شهر ها و به خصوص شهر بعلبک است. شهری که مسیر عبور کاروان کربلا بوده است، مسیر پیروزی خون بر شمشیر. "
مهندس مهدی فیروزان، مدیر عامل شهر کتاب افزود: " نمایشگاه عکس های شهر هلیوپولیس(بعلبک) لبنان عرضه کننده مفاهیم تمدنی، انسانی و اسلامی است. عکس های دیدنی و حرفه ای که روایت لایه لایه تمدن بشریت در این سرزمین است. این اولین بار است که یک هنرمند ایرانی نگاه متفاوتی از لبنان را برای ایرانیان روایت می کند."
دکتر احسان شریعتی، جامعه شناس و پسر دکتر علی شریعتی می گوید: " این عکس ها را که یادآور آغازه های تمدن و فرهنگ است و لبنان عزیز مهد همزیستی و گفت و گوی فرهنگ ها و ادیان و بعلبک بزرگ گهواره این همه را، فرصتی مغتنم برای بزرگداشت همه این ارزش ها می دانم."
بر اساس این گزارش، قرار است در این مراسم جایزه ویژه از سوی نهادهای فلسفی و علمی به دکتر داوری اهداء شود. به همین مناسبت جمعی از نخبگان علمی، فلسفی و فرهنگی در محلفی گردهم می آیند تا بار دیگر از شخصیت علمی و فلسفی ایشان به عنوان یکی از تاثیرگذارترین فیلسوفان معاصر ایران تجلیل کنند.
جشن هشتاد سالگی فیلسوف فرهنگ روز یکشنبه (16 تیر) از ساعت 17 تا 21 به همت کتابخانه مجلس شورای اسلامی و با همکاری کمیسیون ملی یونسکو، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران (منطقه 2)، دانشگاه تهران، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه، موسسه کتابشهر ایران، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (نمایندگی تهران) در تالار اجتماعات فرهنگسرای ابن سینا برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما