به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد الایفی، کارشناس علوم سیاسی و رسانه های عربی در مصاحبه با روزنامه فرانسه زبان لو موند در پاسخ به این سوال که چرا گاهی شبکه الجزیره یک شبکه اسلامی به شمار می آید، اظهارکرد: امیر حامد ابن خلیفه در زمان تولد شبکه الجزیره این شبکه را یک شبکه اسلامی عربی معرفی کرد که حامی آزادی خواهان است.حضور یوسف القرداوی،عالم بزرگ سنی و اسلام شناس در این شبکه مردم مخاطب را گمراه کرد که این شبکه بر پایه اسلام بنا نهاده شده است در حالیکه این شبکه به هیچ عنوان در مجموعه رسانه های اسلامی قرار نمی گیرد.
از سوی دیگر الجزیره خود را همزمان هم طرفدار دولت ها و هم طرفدار مخالفان مردمی دولتها معرفی می کند و مخالفان دولت های عربی از بیست سال گذشته تا کنون فقط جنبش های اسلامی هستند از همین رو این باور غلط اسلام گرایی الجزیره شیوع پیدا کرد و تقویت شد.
دلیل دیگر به ملیت مدیران این شبکه برمی گرددملیت اردنی-فلسطینی مدیر الجزیره و تعلق او به کشوری که نه سوسیالیست و نه ناسیونالیست بلکه اسلامی است این تصور را به ذهن القاء می کند که تمام فعالیت های الجزیره اسلامی است.
در واقع حضور برخی رابطان اسلام گرای افراطی القاعده نیز در میان کارمندان الجزیره به چشم می خورد و شاید دلیل دیگر حضور زنان محجبه در این شبکه باشد.
به گفته محمد الایفی در زمان انقلاب های عربی شبکه الجزیره به خواست سکانداران غربی اش رنگ مردمی گرفت و وظیفه بسیج کردن مردم ضد دولتی را به دوش کشید اما اندکی تامل ثابت می کند در این زمان هیچ رسانه مردمی غیر وابسته به ابرقدرت های غربی نمی تواند این گونه جولان دهد.
بنابر این گزارش، محمد الایفی ادامه داد: در واقع شبکه الجزیره آلت دست دولت های دیکتاتوری است بی آنکه خود را در آن معرفی کنند و آن را فضایی کاملا دموکراسی خواه می نمایانند.
محمد الایفی خاطر نشان کرد که تناقض کار الجزیره بالاخره روزی دست این شبکه را رو خواهد کرد، همچنان که این شبکه در قطر بسیار متناقض و با چهره ای دو گانه عمل می کند.
دولت قطر از بزرگترین منابع تغقویت مالی الجزیره محسوب می شود و این شبکه را میدان سیاسی ای ساخته است که در آن هر مداخله کننده غربی بتواند اظهار نظر و برنامه های آن را به سلیقه خود طراحی کند.
پایان پیام/
نظر شما