او نه تنها فیلسوف فرهنگ بلکه فیلسوف گفتگو است

خبرگزاری شبستان: علاوه بر فیلسوف فرهنگ باید به داوری فیلسوف گفتگو نیز گفت که در میان فلاسفه این شخصیت منحصر بفرد است البته نه برای انجام گفتگوهای مختلف بلکه برای تعدد گفتگو با طیف های مختلف.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان آیین نکوداشت رضا داوری اردکانی با عنوان "پرسشگر دردمند روزگار ما" 16 تیرماه در فرهنگسرای ابن سینا برگزار شد.
احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران در این آیین گفت: در دوران دانشجویی درپی انتشار نشریه ای بودیم که در آن زمان داوری استاد دانشگاه و نسبتا جوان بود، وی بسیار فروتن بود که حتی برای ورود به دانشگاه از درب ویژه اساتید وارد نمی شد و از در میانی به فضای دانشگاه آمد و شد می کرد.
وی ادامه داد: او جزء فلاسفه ای است که نه تنها حافظ و سعدی و شعرا و حکمای قدیم را به خوبی می شناسد، بلکه درباره قیصر امین چور، فروغ فرخزاد و اخوان ثالث نیز تعابیری دارد که نظرات وی درباره اخوان به آراء شفیعی کدکنی نزدیک است.
مسجدجامعی با بیان اینکه داوری علاوه بر فلسفه به ادبیات جدید و رمان و داستان نیز اشراف داشت و با آن مانوس بود، عنوان کرد: ما دانشجویان در آن زمان برای دریافت مقاله ای ویژه نشریه خود به استاد مراجعه کریدم و او برای نشریه فلق که نشریه ای دانشجویی بود در سال 55 مقاله ای نوشت؛ در آن زمان که به نشریات دانشجویی توجه چندانی نمی شد استاد ما را پذیرفت و راهنمایی کرد و مقاله ویژه ای را به ما داد که پس از بررسی آن با یادآوری نکاتی به استاد، پاورقی بر مقاله نوشت و در اختیار ما قرار داد.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: داوری از اساتیدی بود که حساب خود را از مسائل فرهنگی جامعه جدا نمی کردف وی اهل عافیت طلبی و به دور از مسالئل روز نبود، یکی از وجوهات جذابیت وی فیلسوف زمانه بودن، بود که وارد مباحث روز می شد و نظر می داد.
وی ابراز کرد: در یکی از جلساتی با استاد داشتیم و پیرامون خط مشی مجله صحبت می کردیم وی می گفت شما نماینده داشنجویان هستید و باید در این نشریه سهم همه گروه های دانشجویی را رعایت کنید؛ بهتر است این نشریه بجای اینکه حول یک موضوع بچرخد و نظرات مختلف درباره آن موضوع از شخصیت های گوناگون بیان کند، دیدگاه ها مختلف با موضوعات متنوع را بیان کرده تا دانشجویان آگاه شوند.
مسجدجامعی افزود: بخش دوم فعالیت مشترک ما با استاد داوری حول محور فرهنگی دیگری بود و آن زمان که نشریه "نام فرهنگ" بر عهده وی بود، این نشریه ماندگار توانست به خوبی عمل کرده و در میان مطبوعات دیگر ماندگار شود.
به گفته وی داوری از سال 1339 در کار نگارش مقالات مختلف حتی با نگرش سیاسی بود و این نشریه ظرفیت و وضعیت جدیدی از فضای ذهنی او را آشکار کرد که آن پرداختن گسترده به گفتگو است.
وی تصریح کرد: در این نشریه شاهد بودیم داوری در 70 میزگرد شرکت کرده و نظر می داد و از پریشان گویی با همان ادب همیشگی خود پرهیز می کرد و مباحث را در کنترل داشت.
مسجدجامعی تاکید کرد: فرهنگ اسلامی و ملی، فرهنگ و آموزش، فرهنگ و تکنولوژی ، فرهنگ و تمدن روابط بین المللی سیسات جهان کنونی، کارآمدی، آزادی، اخلاق، فلسفه و فرهنگ، قانون و فرهنگ، گفتگوی تمدن ها، نظارت بر کتاب و ملاحظات فرهنگی از جمله مواردی بود که استاد در نشریه به آن پرداخت و وی در 67 مصاحبه و گفتگو شرکت داشت.
عضو شورای شهر تهران گفت: علاوه بر فیلسوف فرهنگ باید به داوری فیلسوف گفتگو نیز گفت که در میان فلاسفه این شخصیت منحصر بفرد است البته نه برای انجام گفتگوهای مختلف بلکه برای تعدد گفتگو با طیف های مختلف. استاد با زمانه خویش آمیخته است و راجع به آن بحث وبررسی و گفتگو دارد.
وی تصریح کرد: اینگونه نیست که داوری در حوزه سیاست و قدرت، ایدئولوژیک پردازی کند بلکه نحوه تلقی و تفکری دارد و در زمان مناسب از قدرت و سیاست برای حفظ اصول خود فاصله می گیرد. وی خردورزی بین خود و قدرتی که می خواهد جامعه فرهنگی و هنری را به نوعی تهدید کرده و مطالبی را بیان کند که سزاوار جامعه نیست ورود یافته و دفاع می کند.
پایان پیام/

 

کد خبر 270705

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha