توصیه های حجت الاسلام قرائتی به ائمه جماعت در آستانه ماه مبارک رمضان

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام و المسلین قرائتی در آستانه ماه مبارک رمضان در مورد تفسیر قرآن، سخنرانی ها در این ایام و در مورد مسجد توصیه هایی به ائمه جماعات کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلین محسن قرائتی در آستانه ماه مبارک رمضان، روز گذشته در جمع امامان جماعت مساجد استان تهران مطالبی را بیان کردند و توصیه هایی به آنها در مورد بیان تفسیر قرآن، مطالبی در مورد جایگاه مسجد و سخنرانی ها داشتند.

از آنجا که دلسوزی های این معلم قرآن درباره مهجوریت کلام الله برای تمام ائمه جماعات و واعظان در آستانه ماه مبارک رمضان مفید است؛ به قسمت هایی از توصیه های مشفقانه وی اشاره می کنیم.
· توصیه هایی درباره بیان تفسیر قرآن:
· تفسیر را به صورت مختصر و ساده برای مردم بیان کنید؛ به گونه ای که همه مردم مطالب شما را متوجه شوند.


· آیاتی را برای مردم تفسیر کنید که مورد نیاز باشد. مثلا نیازی نیست که برای جوانانی که هنوز ازدواج نکرده اند آیات طلاق را بیان کنید و یا برای زنان آیات جهاد را تفسیر کنید.


· یکی از دلایل مهجوریت قرآن این است که آن را به روز تفسیر نمی کنیم. تفسیر قرآن را به روز بگویید و اگر اصول را از قرآن استنباط نکنیم؛ در واقع فقط تاریخ را بیان کرده ایم. مثلا از سوره ایلاف باید اینگونه برداشت کنیم که حوزه های علمیه نباید در تابستان تعطیل شود و اگر درس خواندن در تابستان مشکل است؛ طلاب به شهرهای خنک کوچ کنند.

· مطالبی درباره مسجد:
· نمازها را در سه نوبت در مسجد برپا کنید.


· اگر نمازگزار در میان نماز حق دارد که نیت فرادی کرده و از جماعت خارج شود؛ پس ائمه جماعات نیز نباید میان دو نماز گروکشی کرده و وقت مردم را بگیرند.


· هیچیک از مراجع تقلید اجازه نمی دهند که از بلندگوهای مسجد، قرآن و دعا پخش شود و فقط حق دارند که اذان را پخش کنند؛ چون برخی از مردم مورد آزار و اذیت قرار می گیرند.
· ائمه جماعت و روحانیون یک سایت خنده اسلامی ایجاد کنند.


· در بعضی مساجد گفته می شود که ما کاری با سیاست نداریم حتی شعار "مرگ بر آمریکا" سر نمی دهند و من در یکی از همین مساجد اعلام کردم که شما ٥٠ درصد مسلمان هستید. چون پایه مسلمانی هر کسی چهار ویژگی است که در این آیه از قرآن آمده که "اشداء علی الکفار رحماء بینهم رکعا سجدا" و شما نیمی از آن را دارید؛ یعنی رکوع و سجود می کنید و نماز می خوانید ولی در مقابل دشمنان محکم نیستید. چرا آمریکا هشت سال شما را بمباران کرد ولی شما حاضر نیستید یک شعار علیه او بدهید؟


· نکاتی پیرامون سخنرانی ها:
· ضمن این که در سخنرانی های خود بیش از هر چیز آیات الهی را برای مردم بیان می کنید؛ یک دوره تفسیر قرآن و نهج البلاغه را مطالعه کنید.


· هر موضوعی را که در سخنرانی ها و منبرهای خود مطرح می کنید؛ باید دارای چند ویژگی باشد: یکی این که واجب یا مستحب باشد و همچنین مشکلی از جامعه یا فرد را حل کند.
· امام جماعت باید حرف جدید بزند. به عبارت دیگر باید به روز حرف بزند.


· مطالبی را بیان کنید که مورد نیاز مردم باشد. مثلا در احکام هیچگاه کسی بین رکعت دوم و پنجم شک نمی کند. پس فقط احکامی را برای مردم بگویید که به آن نیاز دارند.
· سخنرانی ها کوتاه و مختصر باشد و خطبه های ابتدای سخنرانی را مختصر کنید.


· مسائل شرعی و احکام را به صورت ساده بیان کنید تا همه مردم بفهمند. البته نظرات مراجع تقلید و مسائل اختلافی را بدانید ولی نیازی به طرح این مطالب برای مردم وجود ندارد.
· در سخنرانی ها به یک شبهه پاسخ داده و راهی جدید عرضه کنیم.


· به منبر اکتفا نکنید؛ گفت و گوی چهره به چهره و خصوصی را فراموش نکنید. امام خمینی(ره) ٢ بار با من به صورت خصوصی صحبت کرد ولی هیچوقت آن دو جلسه را فراموش نمی کنم؛ با این که امام صدها جلسه سخنرانی داشت.


· در صحبت های خود از مثال استفاده کنید. چون بسیاری از مطالب با بیان مثال بهتر فهمیده می شود.
 


پایان پیام/

کد خبر 270923

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha