چرا ولایتی کنار نرفت؟/اصولگرایان از اول انقلاب تاکنون سرکار نبودند

خبرگزاری شبستان: عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی که در زمان انتخابات حامی ولایتی بود از ناگفته های کنار نرفتن این کاندیدای اصولگرا به نفع قالیباف گفت.

حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی که در انتخابات از ولایتی به عنوان کاندیدای اصولگرا حمایت کردند با حضور در خبرگزاری شبستان، در پاسخ به این سوال که چرا اصولگرایان در انتخابات شکست خوردند، گفت: یک نکته را باید دراین زمینه در نظر بگیریم که درست است که دولت آقای احمدی نژاد دولت منصوب به اصولگرایان بود اما نه از اصولگرایان شاخص کشور استفاده کرد در دولتش نه این که خودش حاضر شد بگوید من دولت اصولگرا هستم بنابراین جایگاه و موقعیت اصولگرایان در این دولت هیچ تغییری نسبت به دولت قبلی نکرد. شاید در بعضی از موارد چوب عملکردهای دولت را می خوردند بدون این که بتوانند بگویند ما نفوذی برروی دولت نداریم و بگوییم حتما نقد و نظر مارا این دولت اجرا می کند.
وی در واکنش به این سوال که درواقع 84 هم سال پیروزی اصولگرایان نبود، عنوان کرد: پیروزی اصولگرایان نبود و پیروزی فردی بود که به خاطر سوابقش اصولگرا تلقی می شد اما هیچ وابستگی و تعهد به اصولگرایان نداشت. ما تقریبا نه در دولت حالا نه در بدنه دولت پیشنهاد اصولگرایان پذیرفته نشده است. بنابراین ما در این دولت هم واقعا سرکار به یک معنا بودیم و به یک معنا اصلا سرکار نبودیم.
ترقی در مورد تحلیل جنس رای مردم در این انتخابات اظهار داشت: جنس کار مردم در انتخابات یک جنس است. مردم در دوره آقای هاشمی می بینند که آزادی سیاسی نبوده، فشار تورم زیاد بوده و به سمت کسی می روند که از آن طیف نباشد و نقطه مقابل آن تلقی شود و احساس کنند که آزادی های سیاسی به آنها می دهد. بنابراین عملکرد دولت هاشمی زیرساخت سرکار آمدن دولت خاتمی است. عملکرد خاتمی در حوزه سیاست و اقتصاد که هردو برای مردم مشکل درست کرد منجر می شود که مردم به سمت فردی بروند که بتواند هردوی این مسائل را حل کند اما شعار آرمان های انقلاب را بدهد. عملکرد آقای احمدی نژاد موجب شد که مردم نه این را بپذیرند نه آن را و یک فرد وسط را برگزینند.
وی ادامه داد: شما می بینید که نه طیف راست سنتی آقای هاشمی نه طیف چپ اصلاح طلبان را مردم نپذیرفتند و در این مرحله یک حد وسط و میانه را پذیرفتند. از نگاه مردم مشخص است که هم اصولگرایان شکست خوردند هم اصلاح طلبان . اصولگرایان خیلی تلاش کردند یک فرد معتدل را معرفی کنند. آقای ولایتی یک شخص معتدل است آقای حداد یک شخص معتدل محسوب می شود اما نتوانستند اصولگرایان این افراد را به عنوان چهره های معتدل جا بیاندازند زیرا در بسیاری از عملکردهای آقای احمدی نژاد مردم این افراد را سهیم می دانستند. از طرفی خودشان هم آنقدرانتقاد کردند به آقای احمدی نژاد که چیزی در سبد اصولگرایی نگذاشتند.
ترقی افزود: سبد اصولگرایی را شما اگر دراین 8 سال ببینید هیچی نمانده است و همه را تخریب کردند. اصولگرایان به خاطر مشایی تقریبا همه محسنات و همه خوبی های دولت را از بین بردند. در حالیکه اگر مشایی به فکر احمدی نژاد از اول استعفا می داد و کنار می رفت این دولت بهترین دولت در تاریخ می ماند و ظلم بزرگی مشایی به این دولت کرد که خوبی هایش را از بین برد.
این فعال سیاسی تصریح کرد: از اول انقلاب تا الان اصولگرایان هیچ دولتی نداشته اند. درزمان ریاست جمهوری آیت الله خامنه ای رئیس جمهور کاره ای نبود. دولت در دست آقای موسوی بود و در تعیین کابینه مجلس و دولت زد و بند می کردند و ریاست جمهوری تشریفاتی به حساب می آمد.
عضو شورای مرکزی موتلفه در پاسخ به این سوال که حزب موتلفه چرا از ولایتی نخواست به ائتلاف عمل کرده و به نفع قالیباف کنار برود، اظهار داشت: نظرسنجی هایی که ما داشتیم دقیقا نشان می داد که وضعیت نامزدها چگونه است. از نظرما تقریبا جمع همه اصولگراها نمی توانستند به 50 درصد برسند که حتی به دور دوم کشیده شود و احتمال به دور دوم کشیده شدن خیلی کم بود. تقریب تا آخرین روزها هم تلاش شد که این وحدت آرا صورت بگیرد. با خود نامزدها هم مذاکراتی به صورت های مختلفی شد. فرآیند ما این بود که از 5 نفر جبهه خط امام و رهبری به یک یا صفر نفر برسیم که این یک نفر هم با آن سه نفر ائتلاف کنند و این چهار نفر به نفع یک نفر بروند کنار. فرآیند اصولگرایان این بود که در طول مدت تبلیغات این روش سیر شود تا به کسی برسیم که از پایگاه مردمی برخوردار است.

وی ادامه داد: یک دیدگاه هم این بود که ما این روند را تا پایان مناظرات دنبال کنیم یعنی در مناظرات بتوانیم حرف ها و دیدگاه های همه را مطرح کنیم. تفاوت مش ها و ایده ها را مطرح کنیم و به فضای رقابت انتخاباتی کمک کنیم تا رقابت داغتر شود و نگرانی که به دلیل مشارکت داشتیم را از طریق مناظرات و درون گفتمانی رفع کنیم. تصورمان هم این نبود که اصلا اصلاح طلب ها می توانند به این حد رشد کند و روحانیت هم بتواند تا این حد رشد کند.
ترقی افزود: این ها که این فرآیند را طی کردند ما تا رسیدن به سه نفر پیش رفتیم و آقای ابوترابی هم که می خواست با این سه نفر ائتلاف کند کنار رفت. این سه نفر هم قرار شد که بررسی کنند ببینند کدام یک باید کنار بروند. در میان این ها آقای حداد هم به این نتیجه رسید که کنار برود چون در نظر سنجی ها بالا نمی آمد و متوقف بود اما خب در مناظره ها حرف هایش را زد و از ارزش ها دفاع کرد و رسالتش را انجام داد.
ترقی اذعان کرد: در ادامه ائتلاف بین ولایتی و قالیباف باقی ماند در محاسباتی که صورت گرفته بود که قالیباف بعد از آمدن روحانی از 37 درصد به 27 درصد افت کرد و بعد از اتحاد عارف و روحانی یک ریزش دیگر در آرای قالیباف رخ داد و آرای وی به 18 درصدکاهش یافت. یعنی بین آقای ولایتی که 10 درصد بود و آقای قالیباف که 18 درصد بود ائتلاف می توانست 28 درصد آرا را کسب کند و کنار رفتن آقای ولایتی اصلا هیچ تاثیری در شکست اصولگرایان نداشت.
وی با تاکید براین نکته که با کنار رفتن آقای ولایتی دوتا نگرانی بود، تشریح کرد: یکی این که قطعا اگر ولایتی کنار می رفت تعداد زیادی از آرایش به سمت روحانی می رفت نه قالیباف. نکته دیگر این که دسته دیگری که تنها به آقای ولایتی اعتماد داشتند اگر ایشان از انتخابات کنار می رفتند دیگر پای صندوق نمی آمدند. این نگرانی هم زیاد بود که موجب کاهش مشارکت شود. بنابراین تقریبا هیچ راهی وجود نداشت که فکر کنیم اگر جور دیگری عمل می شد می توانست کمک کند به اصولگرایان.
 پایان پیام/

کد خبر 271100

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha