دانش نامه موضوعی مقالات قرآن کریم معرفی شد

رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن، گفت: دانش نامه موضوعی مقالات قرآن کریم شامل هفت هزار مقاله و هشت جلد دائرة المعارف قرآنی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محمد صادق یوسفی مقدم رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن، امروز (23 اسفند) در گفتگو با خبرنگاران، تصریح کرد: دانش نامه موضوعی قرآن کریم توسط مرکز فرهنگ و قرآن، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه می شود.


وی افزود: با توجه به ذخایر عظیم مقالات قرآنی موجود در سایت این مرکز از سه ماه قبل این تصمیم گرفته شد تا در جهت رفع برخی موانع از جمله در دسترس قرار داشتن اینترنت نرم افزاری در این خصوص ساخته شود.


رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن، ادامه داد: تمام این ظرفیت ها به صورت یک نرم افزار تحت عنوان "دانش نامه موضوعی مقالات قرآن کریم" گردآوری شده و در آینده نزدیک با قیمتی مناسب در اختیار کاربران قرار می گیرد.


وی با اشاره به مطالب موجود در این نرم افزار، گفت: تمام مقالات موجود در هشت جلد تدوین شده دائرة المعارف قرآنی به صورت موضوعی و همچنین هفت هزار مقاله موجود در سایت این مرکز به آدرس  maarefquran.net در این نرم افزار موجود است.


حجت الاسلام یوسفی مقدم، با تاکید بر مراحل تهیه دائرة المعارف قرآنی، افزود: این دائرة المعارف شامل بر 30 جلد است که تا کنون 9 جلد آن کامل شده و مجلدهای 10 و 11 آن نیز تا پایان امسال به مرکز قرآن و معارف پژوهشگاه ارائه می شود و امیدواریم تا شش سال آینده کار گردآوری و تدوین همه 30 جلد آن به اتمام برسد.


وی خاطرنشان کرد: البته جلدهای بعدی این دائرة المعارف در نسخه های جدید نرم افزار دانش نامه موضوعی مقالات قرآن کریم، ارائه می شود.


حجت الاسلام یوسفی مقدم، با اشاره به برخی ویژگی های این نرم افزار، گفت: امکان جستجوی عنوان، متن، نویسندگان و تدوینگران مقاله از جمله قابلیت های آن است و کاربر می تواند با وارد کردن نام پژوهشگر و یا عنوان مقالات مطالب مورد نظر خود را جستجو کند.


رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن، تصریح کرد: مقالات در نرم افزار به دو صورت موضوعی رایج علوم و معارف قرآنی تقسیم بندی شده و در عین این تقسیم بندی مباحث کلی در هر بخش نیز آورده شده است.


وی افزود: بحث های جهان شناسی، خداشناسی، پیامبر شناسی، معارف شناسی، اخلاق و تربیت، عرفان و همچنین مباحث مربوط به حوزه علوم اسلامی از جمله موارد گنجانده شده در بخش معارف قرآنی این نرم افزار است.


حجت الاسلام یوسفی مقدم، در خصوص نحوه گزینش و ارائه مقالات در این نرم افزار، خاطرنشان کرد: این مقالات توسط یک گروه مشخص بازنگری شده و آنهایی که تکراری و یا از نظر علمی ثابت شده نباشند از این چرخه حذف می شوند.

 

وی در پایان، گفت: کار گردآموزی مقالات این نرم افزار از سال 86 در سایت مرکز آغاز شده و امیدواریم در آینده نزدیک نسخه کامل نرم افزار موضوعی مقالات قرآن کریم به کاربران ارائه شود.


پایان پیام/


 

کد خبر 27132

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha