حجت الاسلام عبدالله حسنی مشاور استاندار در امور روحانیت عصر گذشته(18تیر) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان اردبیل از ماه رمضان به «بهار قرآن» تعبیر کرد و اظهار داشت: بهترین سود در این ماه استفاده از محضر قرآن است؛ هرکسی به اقتضای شرایط خود از این خان بهره ببرد؛ آنهایی که عالم ترند به تفسیر قرآن و آنهایی که در حد ظواهرند به ظواهر قرآن و به الفاظ قرآن توجه کنند.
وی با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان ثوابی که به خواندن آیه آیه قرآن اختصاص داده شد بسیار بی نظیر است و این نیست مگر اینکه مؤمنین بیایند و از این مائده آسمانی استفاده کنند،افزود: در این ماه قرائت هر یک آیه برابر با ثواب کل قرآن است وجوایز خداوند در این ماه بسیار فراوان است که بهتریناش انس با قرآن، تدبر و قرائت قرآن است که همه اینها هدف غائی اش عمل به قرآن است.
حجت الاسلام حسنی بیان کرد: ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن بر قلب نازنین رسول گرامی اسلام(ص) است و ماهی است که شب قدر در آن قرار گرفته است و در پایان آن ماه هم عیدفطر از بزرگ ترین اعیاد اسلامی است.
به گفته وی قرآن کریم در این باره می فرماید: عبادت شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است.
مشاور استانداردر امور ائمه جمعه و جماعات استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خودخاطر نشان کرد: تمام عبادات الهی دارای یک سلسله مقدماتی است و برای اینکه این مقدمات انسان را به روح معنوی آن عبادت نزدیک کند، معمولا گاهی به صورت وظایف قطعی و یا گاهی به صورت وظایف پیش مقدمی در شریعت آمده است که به مقدمات قرینه و بعیده تقسیم بندی می شوند مثلا در نماز قبل از ورود به آن اذان، اقامه، طهارت بدن و لباس و... شرط مقارن است اما برای رسیدن به روح نماز که حضور قلب است؛ صرف وضو و اجتناب از نجاست ظاهری کافی نیست بلکه علاه بر آن از قبل، دل را باید از آلودگی های روحی پاک نگه داشت تا در نماز آن خلوص و حضور قلب حاصل شود.
این مسئول در استان اردبیل تصریح کرد: البته مسائل ظاهری هم برای خود حقایق و باطنی را در بردارد اما بخشی از آن مقدماتی است که انسان باید آن را فراهم کند و در طول روز باید ذهن و دل را از آلودگی ها دور نگه دارد تا بتواند در نماز به آن حضور قلب برسد.
وی ابراز داشت: نکته دوم آنکه هرچه عبادت عظیم تر باشد مقدمات آن هم عظیم تر است،در چنین ماهی انسان وقتی می خواهد وارد شود قطعاً مقدمات آن عمیق تر و عظیم تر است لذا از نگاه روایات دو ماه قبل؛ ورودی ماه مبارک رمضان حساب می شود یکی ماه رجب که ماه ولایت ، ماه امیرالمؤمنین(ع) و اهل بیت است و ماه شعبان که ماه رسول الله(ص) است که در صلوات خاص شعبانیه می خوانیم : "...شهر نبیک" یعنی ماه پیغمبر تو و بعد از آن شهرالله اکبر است یعنی ماه رمضان.
حجت الاسلام عبدالله حسنی اعلام کرد : خداوند برای ماه رمضان دو ماه را مقدمه قرار داد؛ ماه ولایت را که ماه رجب است؛ دروازه ورود قرار داد و بعد ماه پیامبر را که شعبان است و پس از آن ماه رمضان و شهر الله. این گویای اهمیت و ویژگی ماه رمضان است و پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) آخرین جمعه ماه شعبان خطبه ای می خواند و در این خطبه توجه می دهد به اینکه باید استقبال عظیمی از ماه رمضان صورت گیرد. می فرماید:"... قد اقبل الیکم شهرالله..." یعنی ماه خدا به سوی شما روی کرد و مؤمنین را به استقبال از این ماه آماده می کند و به توصیف این ماه می پردازد.
وی در ادامه با اشاره به خطبه پیامبر(ص) در مورد ورود به ماه رمضان گفت: پیامبر ماه رمضان را ضیافت الله یعنی مهمانی خدا هم نامیده است یعنی باید به آداب مهمانی رفتن توجه کرد، به طور طبیعی انسان از هر دین و فرهنگ و آئینی باشد برای رفتن به میهمانی آدابی دارد اول از همه پاک کردن خود از هرچه که ناخوشایند میزبان است تا جلب توجه میزبان را داشته باشد، مرتب کردن خود و حتی آماده کردن ذهن و ضمیر خویش را دارد، حالا هرچه میزبان بالاتر و مهمتر باشد این آمادگی و حساسیت بالاتر ، ظریف تر و کامل تر می شود و واقعاً ما چه میزبانی بالاتر از ذات باری تعالی می توانیم تصور کنیم بنابراین باید توجه در اینجا ویژه باشد.
مشاور استاندار اردبیل در امور روحانیت اضافه کرد: هنگام ورود به میهمانی خدا باید ببینیم خداوند چه اوصاف و چه ویژگی هایی دارد؛ خدا مهربان است پس باید مهربانی کرد، خدا رحیم است، باید رحم کرد و خدا بخشنده است، باید بخشید؛ همانطور که فرمود: "ارحم ترحم".
وی در پایان سخنان خود انجام دادن اعمالی نظیر:خوش خلقی، حلالیت طلبی، ادای دیون، انفاق- مخصوصا به ارحام صغیر،آشتی با نزدیکان، استغفار کردن که کل ماه رمضان، ماه استغفار، توبه و صلوات است، را مقدمه ورود برای استقبالی شاد و پرنشاط از یک ماه بندگی واطاعت از خداوند متعال دانست.
شایان ذکر است:در روایات اسلامی ما مطالبی بیان شده است که به نوعی رمز و راز آداب ورود به ماه رمضان المبارک است .
پایان پیام/
نظر شما