همایش سبک زندگی در طب ایرانی در قزوین برگزار شد

خبرگزاری شبستان: همایش سبک زندگی در طب ایرانی در کانون فرهنگی و هنری امام رضا (ع) قزوین برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مرضیه بیگم سیاهپوش، متخصص طب سنتی عصر روز گذشته (19 تیر) در همایش سبک زندگی سالم در طب ایرانی که در مسجد امام رضا (ع) قزوین برگزار شد، بیان کرد: امروزه گرایش به طب سنتی افزایش یافته است که یکی از دلایل آن وجود بیماری هایی است که در طب جدید برای آن درمان مشخصی وجود ندارد.
 

وی ادامه داد: در خصوص مسئله سبک زندگی در حیطه های مختلف علوم نظیر علوم اجتماعی، علوم پزشکی و غیره بحث می شود که هریک از این علوم دیدگاه خاصی برای آن دارند.
 

متخصص طب سنتی افزود: طب سنتی مبتنی بر پیشگیری از بروز بیماری است و در این میان یکی از اموری که مانع از بیماری می شود، توجه به سبک زندگی است و سبک زندگی نیز تنها شامل تغذیه نمی شود بلکه فاکتورهای گوناگونی دارد که از جمله آنها می توان به میزان فعالیت بدنی اشاره کرد که بسیار موضوع مهمی است.
 

وی عنوان کرد: عوامل گوناگونی در داخل و یا خارج بدن وجود دارد که در ساختار اختلاط و مزاج بشر دخالت می کند که موجب حفظ سلامتی و یا از بین بردن آن می شود که این عوامل شامل غذاها و نوشیدنی ها، احتباس و دفع، خواب و بیداری، حرکت و سکون و اعراض نفسانی می شود.
 

سیاهپوش توضیح داد: استرس در طب سنتی یکی از اعراض نفسانی است که شامل ترس، امیدواری، بی خیالی، بی فکری، به دنبال کار مفید نبودن، بیهوده صبح را شب کردن و غیره می شود در صورتی که در طب جدید این گونه نیست و در طب جدید تنها به بُعد بیماری آن توجه می شود.
 

وی تأکید کرد: خوراکی ها در طب سنتی به سه دسته تقسیم بندی می شوند، دسته ای که تنها خاصیت دارویی دارد و بر مزاج انسان تأثیر می گذارد، دسته ای دیگر که تنها خاصیت غذایی دارد، تغییری در مزاج ایجاد نمی کند و تنها انرژی از دست رفته بدن را بازمی گرداند و دسته سوم که طیف وسیعی را شامل می شود، خوراکی هایی است که علاوه بر اینکه خاصیت دارویی دارند، انرژی زا نیز هستند. 
 

متخصص طب سنتی اضافه کرد: کیفیتی که بر بدن غالب است را مزاج می گویند و چگونگی تعیین آن کار آسانی نیست و در خصوص مصرف خوراکی هایی که خاصیت دارویی دارند و بر مزاج تأثیر مستقیم دارند، باید بسیار دقت شود چراکه در صورتی که فردی بدون اینکه از مزاج خود شناخت داشته باشد از این خوراکی ها استفاده کند نه تنها مفید نیست بلکه آسیب های فراوانی را برای وی به دنبال دارد.
 

وی یادآور شد: امروزه مصرف چای زنجبیلی شایع شده است و مصرف کنندگان این نوشیدنی معتقد هستند که تَب ما سرد است و از این چای به عنوان مزاج گرم استفاده می کنند در صورتی که چای زنجبیل خاصیت گرم و خشک داشته و برای بسیاری از آقایان توصیه نمی شود و حتی برای برخی از بانوان که دارای مشکل تیروئید هستند نیز می تواند مضر باشد.
 

سیاهپوش خاطر نشان کرد: آداب خوردن از موارد بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشیم و چنانچه ما آداب صحیح غذا خوردن را رعایت کنیم، دچار بسیاری از مشکلات نمی شویم برای نمونه صرف نمک قبل و بعد از غذاخوردن از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.
 

وی افزود: ظرفی که در آن غذا طبخ و نگهداری می شود نیز اهمیت فراوانی دارد، ظروف پیرکس بهترین ظروف برای طبخ و نگهداری موادغذایی هستند و پس از آن به ترتیب ظروف سفالی، لعابی، مسی و آهنی در درجه اهمیت متفاوتی قرار دارند.
 

متخصص طب سنتی عنوان کرد: ما باید فراموش نکنیم که در دنیای حال زندگی می کنیم از این رو باید از طب سنتی با شرایط موجود استفاده کنیم، برای نمونه برخی از آدابی که در گذشته رعایت می شده، ویژه همان دوران بوده و در حال حاضر اهمیتی ندارد چراکه شرایط زندگی ها تغییر کرده است.
 

وی یادآور شد: وعده افطاری در ماه مبارک رمضان وعده غذایی بسیار مهمی است و باید توجه داشته باشیم که در این وعده غذایی مهم حجم زیادی غذا خورده نشود، با آب سرد افطار نکنیم بلکه بهترین ماده غذایی برای آغاز افطار خرما به همراه شیر و یا چای کمرنگ است.
 

سیاهپوش گفت: افرادی که مشکل گوارشی دارند به هیچ عنوان در وعده افطاری از آش استفاده نکنند و حتی افرادی که مشکل گوارشی ندارند مجاز نیستند از آش استفاده کنند بلکه تنها می توانند از سوپ استفاده کنند.
 

وی اضافه کرد: در وعده غذایی سحری نیز باید توجه داشته باشیم که زودتر از خواب برخاسته تا از زمان صرف غذا تا هنگام خواب فاصله ای وجود داشته باشد تا هضم و گوارش غذا در بدن آسان تر صورت گیرد.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 271958

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha